Aleksander Aamodt Kilde:

Hyller kjæresten: - En stor overgang

Alpinstjernen bøyer seg i støvet.

SKRYT: Aleksander Aamodt Kilde skryter av kjæresten Mikaela Shifrin. Foto: Arnold Turner/Invision/NTB
SKRYT: Aleksander Aamodt Kilde skryter av kjæresten Mikaela Shifrin. Foto: Arnold Turner/Invision/NTB Vis mer
Publisert

Den norske alpinisten Aleksander Aamodt Kilde (30) fant lykken i 2021 med den amerikanske aplinisten Mikaela Shifrin (27).

Nå hyller han Shifrin både som alpinist og kjæreste.

En av tidenes beste

Kildes kjæreste er ikke hvem som helst i internasjonal alpinsport. I tillegg til å ha to OL-gull og seks VM-gull tok hun tirsdag kveld sin 83 seier i verdenscupen - og ble derfor tidenes mestvinnende kvinnelige alpinist i verdenscupsammenheng.

SMILENDE: Mikaela har akkurat kommet i mål på Verdencupen for kvinner i 2022. Aleksander Aamodt Kilde tar hun imot smilende. Foto: Alessandro Trovati/AP/NTB.
SMILENDE: Mikaela har akkurat kommet i mål på Verdencupen for kvinner i 2022. Aleksander Aamodt Kilde tar hun imot smilende. Foto: Alessandro Trovati/AP/NTB. Vis mer

Alpinstjernen Lindsey Vonn (38) hadde 82 verdenscupseire i en alder av 33 år. Dermed slo Shifrin rekorden til Vonn med å nå sin 83 verdenscup-seier som 27-åring.

Tross sin unge alder er altså Shiffrin ansett for å være en av tidenes beste alpinister.

- Mye å lære av henne

- Hun gjør det på en fantastisk måte og kjører helt magisk på ski. Hun er et prakteksemplar, alle som kjører på ski har mye å lære av henne, sier Kilde til VG.

Videre forteller han at de som kjærester har en stor fordel med å ha det samme yrket, og at de snakker med hverandre om prosessen sammen, fremfor å ha en konkurranse internt.

PÅ LØPEREN: Amalie Iuel var stolt over kjæresten Aksel Lund Svindal på premierefesten til dokumentarfilmen hans. Vis mer

Shifrin har nemlig vunnet ni ganger denne sesongen, mens han har vunnet syv ganger.

Til VG sier Kilde blant annet at han tar av seg hatten og bøyer seg i støvet for den flinke kjæresten sin.

Kilde legger også til at det å oppleve gleden og jobben sammen med noen han er veldig glad i er en superbonus.

- Jeg har vært i noen forhold i Norge, hvor det vært slik at når jeg kommer hjem sitter de og venter. Det har blitt en påkjenning for meg og partneren. Det har vært en stor overgang, og mye lettere å håndtere dette.

«GOOD LUCK GUYS»: Under innspillingen var Bettina Buchanan og Johannes Magnussen kjærester - nå er de ekser. Video: Prime Video / Klaus Fjellro. Reporter: Celina Morken Vis mer

- Man føler ikke at man må sitte på FaceTime eller alltid være tilgjengelig. Vi har forståelse for hverandres tid, og det er ikke slik at det bare er å sette av en time på FaceTime. Forståelsen er noe helt annet.

LES OGSÅ: Trist beskjed

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer