Eurovision-vinneren Duncan Laurence:

Hyller Madonnas Eurovision-stunt

- Kom fra et godt sted.

<strong>STØTTER MADONNA:</strong> Årets Eurovision-vinner, nederlandske Duncan Laurence, hyller Madonnas politiske stunt under Eurovision-finalen. Her er han avbildet under fredagens Topp 20-konsert på Rådhusplassen. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
STØTTER MADONNA: Årets Eurovision-vinner, nederlandske Duncan Laurence, hyller Madonnas politiske stunt under Eurovision-finalen. Her er han avbildet under fredagens Topp 20-konsert på Rådhusplassen. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer
Publisert

En drøy måned er gått siden årets Eurovision-finale gikk av stabelen i Tel Aviv. Selv om Norges bidrag Keiino vant publikums hjerter, var det Duncan Laurence fra Nederland som med låten «Arcade» stakk av med seieren under Eurovision 2019.

Både under finalen og i ettertid er det kanskje like mange som husker en helt annen artist enn landenes egne artister.

Popdronningen Madonna (60) sto nemlig på scenen i Tel Aviv. 60-åringens opptreden ble avsluttet med at en av danserne, som viste seg å være norske Mona Berntsen, viste frem et palestinsk flagg på ryggen, noe som ikke falt i god jord hos arrangørene.

Årets vinner, Duncan Laurence, hyller imidlertid Madonnas valg.

- Gjorde et statement

Madonna ble gjenstand for mye kritikk etter opptredenen. Under opptredenen gikk Twitter nærmest varmt, både her til lands og rundt om i Europa.

<strong>OPPTRÅDTE:</strong> Madonnas opptreden under Eurovision har blitt mye omtalt, både for hennes sure sangstemme og for det politiske stuntet. Foto: NTB Scanpix
OPPTRÅDTE: Madonnas opptreden under Eurovision har blitt mye omtalt, både for hennes sure sangstemme og for det politiske stuntet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

MGP-entusiast og mangeåring MGP-general i NRK - og Madonna-fan - Per Sundnes var blant dem som ikke var nådig i sin omtale av Madonnas opptreden.

- Det er faen meg det dårligste jeg har hørt. Her kommer Madonna og serverer oss dette. Mener hun at vi europeere skal ta til takke med noe sånt, med dette, uttalte Sundnes til Dagbladet.

Det ble heller ikke mindre oppstandelse da Madonna mot slutten av opptredenen viste at hun hadde planlagt et politisk stunt. På scenen kunne man se at Berntsen tok av seg en maske, før hun snudde seg og forlot scenen hånd i hånd med sin dansekollega, som på sin side bar det israelske flagget.

EUROVISION: Norske Mona Berntsen (29) danset for Madonna med det palestinske flagget på ryggen under gårsdagens Eurovision Song Contest-finale. Det skaper sterke reaksjoner. Video: Eurovison Song Contest Vis mer

Madonna har i ettertid forvart stuntet med følgende setning:

- «En melding om fred er ikke politisk».

Da Se og Hør møtte arets Eurovision-vinner før hans opptreden på Rådhusplassen fredag kveld, hyllet han det faktum at Madonna valgte å gjøre et statement.

<strong>HYLLET MADONNA:</strong> Årets Eurovision-vinner Duncan Laurence opptrådte under årets Topp 20-show. Til Se og Hør valgte han å hylle Madonnas Eurovision- stunt. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
HYLLET MADONNA: Årets Eurovision-vinner Duncan Laurence opptrådte under årets Topp 20-show. Til Se og Hør valgte han å hylle Madonnas Eurovision- stunt. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Jeg elsker det når musikk forteller en historie. Så uansett hvilken historie det er snakk om, så gjorde hun et statement. Hvis den er genuin og kommer fra et godt sted, så liker jeg det. Og det tror jeg virkelig det gjorde med Madonna, sier Laurence.

- Det er jobben hennes

I forkant av Madonnas opptreden var det varslet at den nye låten artisten framførte, skulle inneholde et politisk budskap, noe arrangørene satte lite pris på. Det var likevel ikke en del av øvingene, så stuntet overrasket mange.

Det er nemlig slik at Eurovision skal holdes så politisk nøytralt som mulig. Akkurat det har vært vanskelig for mange i år, ettersom finalen arrangeres i Israel.

På spørsmål om Laurence synes Eurovision ikke bør holdes fri for politikk, drar han på det.

- Det er jo kontroversielt, og jeg synes det er vanskelig å ta stilling til. På en måte bør det holdes unna politikk, men så er det samtidig så nært sammenfattet at det er vanskelig å holde de fullstendig atskilt. Spesielt i Tel Aviv, sier Laurence, og legger til at han mener det er viktig at verdensstjerner som Madonna bruker sin stemme.

- Det er jobben hennes.

- Sinnssykt liv

Duncan Laurence gjorde fredag sin første opptreden i Norge under Topp 20-konserten på Rådhusplassen. Det er bare én blant en rekke opptredener han har hatt - og vil ha det kommende året.

<strong>POPULÆRE:</strong> Norske KEiiNO var publikumsfavoritt under Eurovision- finalen i Tel Aviv. Fredag opptrådte både de og årets vinner på Rådhusplassen. Foto: Se og Hør / Andreas Fadum
POPULÆRE: Norske KEiiNO var publikumsfavoritt under Eurovision- finalen i Tel Aviv. Fredag opptrådte både de og årets vinner på Rådhusplassen. Foto: Se og Hør / Andreas Fadum Vis mer

- Det har vært et fint opphold i Norge, og jeg var jo veldig heldig med været.

Han forteller at han gjerne kunne ønske seg mer tid i Norge, ettersom nederlenderen er bergtatt av all naturen vi er omringet av i dette landet. Sånn ble det dessverre ikke, da han var booket videre allerede lørdag.

- Jeg har hatt et sinnssykt liv siden jeg vant Eurovision. Jeg har ikke hatt en eneste rolig dag.

LES OGSÅ: Dette er milliardæren som punget ut for Madonna

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer