Stig-André Berge:

Hyller sin avdøde mor: - Den viktigste

Den olympiske medaljevinneren takker sine nærmeste.

DELER ÆRLIG: Stig-André Berge hyller sine nærmeste i kveldens episode av «Mesternes Mester». Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
DELER ÆRLIG: Stig-André Berge hyller sine nærmeste i kveldens episode av «Mesternes Mester». Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I kveld var det duket for premiere av nok en sesong av NRK-suksessen «Mesternes Mester». Hver episode tar for seg historien til en av årets deltakere, og sesongpremieren fikk TV-seerne høre mer om bakgrunnen til bryter Stig-André Berge (39).

I portrettintervjuet sitt tar han seg tid til å takke dem som har hjulpet ham dit han er nå.

- Jeg ville aldri vært den idrettsutøveren jeg er i dag hvis ikke det hadde vært for foreldrene mine, forteller Berge.

Samtidig som Berge satset alt han hadde på å komme til OL i Rio i 2016, ble moren hans kreftsyk. Moren hadde vært Berges største støttespiller, og han følte derfor at det var hans plikt til å ta vare på moren slik hun tok vare på han.

Bryteren bestemte seg derfor å selge leiligheten for å kjøpe et hus slik at de kunne bo sammen. Det rakk hun aldri å få oppleve.

- Midt under treningsleiren i Tyrkia så får jeg beskjed om at mamma har ikke lenge igjen. Den viktigste personen i min karriere var nå på vei til å gå bort. Jeg var ikke helt sikker på hvordan det skulle gå videre. Du skal forberede deg på å kanskje være med i ditt siste OL og så har du det menneskelige aspektet her som gjør at du må ta vare på dine nærmeste.

SKITNE TRIKS: Stig-André Berge er misfornøyd med Olaf Tuftes sandspruting i Mesternes mester. Video: NRK / Rød Løper. Reporter: Maja Walberg Klev. Vis mer

Berge forteller at han ga et løfte til moren sin om å fortsette med brytingen.

Under OL i Rio, kjemper han seg til en bronsemedalje. En medalje som trolig betydde mer enn noen gang.

I løpet av karrieren har det blitt to kongepokaler, tre sølv i EM og bronse i VM. Berges bronsemedalje i OL er Norges første OL-medalje i bryting på 24 år.

Slike medaljer kommer ikke uten et solid støttenettverk. Bryteren tar seg også tid til å takke kona.

- Det er en spesiell person som egentlig har viet sin karriere til meg, og det er kona mi. Hun har aldri klaget og har tatt seg av alt rundt meg, og latt meg sove fulle netter. Gjort det vi må gjøre for at jeg skal bli en bedre idrettsutøver, og det er det ikke alle som ville ha gjort. Sine lyster, ønsker og drømmer har egentlig bare blitt mine lyster, ønsker og drømmer, og det er jeg evig takknemlig for, skryter Berge.

Berge giftet seg i 2017 med Rosell Utne. Sammen har de en sønn og en datter.

LES OGSÅ: Delte et romantisk nyttårskyss

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer