Emilia Clarke:

Hylles av «Game of Thrones»-kollega etter den livstruende tilstanden

- Hun er en fantastisk dame, og var så sterk.

KOLLEGER: I en kronikk i The New Yorker i mars, skrev Clarke at hun tidligere har vært svært livstruende syk. Nå får hun ros av «Game of Thrones»-kollegaen Iain Glen (til høyre) for måten hun håndterte sykdommen på. Foto: NTB Scanpix
KOLLEGER: I en kronikk i The New Yorker i mars, skrev Clarke at hun tidligere har vært svært livstruende syk. Nå får hun ros av «Game of Thrones»-kollegaen Iain Glen (til høyre) for måten hun håndterte sykdommen på. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I slutten av mars fortalte en åpenhjertig Emilia Clarke (32) at hun i mange år har slitt med alvorlige helseproblemer. Den verdensberømte britiske skuespilleren, kjent fra «Game of Thrones», skrev i en kronikk i The New Yorker at hun under innspillingen av fantasyserien gikk gjennom dramatiske operasjoner.

Clarke, som i serien spiller rollen som «dragemoren, Daenerys Targaryen», ble rammet av en aneurisme i hjernen - en utposing på en pulsåre - for første gang i 2011. I kronikken skrev hun blant annet at hun plutselig kollapset på et toalett etter trening, og hadde alvorlige smerter.

Det viste seg at 32-åringen led av subaraknoidalblødning, en form for hjerneblødning som innebar at hun måtte gå gjennom to omfattende hjerneoperasjoner.

GAME OF THRONES: Denne uka var det «Game of Thrones»-tema på «Paradise Hotel». Da deltaker Erik Sæter fikk tittelen som konge av hotellet, ble lederstilen hans fort sammenlignet med en mindre populær karakter i HBO-serien. Video: Marie Røssland / Programleder: Kine Falch Vis mer Vis mer

Nå får Clarke ros av «Game of Thrones»-kollegaen Iain Glen (57) for å være åpen om den alvorlige tilstanden, og for å ha vært tapper gjennom sykdomsperioden.

- Hun er en fantastisk dame

Han spiller rollen som «Ser Jorah Mormont» i den berømte fantasyserien, og nå hyller han sin yngre kollega for å være så sterk under den svært alvorlige og livstruende sykdomstiden.

- Jeg visste om helseproblemene hennes. Hun hadde det tøft. Hun er en fantastisk dame, og hun var så sterk, men hun var veldig redd, sier Glen i et intervju med «Entertainment Tonight», ifølge Contact Music.

- Jeg tror at når du kommer ut av noe slikt, må alt føles bra. Jeg tror «Game of Thrones»-familien var god med henne. Jeg håper hun vil si det. De passet på henne og så etter henne så mye de kunne, fortsetter Glen.

SYK: Clarke har vært gjennom flere omfattende operasjoner - også under innspillingen av «Game of Thrones» for noen år siden. Foto: NTB Scanpix
SYK: Clarke har vært gjennom flere omfattende operasjoner - også under innspillingen av «Game of Thrones» for noen år siden. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Måtte åpne skallen

Det var nemlig et stort drama som utspilte seg i kulissene under innspillingen av sesong én og to av den prisvinnende serien - ettersom Emilia Clarke gikk gjennom de to store operasjonene mens serien ble spilt inn.

Legene konkluderte som nevnt med at hun led av subaraknoidalblødning, som oppstår helt akutt. Dette kan også ramme yngre personer, og kan i verste fall være livstruende, ifølge NHI.

Første gang skuespilleren ble operert var i 2011, og andre gang i 2013, framkommer det av kronikken fra The New Yorker i mars.

I innspillingspausen mellom sesong én og to, gjennomgikk hun en operasjon som ga svært uheldige bivirkninger. Hun forklarte at hun ikke klarte å kommunisere, og trodde at skuespillerkarrieren var over.

- I mine mørkeste øyeblikk ønsket jeg å trekke ut kontakten. Jeg ba legene om å få dø, skrev hun i kronikken.

Clarke klarte imidlertid å stable seg på beina for å spille inn sesong to, men innrømmer at hun «ofte følte seg svimmel, svak og trodde at hun skulle dø».

I 2013 ble hun på ny rammet av en aneurisme - denne gangen på den andre siden av hjernen. Den påfølgende operasjonen var mye mer komplisert, og legene var nødt til å åpne skallen hennes.

Gikk ut på Instagram

Glens kommentar kommer bare uker etter at Clarke lastet opp en video på sin Instagram-konto, hvor hun takker publikum og følgerne sine for gode ord og støtteerklæringer etter at hun gikk ut med den dramatiske sykdomshistorien.

- Hei alle sammen. Jeg måtte laste opp en video for å si tusen takk. Responsen etter historien min har vært overveldende og svært rørende, så tusen takk alle sammen, sa stjernen i videoen som ble publisert 22. mars.

Da «Game of Thrones»-stjernene i fjor sommer hadde sine siste dager på filmsettet under innspillingen av åttende og siste sesong, tok Clarke avskjed via Instagram.

- Hoppet på en båt til en øy for å ta farvel med landet som har vært mitt andre hjem i nesten ti år. Det har vært en reise, takk for et liv jeg aldri kunne drømt om, og familien jeg aldri kommer til å slutte å savne, skrev hun på Instagram den gang.

LES OGSÅ: - Gjør som ektemannen etter skandalen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer