HYLLER MAMMA: Åge Aleksandersens mor ble slått av hans far. Nå hyller han moren med ny sang.  Foto: Se og Hør
HYLLER MAMMA: Åge Aleksandersens mor ble slått av hans far. Nå hyller han moren med ny sang. Foto: Se og HørVis mer

Hyller moren med sang

- Far slo mor, sier Åge Aleksandersen.

SEHER.NO: På sin nyeste plate skriver Åge Aleksandersen (59) blant annet om sin smertefulle barndom, der faren slo moren, Inger (79).

Og nå hyller artisten sin sterke mamma med en ny sang dedikert til henne, skriver Dagbladet.

"æ så dæ/Når angsten tok tak/Og viska bort ordan/Stillheten knuga så vond og tung/Æ var så liten/Så svak, så ung//Følt smerten bak ei låst dør/lydløse skrik gjennom veggen/Med augan igjen så æ enda mer(...) Du bekjent/Det du ikke hadde gjort/Var tilgitt for ugjorte synda/Ei elv av sorg for gjennom mæ/Så redd, så redd, så glad i dæ" er blant det som står i sang-teksten.

Og ifølge Aleksandersen handler sangen i svært stor grad om hans såre og smertefulle forhold til faren.

- Sangen handler om min egen barndom, om det å være liten og redd for at faren min skal komme hjem og slå mamma. Jeg var jo for liten til å gjøre noe den gangen, men med denne sangen prøver jeg å snu smerten jeg har med meg til noe positivt, sier Aleksandersen til Dagbladet.

Artisten ble aldri slått selv, men innrømmer at farens vold mot moren har preget han sterkt opp gjennom årene.

- Det verste var følelsen av at jeg var den eneste i verden som hadde det sånn. Så jeg håper sangen kan si til andre at de ikke er alene. Når en relativt vellykket fyr som Aleksandersen har opplevd dette, så kan de kanskje se at det er håp, sier han.

Og Aleksandersen er svært stolt av moren, som han har et veldig nært forhold til i dag.

- Mamma var og er et helt enestående menneske. Hennes mot og omsorg og styrke er noe jeg tar med meg videre i livet, sier han.

LES OGSÅ: - Plateklar og nærmer seg 60