ZaraLena Jackson:

Hylles etter dette

«Ex on the Beach»-stjernen deler et brutalt ærlig bilde av seg selv.

DELER ÅPENT: Reality-stjernen ZaraLena Jackson velger å dele åpent om tilstanden hun nå sliter med. Foto: ZaraLena Jackson/ Instagram
DELER ÅPENT: Reality-stjernen ZaraLena Jackson velger å dele åpent om tilstanden hun nå sliter med. Foto: ZaraLena Jackson/ Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

28 år gamle ZaraLena Jackson ble kjent gjennom sin deltakelse i den britiske versjonen av realityprogrammet «Ex on the Beach».

På Instagram deler hun titt og ofte innblikk fra hverdagen sin med sine nesten 200 000 følgere. Nå velger hun imidlertid å dele en mer privat side av seg selv.

SYKDOM: Realitystjerna ZaraLena Jackson ble rammet av sykdom, som også går ut over utseendet. Video: @zaralenajackson Vis mer

De siste fem ukene har tv-profilen slitt med massivt hårtap, som har ført til at hun har besluttet å barbere bort alt håret sitt.

REALITY-STJERNE: ZaraLena Jackson avbildet våren 2019. Foto: Splash News/ NTB scanpix
REALITY-STJERNE: ZaraLena Jackson avbildet våren 2019. Foto: Splash News/ NTB scanpix Vis mer

Ukjent årsak

Nå velger hun å vise fram det nybarberte hodet sitt i form av to bilder delt på Instagram-profilen sin. Der forklarer realitystjernen at hun forrige fredag bestemte seg for å være modig nok til å barbere hodet sitt.

«Håret mitt har falt av i løpet av bare fem uker, og det var på tide å takle det. Årsaken er fortsatt ukjent, men med det radikale håravfallet, ser det ut som at immunforsvaret mitt har begynt å angripe seg selv», skriver 28-åringen innledningsvis.

DRØMMEJOBB: Norske Rikke Gajda har muligens en jobb mange misunner henne for. Hun er nemlig en favoritt blant kjendiser når det kommer til hår. Video: Rød Løper. Vis mer

Videre forklarer Jackson at den siste måneden har vært den vanskeligste utfordringen hun har stått overfor, men hun påpeker likevel at hun ikke skal la hårtapet ta over livet hennes.

«For de av dere som lider av alopecia, er dette til dere. Jeg er der for å holde hånda deres, gjennom hvert trinn på veien, uavhengig om dere har gode eller dårlige dager», fortsetter hun.

Ifølge Lommelegen er Alopecia areata en hudsykdom som forårsaker lokalt håravfall. Alopecia er et generelt begrep som brukes om hårtap og betyr flekkvis hårtap. Hårene løsner og faller ut. Sykdommen ødelegger imidlertid ikke hårsekkene, og håret vokser ofte ut igjen.

DRAMATISK: Det gikk ikke helt som planlagt da Kourtney Kardashian fikk fikset håret sitt før en tilstelning sammen med søsteren Kim Kardashian West. Det forteller de om i serien «Keeping Up With The Kardashians». Video: Hayu via TV2 Sumo Vis mer

Årsaken til hårtapet er imidlertid usikkert, men mye tyder på at det kan være forårsaket av en autoimmun sykdom.

Hylles for åpenheten

Videre skriver realitystjernen at ting blir satt i perspektiv når man blir testet med utfordringer som denne.

«Jeg er takknemlig for at jeg har fått muligheten til å vise en rå og ekte kamp for dere som ser innleggene mine. For dessverre lever vi i en verden der presset om å være noe spesielt er enormt. Til og med til det punktet der folk velger å skjule kampene sine og late som at livet er perfekt. Det er det ikke, og det er greit noen ganger», skriver hun.

Avslutningsvis håper realitystjernen at hun om ett år ser tilbake og har ikke bare tykkere hår, men også tykkere hud.

Instagram-innlegget har i skrivende stund fått over 22 000 likerklikk, og støttende ord fyller kommentarfeltet.

«Jeg kan nesten ikke tro hvor utrolig vakker du ser ut. Du har alltid vært vakker, men den styrken i ansiktet ditt betyr alt», kommenterer en, mens en annen følger opp med:

«Veldig inspirerende. Du ser veldig bra ut. Vær stolt av deg selv».

Tøff prosess

I slutten av august delte 28-åringen et bilde hvor hun viste fram deler av hårtapet sitt på Instagram. Da la hun ikke skjul på at det var tøft for henne å miste håret sitt.

«Noen dager må jeg presse meg mentalt for å ikke la speilbildet mitt påvirke hvordan jeg føler meg. Andre dager seg jeg i speilet og omfavner at jeg har mistet store deler av håret mitt, og tenker hvilken parykk skal jeg ta på meg i dag», var blant det hun skrev den gang.

Videre påpekte hun at det vanskeligste delen med å miste håret er at du blir fortalt at man skal slappe av, ikke stresse og at håret vil komme tilbake.

«Det er mye lettere sagt enn gjort, for du vet ikke om eller hvordan det vil komme tilbake, hvis det kommer tilbake. Det er umulig å ikke stresse når identiteten din har endret seg», fortsatte hun.

LES OGSÅ: - Jeg blir aldri frisk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer