Alexander Read fra «Mina og meg»:

Hyller kona: - Lever i et sirkus

Paret har vært gift i ett år. I den anledning deler Alexander Read en kjærlighetserklæring til kona.

VENTER SITT TREDJE BARN: Alexander Read og Kristin Victoria Tunheim Read blir snart foreldre til tre. Foto: Skjermdump fra Instagram
VENTER SITT TREDJE BARN: Alexander Read og Kristin Victoria Tunheim Read blir snart foreldre til tre. Foto: Skjermdump fra Instagram Vis mer
Publisert

Alexander Read (40), fra «Mina og meg», og hans familie har tatt det norske folk med storm, etter å ha filmet sin strabasiøse far-datter skitur over Finnmarksvidda - noe det ble god TV av.

Den lille jenta har sjarmert de fleste, og søkelyset har derfor i større grad blitt rettet mot familien, som alle ser ut til å være naturentusiaster til benet.

Nylig kunne Read og hans kone Kristin Victoria Tunheim Read (37) avsløre at de nå venter sitt tredje barn sammen. I tillegg til Mina (6), har de også datteren Lilje (3).

DADDY: «Mina og meg» har vært en suksess på TV 2, men flere har i diverse kommentarfelt påpekt sin undring over at Alexander Read kalles «daddy» av datteren. Dette er grunnen. Video: Rød Løper Vis mer

I en hektisk småbarnstilværelse tar paret seg likevel tid til å sette pris på hverandre, noe man kunne se denne uken, da de markerte at de hadde vært gift i ett år.

Read la ut en romantisk kjærlighetserklæring til kona på Instagram.

- Det var knyttet til at vi hadde ettårs bryllupsdag. Og det som ligger bak er blant annet det med å ta de mange små beslutningene og justeringene i en ellers hektisk småbarnsliv-hverdag, uttaler Read til Se og Hør om bakgrunnen for innlegget.

- Det er jo der livet skapes og formes. Det går ganske hurtig, og det er mye som skjer i dette småbarnslivet, og da er Kristin limet og vår drømmekatalysator, forteller Read videre.

Får aldri nei

En av tingene Read setter ekstra stor pris på med kona, er at han aldri får blankt nei.

- Jeg kan komme med mine smågale og rare ideer, drømmer og tanker, og hun selvfølgelig også til meg. Jeg blir aldri møtt med et nei, men med sunn skepsis og nysgjerrighet. Aldri et nei, og det er ganske viktig, utbryter Read, og følger opp:

GRAVID: Alexander Read fra TV-programmet «Mina og meg» kunne dele en gladnyhet før Gullruten-showet startet. Vis mer

- Fordi det gjør at vi kan justere oss litt. Se på hva som fungerer, og hva vi kan gjøre annerledes. Og ta små, men kanskje flere grep for å plassere oss sånn som vi ønsker i livet.

Han mener det er dette som gjør livet til et eventyr, og i forbindelse med bryllupsdagen følte han det var på sin plass å få sagt dette om og til kona.

I innlegget skriver han blant annet at han aldri har hatt det så bra.

- Det er jo egentlig ganske interessant. Jeg har aldri vært så rolig til sinns, som jeg er nå. Det til tross for at vi lever det sirkuset vårt, med to små barn - og nå venter en til, sier 40-åringen smilende.

Nesten ingen gjester

Det er som nevnt ett år siden paret giftet seg, og i Instagram-innlegget nevnes det at det var et såkalt coronabryllup.

- Hvordan var det?

EN KLASSIKER: Henriette Steenstrup har gjort mye rart på TV, men neppe om noe slår dette. Reporter: Thea Hope. Video: Rød Løper / TV 2 Vis mer

- Det var veldig, veldig fint. Det var akkurat like stor grad av galskap som hverdagene ellers, med armer og bein, og skriking, røper Read.

Han forteller også at det ble et lite, intimt bryllup inne i skogen i Maridalen, hvor familien bor.

- Det var helt perfekt for oss.

Da de to giftet seg var det på det aller strengeste hva coronarestriksjoner gjelder. Paret hadde derfor knapt gjester.

- Vi hadde bare forlovere og et knippe mennesker av de aller, aller nærmeste. Og det var veldig fint, sier han, og følger opp:

GIFTER SEG: I 2019 ble det klart at Janne Formoe og Jan Fredrik Karlsen hadde forlovet seg. Nå letter hun på sløret om hvordan bryllupet blir. Reporter: Malini Bjørnstad. Video: Ingebjørg Iversen / KK Vis mer

- Vi savnet ingenting, samtidig som vi naturlig nok ikke fikk hatt noe bryllupsfest av noe slag, så det må vi jo prøve å få til. Det vil vi gjerne få til. Men nå er det jo litt baby og sånn først, da.

Read kan samtidig avsløre at det går bra med graviditeten, selv om han peker på at han kanskje ikke er den rette til å vurdere det.

- Sist jeg sjekket, som var i går, gikk det bra, sier Read flirende.

Familien har hatt suksess med sin TV-debut, og det kommer heldigvis også mer fra deres kant. Read sier de planlegger nye ekspedisjoner, men vil ikke røpe hvor ferden går riktig ennå.

Selv om «Mina og Meg»-profilen sier det for dem først og fremst handler om livene deres, synes han det er fint å kunne vise frem hvordan de har det bra som familie og at naturen spiller en viktig rolle i det.

REALITY AWARDS: 23. september braker det løs! I anledning Reality Awards spurte vi norske kjendiser om deres favorittrealityøyeblikk. Reporter: Jenny Emilie Aas Vis mer

- Så vi skal bare fortsette å gjøre akkurat det vi har gjort hele tiden, det er å justere oss der vi føler vi trenger det, og ivareta det vi synes er bra og ta det med videre, og fortsette å dra på tur.

Skadet

Nye eventyr venter rett rundt hjørnet, men først må Read trene seg litt opp igjen etter en skade.

- Rett før 17. mai var jeg ute og lekte i skogen, og da skadet jeg foten. Jeg tråkket skikkelig over, forteller 40-åringen.

Han har nettopp kastet krykkene og fått på seg en skinne. Nå skal han trene opp foten igjen.

- Så vi driver å justerer litt på planer og ambisjoner, og må selvfølgelig også ihensynta Kristin da, som er gravid.

Read er likevel overbevist om at det går seg til, og er positiv til å kunne trene seg opp til å være tilbake til sitt gamle jeg.

SKREKKSKADE: Hanna Nordby er meget uheldig på «Robinsonekspedisjonen» og pådrar seg en skrekkskade. Video: Viaplay/Rød Løper/Steffen Pettersen. Vis mer

- Det har gått veldig bra de gangene jeg har skadet meg tidligere i livet, så jeg har god erfaring med å trene meg opp, sier han, og legger til:

- Det er jeg ikke så bekymret for.

Read er aktuell med en ny TV-serie som kommer på TV 2 til høsten - den heter «Mina, Lilje og meg».

LES OGSÅ: - Jeg er ingen superpappa

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer