Hyller «Stjernekamp»-Silyas image

- Mange norske artister har mye å lære av henne, mener Hanne Sørvaag.

EGET VAREMERKE: 60-tallsinspirert sminke med kraftig svart eyeliner og sexy røde lepper, samt et tørkle på hodet, er blant Silyas faste varemerker. Foto: Morten Eik / Se og Hør
EGET VAREMERKE: 60-tallsinspirert sminke med kraftig svart eyeliner og sexy røde lepper, samt et tørkle på hodet, er blant Silyas faste varemerker. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Onsdag feirer artistorganisasjonen GramArt feiret sitt 25 årsjubileum på Kulturhuset i Oslo, og i den forbindelse ble artist Silya Nymoen (36) fløyet inn for å opptre.

Opprinnelig var det Marion Ravn som skulle stå for underholdningen, men hun meldte på grunn av sykdom. Heldigvis kunne Silya stille opp på kort varsel.

36-åringen har blitt stadig mer populær i Norge det siste året, og vant NRK-serien «Stjernekamp» i våres.

Imponert

Artist Hanne Sørvaag (34) er styremedlem i organisasjonen GramArt, og benyttet anledningen til å hylle sin kollega.

- Hun er råstilig! Jeg er veldig imponert over at hun har et så tydelig image. Der tror jeg mange norske artister har noe å lære av henne.

ROCKA OG ELEGANT: Silya har armene fulle av tatoveringer, noe som gjør at hun fremstår både tøff og elegant når hun entrer scenen i sine fargerike antrekk og med sminke inspirert av 60-tallet. Foto: Morten Eik / Se og Hør
ROCKA OG ELEGANT: Silya har armene fulle av tatoveringer, noe som gjør at hun fremstår både tøff og elegant når hun entrer scenen i sine fargerike antrekk og med sminke inspirert av 60-tallet. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer

(Saken fortsetter under bildet)- Jeg husker henne fortsatt veldig godt fra den tiden hun spilte med Multicyde for femten år siden, fortsetter Hanne.

Fortjener respekt

Hanne har også markert seg som artist i Norge det siste året. Hun føler at hun endelig har funnet sin sjanger i pop-country. Hun har en fortid som låtskriver for andre band, og har flere store, internasjonale hits på merittlisten.

Silya er også en erfaren låtskriver, noe Hanne har stor respekt for.

- Jeg har stor respekt for henne, både som låtskriver og artist, smiler hun.

Vil ikke flytte til Norge

Silya ankom kort tid før hun skulle på scenen, men tok seg likevel tid til en liten prat med Seoghør.no.

- GramArt er viktig for norske artister. Vi trenger noen som tar vare på oss, sier Silya til Seoghør.no.

Stjernekamp-vinneren er bosatt i New York, men etter suksessen med Stjernekamp i våres har hun jobbet masse i Norge. Hun vil likevel ikke flytte permanent til hjemlandet med det første.

- Akkurat nå bor jeg verken her eller der. Jeg vet ikke hva som skjer i fremtiden – jeg kommer til å være der det er mest jobb til meg, smiler artisten.

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer