Hyller Mandela med armbånd

Kronprins Haakon og Erna Solberg er tilstede i Johannesburg under den gripende minneseremonien for Sør-Afrikas tidligere president nelson Mandela.

I SØR-AFRIKA: Kronprins Haakon og statsminister Erna Solberg er i Sør-Afrika for å delta under minneseremonien til Nelson Mandela. På venstrearmen hadde han flere armbånd.  Foto: NTB scanpix
I SØR-AFRIKA: Kronprins Haakon og statsminister Erna Solberg er i Sør-Afrika for å delta under minneseremonien til Nelson Mandela. På venstrearmen hadde han flere armbånd. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Kronprins Haakon (40) representerte sammen med statsminister Erna Solberg det offisielle Norge under tirsdagens minneseremoni for Nelson Mandela i Sør-Afrika.

Haakon har flere ganger tidligere gitt uttrykk for sin beundring for Sør- Afrikas legendariske eks-president.

I tillegg går kronprinsen nesten alltid med et armbånd inngravert med Mandelas fangenummer, en gest han har lært av sin mor.

Dronning Sonja (76) er flink å sende små budskap med sine antrekk. Da kongeparet var på statsbesøk i Sør-Afrika 2009, var det meningen at de skulle møte Mandela.

STORT OPPMØTE: Tusenvis av mennesker møtte opp i Johannesburg for å hylle Nelson Mandela under hans minneseremoni. Foto: REX/Tim Rooke/All Over Press
STORT OPPMØTE: Tusenvis av mennesker møtte opp i Johannesburg for å hylle Nelson Mandela under hans minneseremoni. Foto: REX/Tim Rooke/All Over Press Vis mer

Hans sviktende helse satte en stopp for møtet, men Sonja hyllet ham likevel ved å bære et smykkesett med bilder av frihetsforkjemperen.Under tirsdagens minneseremoni var statsledere og prominente gjester fra en rekke land representert, blant annet USAs president Barack Obama. Kronprins Haakon kom også¨med armbånd på venstrehånden da han kom sammen med Erna Solberg.

Obama og hans kone Michelle lot også tidligere president George W. Bush, hans kone Laura, og tidligere utenriksminister Hilary Clinton få haike med presidentflyet.

LES OGSÅ: Sonja hyllet fredsprisvinneren i Pucci

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer