Maud Angelica Behn fyller år:

Hylles av moren

Prinsesse Märtha Louise holder ikke tilbake på fine ord i anledning Maud Angelicas fødselsdag.

BURSDAG: Maud Angelica Behn mottar fine ord på bursdagen, fredag 29. april. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
BURSDAG: Maud Angelica Behn mottar fine ord på bursdagen, fredag 29. april. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag 29. april fyller prinsesse Märtha Louises eldste datter, Maud Angelica Behn, 19 år. Hun er kongeparets første barnebarn, og har de siste årene gjort seg bemerket med sin viljestyrke og sitt engasjement rundt psykisk helse.

Selv om Maud Angelica er godt på vei inn i de voksnes rekker, er hun ikke for voksen til å motta noen kjærlige ord fra nær familie. Blant dem som har gode ord å dele om jubilanten, er mamma Märtha Louise.

Gratuleres med dagen

Fredag ettermiddag deler nemlig Märtha Louise fem bilder av sin 19 år gamle datter på Instagram, etterfulgt av en aldri så liten hyllest på bursdagen.

Hun åpner med å gratulere datteren med dagen.

«For meg er du fremdeles modig, fin, skjønn, humoristisk, litt nerd, utforskende, god, kreativ, målrettet, empatisk og verdens beste Maud. Jeg er så takknemlig for at jeg har fått lov å være mammaen din alle disse årene. Det er en oppgave jeg tar med stort alvor og enorm glede. Elsker deg, vennen min», skriver hun videre.

Det har også rent inn gratulasjoner i kommentarfeltet.

Også Durek Verrett (47) har tatt seg tid til å gratulere bonusdattera. Til en rekke bilder på, skriver han «Gratulerer med dagen» på norsk, før han fortsetter hilsenen på engelsk:

«Din 19 år gamle smarte, sterke, kreative og kloke kvinne. Jeg elsker deg, kjære deg. Jeg husker fortsatt når du først kom inn i livet mitt. Du har vokst opp og blitt en så hederlig kvinne med så mye nåde og skjønnhet. Gratulerer med dagen, engel. Vil alltid elske deg».

Ga ut bok etter sorgen

Selv om Maud Angelica i dag fyller 19, er det ingen hemmelighet at hun har møtt tøff motstand de siste årene. For snart to og et halvt år siden mistet hun sin far, Ari Behn - men selv i egen sorgprosess klarte den nå 19 år gamle jenta å snu situasjonen om til noe meningsfylt.

Få glemmer nok talen hun holdt i Ari Behns bisettelse, en tale som raskt skulle sette spor hos mange landet over. I ettertid har hun blitt møtt av hyllester fra nært og fjernt, også bestefar kong Harald (85) har gitt uttrykk for at det var tøft gjort av henne å holde talen.

KAN REDDE LIV: Maud Angelica Behns tale fra faren Ari Behns begravelse ble hyllet. Nå snakker hun igjen om selvmord - denne gangen i en kampanje for Helse Vest. Video: Helse Vest Vis mer

I fjor ga hun ut boken «Tråder av tårer», som hun håper kan være til hjelp for folk som sliter psykisk.

LES OGSÅ: Dette har aldri skjedd før

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer