Sara Skorgan Teigen:

Hyller sin avdøde pappa: - Du er uerstattelig

Jahn Teigens datter bryter tausheten etter dødsfallet.

GIKK BORT: Teigen gikk bort mandag denne uka. Nå hyller dattera Sara Skorgan Teigen sin avdøde far. Foto: NTB Scanpix
GIKK BORT: Teigen gikk bort mandag denne uka. Nå hyller dattera Sara Skorgan Teigen sin avdøde far. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag denne uka kom nyheten om at Jahn Teigen hadde gått bort, 70 år gammel. Han sovnet stille inn på Ystad sykehus i Sverige mandag 24. februar. Det opplyste hans manager Trond Lie til NTB.

Siden dødsfallet ble kjent, har det strømmet inn med kondolanser og minneord om den den kjente popartisten, som stod bak en rekke hits som «Mil etter mil», «Optimist» og «Adieu».

Teigens ekskone Anita Skorgan (61) var raskt ute med å hylle sin tidligere ektemann, og delte et rørende dikt på sin Facebook-profil hvor hun hedret popkongen. Teigen og Skorgan var gift fra 1984 til 1987.

Nå kommenterer deres felles datter, Sara Skorgan Teigen (35) farens bortgang for første gang.

– Si meg, hva betyr adieu?, innleder 35-åringen et minneord om sin far og viser til en av artistens mest kjente melodier.

View this post on Instagram

Si meg, hva betyr adieu? En liten kropp, en gigantisk energi. Et våkent og nysgjerrig sinn, styrt av hjertet. En far, en helt spesiell venn, en kunstnerkollega, min sparringspartner, en lekekompis, et voksent barn, en barnlig og reflektert voksen, en klovn, tryllekunstner, gummitryne og en lysende morfar. Jeg sitter her i stuen din. Omringet av minner, bilder, priser, bøker, gaver fra fansen, blomster og lys. Jeg mangler ord, men det er noe med frø. For spørsmålet som gjentar seg er: hvor er du nå? Men svaret kommer og er enkelt: du er jo her, spirende og høyst levende inni meg. Jeg overøses av kjærlighet og varme fra alle kanter, familie, venner, fremmede, media, folket! Og jeg ser frøene du har plantet gjennom sangene og energien din overalt, i folket, som du var så glad i og følte så stort ansvar for, elsket å underholde og snakke med. Du så på dem og behandlet dem som familie. Jeg er så stolt av deg pappa, alt jeg ser er et stort, spirende blomsterhav i ditt sted. Jeg skulle ønske du hadde opplevd disse dagene, min venn. Du får rørende kritikker! Kulturministeren kaller deg for en nasjonalskatt! De flagger på halv stang. Og jeg berøres av at folket har begynt å spleise for å støtte din siste reise. Jeg vet ditt ønske var en offentlig bisettelse, så jeg ønsker varmt velkommen til alle: onsdag 11.03, kl.12.30 i Tønsberg Domkirke, som vil ledes av Biskop Per Arne Dahl. (Familie, venner og kolleger først og så fyller vi opp det som er igjen av plasser.) Så hva betyr adieu? Det må bety på gjensyn. For jeg ser deg plutselig nå i alle de du har sådd frø i. En velkjent optimisme lyser opp i deres øyne og jeg møter deg igjen. Fra hjertet, takk for alt. Du er uerstattelig. 🌞

A post shared by Sara Skorgan Teigen (@saraskorganteigen) on

Her er minneordene i sin helhet:

SI MEG, HVA BETYR ADIEU?

Av Sara Skorgan Teigen

En liten kropp, en gigantisk energi. Et våkent og nysgjerrig sinn, styrt av hjertet. En far, en helt spesiell venn, en kunstnerkollega, min sparringspartner, en lekekompis, et voksent barn, en barnlig og reflektert voksen, en klovn, tryllekunstner, gummitryne og en lysende morfar.

Jeg sitter her i stuen din. Omringet av minner, bilder, priser, bøker, gaver fra fansen, blomster og lys. Jeg mangler ord, men det er noe med frø. For spørsmålet som gjentar seg er: hvor er du nå?

Men svaret kommer og er enkelt: du er jo her, spirende og høyst levende inni meg.Jeg overøses av kjærlighet og varme fra alle kanter, familie, venner, fremmede, mediene, folket! Og jeg ser frøene du har plantet gjennom sangene og energien din overalt, i folket, som du var så glad i og følte så stort ansvar for, elsket å underholde og snakke med. Du så på dem og behandlet dem som familie. Jeg er så stolt av deg pappa, alt jeg ser er et stort, spirende blomsterhav i ditt sted.

Jeg skulle ønske du hadde opplevd disse dagene, min venn. Du får rørende kritikker! Kulturministeren kaller deg for en nasjonalskatt! De flagger på halv stang. Og jeg berøres av at folket har begynt å spleise for å støtte din siste reise.

Jeg vet ditt ønske var en offentlig bisettelse, så jeg ønsker varmt velkommen til alle: onsdag 11.03, kl. 12.30 i Tønsberg Domkirke, som vil ledes av Biskop Per Arne Dahl.

(Familie, venner og kolleger først og så fyller vi opp det som er igjen av plasser.)

Så hva betyr adieu? Det må bety på gjensyn. For jeg ser deg plutselig i alle de du har sådd frø i. En velkjent optimisme lyser opp i deres øyne og jeg møter deg igjen.

Fra hjertet, takk for alt.

Du er uerstattelig.

STOLTE: Anita Skorgan og Jahn Teigen viste stolt fram dattera Sara da hun så dagens lys i 1984. Foto: NTB Scanpix
STOLTE: Anita Skorgan og Jahn Teigen viste stolt fram dattera Sara da hun så dagens lys i 1984. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Døde i Sverige

Det var mandag 24. februar Jahn Teigen sovnet inn på sykehuset i Ystad. Ifølge hans manager Trond Lie, ble Teigen lagt inn på sykehuset samme dag som han gikk bort.

Til tross for at Teigen ble regnet for å være blant Norges fremste popartister, kunne Statsministerens kontor onsdag meddele at han ikke vil få en begravelse på statens bekostning.

- Jahn Teigen var en folkekjær artist som har betydd mye for norsk kulturliv. Slik ordningen med begravelse på statens bekostning nå praktiseres, er det imidlertid ikke naturlig i dette tilfellet. Regjeringen vil hedre Teigen ved å være representert ved begravelsen, dersom det er i tråd med familiens ønsker, opplyste Ida Nilssen ved SMK til VG.

FAR OG DATTER: Tirsdag ble det kjent at Jahn Teigen hadde gått bort, 70 år gammel. Nå kommenterer dattera Sara Teigen Skorgan farens dødsfall. Foto: Espen Solli
FAR OG DATTER: Tirsdag ble det kjent at Jahn Teigen hadde gått bort, 70 år gammel. Nå kommenterer dattera Sara Teigen Skorgan farens dødsfall. Foto: Espen Solli Vis mer

Teigen etterlater seg dattera Sara Skorgan Teigen, som han fikk med Anita Skorgan, som han var gift med fra 1984-1987.

De gikk for å være blant de mest populære kjendisparene i Norge på 1980-tallet, og de gjorde seg svært bemerket som artister. De sto også sammen på scenen med den tårevåte duetten «Adieu» i den internasjonale Eurovision Song Contest-finalen i 1982.

De beholdt det gode vennskapet etter skilsmissen og fram til Teigens død.

LES OGSÅ: Jahn Teigen begraves ikke på statens regning

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer