Gunhild Stordalen:

Hylles av Hollywood-stjerne

Gunhild Stordalens arbeid settes pris på av Hollywood.

HYLLES: EAT-grunnlegger Gunhild Stordalen fikk denne uken skryt fra høyeste hold i Hollywood. Foto: REX / NTB
HYLLES: EAT-grunnlegger Gunhild Stordalen fikk denne uken skryt fra høyeste hold i Hollywood. Foto: REX / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om det har vært mye fokus på Gunhild Stordalens (41) privatliv de siste årene, blant annet på grunn av åpenheten rundt sykdommen og bruddet med Petter Stordalen (57), har det vært mye fokus på hjertebarnet hennes - EAT Foundation.

Stiftelsen ble startet av Stordalen Foundation, og jobber for å samle politikere, næringsliv og akademia til å samarbeide om en sunnere og mer bærekraftig matindustri.

De siste årene har stiftelsen fått mye oppmerksomhet. I september ble det blant annet kjent at Stordalen får en lederjobb på FN-toppmøtet om mat og bærekraft neste år.

ÅPENHJERTIG: I et av sine siste intervjuer før nyheten om bruddet ble kjent, forteller Gunhild Stordalen åpenhjertig om støtten hun har fått av Petter Stordalen gjennom sykdommen. Video: TV Norge. Vis mer

Får skryt

Hollywood har også fått med seg oppmerksomheten. Denne uken ble hun nemlig hyllet av et amerikansk stjernepar. Skuespiller Alec Baldwin, kjent fra en rekke filmer og serier, la ut følgende innlegg på Instagram:

«Vi kan bare komme oss tilbake etter pandemien gjennom at vi radikalt forandrer matsystemet vårt. Jeg er glad for at min venn Gunhild Stordalen og hennes EAT Foundation har foreslått en agenda med sju steg, som oppfordrer myndighetene i G20-landene, inkludert USA, til å snu krisen til en historisk mulighet for å endre skjebnene våre», skriver Baldwin til sine 1,8 millioner følgere.

Han har lagt ut ut bilde sammen med sin kone Hilaria Baldwin og Stordalen, som på kort tid er likt av tusenvis. Baldwin skriver videre:

«Jeg gleder meg til fremgangen det skal jobbes for frem mot FNs toppmøte om mat og bærekraft neste år, hvor jeg håper lederne våre bestemmer seg for en sunn og bærekraftig fremtid for oss alle», avslutter skuespilleren.

RØRENDE ØYEBLIKK: Petter Stordalen ga følgerne sine et innblikk fra da han barberte hodet til Gunhild i sykesengen. Video: Instagram / NTB Scanpix. Klipp: Helén Skogstad / Ørjan Ryland Vis mer

Takker for støtten

I kommentarfeltet er det flere som mener Baldwins bønn for fremtiden høres ut som en god idé. Enkelte forveksler også Stordalen med den tidligere modellen Yolanda Hadid, for øvrig.

Stordalen har selv delt innlegget videre på sin Instagram-konto, der hun takker for rosen.

«Tusen takk, kjære venner», skriver hun.

Ifølge NRK møttes Stordalen og Baldwin-paret i New York for første gang i fjor. Ekteparet hadde latt seg fascinere av en EAT-rapport, og hadde bestemt seg for å kutte ut kjøtt helt. Heller ikke barna skulle få kjøtt.

Vis mer

- Vi må lage det mer billig og det må være lett tilgjengelig. Å lære noen noe nytt er alltid skummelt, spesielt når det kommer til mat, sa Hilaria Baldwin til statskanalen.

- Besatt av å spise bra, skjøt ektemannen inn.

Alec Baldwin har de siste åra muligens vært mest kjent for sine parodier av Donald Trump i programmet «Saturday Night Live». Han har dessuten spilt i en rekke filmer og serier opp gjennom, deriblant «30 Rock», «Beetlejuice» og «It's Complicated».

LES OGSÅ: - Jeg ble paranoid og redd

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer