FAST JOBB: Ole Gunnar Solskjær (46) blir fast manager for fotballklubben Manchester United i England. Foto: NTB Scanpix
FAST JOBB: Ole Gunnar Solskjær (46) blir fast manager for fotballklubben Manchester United i England. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ole Gunnar Solskjær:

Hylles av David Beckham

Ole Gunnar Solskjær fast manager i Manchester United

Publisert

Ole Gunnar Solskjær (46) har fått en treårskontrakt med Manchester United. Det skriver klubben i en pressemelding.

Solskjær er den første nordmannnen som leder en fotballklubb på et slikt toppnivå i engelsk fotball - og blir dermed historisk. Solskjær tok over jobben som midlertidig manager 19. desember i fjor - og nå har fått jobben permanent i tre år.

- Fra første dag jeg ankom har jeg følt meg hjemme i denne klubben, sier Solskjær i en pressemelding fra fotballklubben.

Den verdenskjente fotballspilleren David Beckham (43) har kommentert et innlegg fotballklubben har publisert på sin Instagram-konto, og den tidligere Manchester-United-spilleren var uten tvil fornøyd med beskjeden om at Solskjær nå blir permanent manager for storklubben.

- Fantastiske, fantastiske nyheter, har Beckham kommentert.

Dette er riktignok ikke første gang Beckham hyller den historiske nordmannen. I desember i fjor, var han raskt ute med lykkeønskninger til Solskjær da det ble kjent at han gikk til Manchester United som midlertidig trener.

- Lykke til, Ole, skrev Beckham på Instagram den gang.

Beckham og Solskjær spilte sammen i Manchester United på 1990-tallet, og de o utviklet et godt vennskap gjennom seks sesonger i den britiske toppklubben.

Spekulasjoner lenge

Spekulasjonene har gått lenge om Solskjær ville få den prestisjetunge trenerjobben permanent.

– Dette er jobben jeg alltid har drømt om å ha og jeg er utrolig glad for å ha fått sjansen til å lede klubben på lang sikt og forhåpentligvis levere en fortsettende suksess som våre supportere fortjener, forteller Solskjær til klubbens hjemmeside.

Manchester United-direktør Ed Woodward blir sitert på følgende i pressemeldingen:

- Siden han tok jobben som midlertidig manager i desember, har Ole levert resultater som snakker for seg selv. Det handler om mer enn resultatene og prestasjonene. Ole har stor erfaring, både som spillere og trener, samtidig som han har et sterkt ønske om å gi unge spillere sjanse og en dyp forståelse av kulturen i denne klubben.

Tok med kona på galla

I januar i år tok den nå historiske nordmannen med seg kona på den røde løperen da Manchester Uniteds spillere og støtteapparat var samlet til den årlige Unicef-gallaen.

- Det er helt fantastisk å være tilbake. Det har vært alt jeg håpet på og mer. Når du ser disse spillerne, å få jobbe med dem, det er flott for meg som trener og manager. Det er stort å være en del av denne klubben igjen og komme hjem, sa Solskjær fra scenen.

United-stjernene troppet opp med sine respektive bedre halvdeler på gallen, og Ole Gunnar Solskjær tok med kona Silje. De to har vært gift siden 2004, men skal ha vært et par fra så langt tilbake som 1992.

De to møttes da Solskjær spilte i Clausenengen, før han tok steget via Molde til Manchester United. Ekteparet har tre barn sammen - Noah, Karna og Elijah.

På veldedighetsggallaen hadde Solskjær gitt bort klokka si til det veldedige formålet - og det ble auksjonert bort til en svimlende sum. Ifølge Simon Peach, som er APs fotballsjef, ble klokka solgt for 35 000 pund - snaut 400 000 kroner.

LES OGSÅ: Åpen om diagnosen: Mye skam knyttet til det

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer