Prinsesse Märtha Louise og Maud Angelica Behn:

Hylles av mamma

Maud Angelica Behn fortsetter sitt arbeid for psykisk helse.

STOLT: Maud Angelica Behns bidrag for fokus på psykisk helse roses av mamma prinsesse Märtha Louise. Her sammen i 2016. Foto: Lise Åserud / NTB
STOLT: Maud Angelica Behns bidrag for fokus på psykisk helse roses av mamma prinsesse Märtha Louise. Her sammen i 2016. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

At prinsesse Märtha Louises (49) eldste datter, Maud Angelica Behn (17), har arvet det kunstneriske fra sin avdøde far, er det ingen tvil om. Under bisettelsen i januar viste hun frem en tegning av pappa Ari Behn - som var etablert kunstner og forfatter.

I tillegg til det imponerende kunstverket av faren, har talen 17-åringen holdt for ham skrevet seg inn i historiebøkene.

Det siste året har Maud blitt tildelt en rekke priser, og har blant annet blitt omtalt som et sjeldent bidrag i kampen for å forebygge selvmord, og at det hun uttalte «traff med stor kraft».

I etterkant har Maud uttalt at det var viktig for henne å holde talen, og nylig ble hun hyllet av bestefar, kong Harald (83). At psykisk helse er viktig for 17-åringen beviser hun igjen mandag, som en av kunstnerne bak organisasjonen Líf lagas kunstprosjekt.

«Med kunstprosjektet «TOLV» ønsker Líf laga å vise kombinasjonen av kunst og samfunnsengasjement hos ungdom. Overskuddet av salget fra kunstkassa TOLV går i 2020 derfor til Mental Helse ungdom, etter ønske fra ungdommene som er med og bidrar i Líf laga».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer