Birk Ruud:

Hylles av kjendis-Norge: - Helt rå

Birk Ruud sendte en hilsen til sin avdøde pappa etter at han tok karrierens første OL-gull.

OL-GULL: Helt til Beijing i Kina kan Birk Ruud høre jubelen fra Norge etter det historiske OL-gullet. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
OL-GULL: Helt til Beijing i Kina kan Birk Ruud høre jubelen fra Norge etter det historiske OL-gullet. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Vis mer
Publisert

Birk Ruud (21) var Norges store gullhåp før Big Air-finalen, og det med god grunn. Debutanten gikk av med historiens første OL-gull i Big Air i fristil for menn. Nå hylles han på Instagram av kjendis-Norge.

STOR DAG: Onsdag 9. februar blir trolig en dato Birk Ruud aldri kommer til å glemme. Foto: Gerald Herbert / Ap Photo / NTB
STOR DAG: Onsdag 9. februar blir trolig en dato Birk Ruud aldri kommer til å glemme. Foto: Gerald Herbert / Ap Photo / NTB Vis mer

21-åringen gikk til topps etter flere imponerende hopp. På det siste hoppet hadde Ruud med seg det norske flagget i hånden for å markere seieren.

- Herregud. Pappa, du er med meg, sa Ruud til TV-kameraet.

OL-vinneren har tidligere åpnet seg om faren Øivind Ruud, som gikk bort i 2021. Like etter farens bortgang deltok Ruud i «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis», hvor han imponerte stort, ikke bare med prestasjonene sine, men også som medmenneske.

TREKKER SEG: Det ble en overraskende exit i utslagskonkurransen i «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis». Video: Discovery Vis mer

Under innspillingen hadde deltakerne flere fine samtaler om hva som hadde skjedd Birk og familien, og flere kunne kjenne seg igjen i 21-åringens triste historie.

Både Tshawe Baqwa (42), Petter Schjerven (54) og Aurora Gude (29) mistet pappaen sin i relativt ung alder. Han knyttet også et sterkt vennskap til YouTuber Agnete Sofie Monadatter Husebye (26) under innspillingen.

Husebye er en av de første som hyller Birk etter at han onsdag morgen delte et bilde av seg selv smilende med pokalen på Instagram.

«Du er helt rå Birk!!» skriver Husebye, mens OL-vinner Johannes Høsflot Klæbo (25) skriver: «Gratulerer så mye», etterfulgt av en medalje-emoji og en emoji med hendene i været.

Også tidligere snowboarder Helene Olafsen (31) brukte anledningen til å hylle Birk: «Gratulerer så uendelig mye».

Snowboarder Marcus Kleveland (22) skriver på sin side: «For god», etterfulgt av en flamme-emoji.

Birk Ruud fikk en god idé. Så gjorde han dette. Video: Ljosland Vis mer

Ble fort alvorlig syk

I et tidligere intervju med KK har Ruud delt åpenhjertig om tiden etter at faren ble syk. Etter to uker innlagt på sykehus fikk familien den vonde beskjeden om at han hadde lungehinnekreft, som er en svært sjelden krefttype, med spredning.

Midt i det vanskeligste en familie kan oppleve fikk Birk tilbud om å delta i «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis». Selv var han veldig usikker på om han skulle takke ja, på grunn av farens sykdom, men faren ville at han skulle bli med.

- Pappa tenkte at «71 grader nord» var en fin mulighet for meg til å lære mer om friluftsliv, treffe nye, fine mennesker, og få gode naturopplevelser, fortalte han til KK.

MARTIN LEPPERØD: Martin Lepperød åpner seg opp om sin kreftsyke søster i Tv2-programmet «En kveld hos Kloppen». Video/Tv2 Vis mer

Hadde pappa i tankene

Bare en måned før innspillingen startet, døde Ruuds pappa. De siste ukene var vært svært tøffe og han ble hentet av ambulanse tre ganger.

Han sovnet inn hjemme med familien rundt seg.

I KK-intervjuet fortalte Ruud at deltakelsen i «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» føltes riktig.

- Pappa var med meg i tankene hele tiden. Han ville så gjerne at jeg skulle delta, meddelte han.

LES OGSÅ: Operert: - Får mye hjelp
Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer