<strong>HYLLER ORGANISASJONEN:</strong> Hollywoodstjernen Tom Cruise sin datter, Isabelle Jane Cruise, sendte nylig en e-post til ulike scientologer i London. Der hyller organisasjonen, og hevder at det var den som reddet livet hennes. Foto: NTB scanpix
HYLLER ORGANISASJONEN: Hollywoodstjernen Tom Cruise sin datter, Isabelle Jane Cruise, sendte nylig en e-post til ulike scientologer i London. Der hyller organisasjonen, og hevder at det var den som reddet livet hennes. Foto: NTB scanpix Vis mer

Isabella Jane Cruise:

Hyller farens kontroversielle tro

Datteren til Tom Cruise har gått i samme fotspor.

Publisert
Sist oppdatert

Et av den omstridte scientologi-kirkens mest kjente ansikter utad er Hollywood-stjernen Tom Cruise (56). Helt siden 1990 har «Mission-impossible»-stjernen vært et medlem av organisasjonen, og 56-åringens adopterte barn, Isabella Jane Cruise (26) og Connor Cruise (24), er selv en del av scientologikirken.

Nylig uttalte Isabella seg om hvordan scientologi-kirken angivelig reddet livet hennes, ifølge The Sun.

Det er i en e-post, som er blitt sendt til flere scientologer i London, at 26-åringen hyller organisasjonen.

I den sjeldne e-posten forteller Isabella at hun har kvalifisert seg til å bli en auditør for scientologi-kirken, som angivelig betyr at hun kan spørre ut andre tilhengere om deres dypeste og mørkeste hemmeligheter ved hjelp av en slags løgndetektor.

<strong>SØSKEN:</strong> Connor og Isabella Cruise er begge medlemmer av scientologikirken, her er de avbildet i 2008 i New York. Foto: NTB scanpix
SØSKEN: Connor og Isabella Cruise er begge medlemmer av scientologikirken, her er de avbildet i 2008 i New York. Foto: NTB scanpix Vis mer

Hardt arbeid

Isabella er bosatt i London, og har visstnok studert scientologi der. I e-posten oppfordrer 26-åringen andre scientologi-tilhengere til å gjennomføre samme studie som henne selv.

- Jeg ble den irriterende jenta i organisasjonen som hele tiden pratet om hvor fantastisk utdanningen er og hvor fenomenal praksisen er, skriver Isabella blant annet i e-posten og legger til:

- Vi trenger alle å gjøre det. Det er hardt arbeid, men det er verdt det.

<strong>VOKST OPP I RAMPELYSET:</strong> Her er far og datter fotografert under en fotballkamp i Los Angeles i 2006. Foto: NTB scanpix
VOKST OPP I RAMPELYSET: Her er far og datter fotografert under en fotballkamp i Los Angeles i 2006. Foto: NTB scanpix Vis mer

Videre fortsetter Isabella å hylle scientologikirken, lederne David Miscavige og grunnleggeren av bevegelsen - L. Ron Hubbard.

- Dette er en gave til deg selv og så mange andre. Det spiller ingen rolle om du ikke kommer til å bli en auditør eller en del av personalet. Hvis du skal klare deg på lang sikt, trenger du dette, mener 26-åringen.

I e-posten, gjengitt av den britiske avisen, benytter Isabella også anledningen til å takke faren sin, Tom Cruise.

- Tusen takk til faren min for alt. Til Cass. Til Tash. Jeg hadde druknet i problemene mine hvis dere ikke hadde vært der og støttet meg, og hjulpet meg gjennom forberedelsene.

Saken fortsetter nedenfor.

SMERTER: Tom Cruise er kjent for å gjøre mange av sine egne stunts i filmene sine. Her er han på rød løper for Mission Impossible 5, der han blant annet hang fra et fly. Vis mer Vis mer

Påvirket forholdet til barna

Tom Cruise adopterte Isabella og sønnen Connor sammen med ekskona Nicole Kidman (51) mens de var gift. Etter at de skilte seg i 2001 var det Tom som fikk foreldreretten for barna, og oppdro dem i scientologikirken.

Nicole på sin side meldte seg ut av organisasjonen, og hun har tidligere uttalt at dette har påvirket forholdet til Connor og Isabella.

Oscar-vinneren uttaler seg sjelden om sine to eldste barn, men i et intervju med det australske magasinet Who i november gjorde hun et unntak.

- Jeg er veldig privat rundt dette. Jeg blir nødt til å verne om disse forholdene. Jeg vet med 150 prosent sikkerhet at jeg ville ofret livet mitt for barna mine, for det er det som er meningen med livet mitt, sa hun til bladet.

<strong>MED MAMMA:</strong> Det finnes få bilder av Nicole Kidman og barna Isabella og Conner. Her er de sammen på en Lakers-kamp i Los Angeles i 2004. Foto: NTB Scanpix
MED MAMMA: Det finnes få bilder av Nicole Kidman og barna Isabella og Conner. Her er de sammen på en Lakers-kamp i Los Angeles i 2004. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Etter at skuespillerstjernen giftet seg med Keith Urban (51), som hun har døtrene Sunday (10) og Faith (8) sammen med, skal Nicole ha jobbet med å gjenoppbygge kontakten med Isabella og Connor, og i dag skal ting være bedre mellom dem.

Scientolog-kirken skal være hovedgrunnen til det fraværende forholdet, men til Who fortalte firebarnsmoren at hun føler ubetinget kjærlighet til Isabella og Connor.

- De er voksne. De tar sine egne valg. De har valgt å være scientologer, og som mor, er det mitt ansvar å elske dem. Jeg er et eksempel på den toleransen, og jeg mener at uansett hva barna dine gjør, vis dem kjærlighet. Barna må få vite at kjærlighet er tilgjengelig, og her er jeg åpen. Jeg mener dette er veldig viktig og at det er galt å frata kjærlighet fra et barn, et forhold eller en familie. Det er vår oppgave som foreldre å alltid tilby ubetinget kjærlighet, forklarte hun i intervjuet.

Selv om Nicole selvfølgelig elsker sine barn over alt, så er kontakten fremdeles begrenset.

- De er fullblods scientologer og under veldig sterkt påvirkning og veiledning av deres far, hevdet scientolog-ekspert, Tony Ortega, til US Weekly i oktober.

Sjokkanklager mot Hollywood-stjernen

Det er ikke til å stikke under stol at den omdiskuterte scientologikirken stadig får spalteplass i aviser i hele verden.

Den relativt nye trosretningen, som ble grunnlagt i 1954 av den amerikanske science fiction-forfatteren L. Ron Hubbard, har fått mye kritikk for sin virksomhet, metoder og medlemsbehandling.

Scientologi har lenge vært svært omstridt. Offisielle myndigheter har karakterisert scientologikirken som en uærlig kult «som trakasserer kritikere og misbruker medlemmer».

Spesielt har kirken blitt kritisert for måten de skal ha behandlet sine tidligere medlemmer, etter at de har meldt seg ut av trossamfunnet.

Skuespiller Leah Remini (48), best kjent fra sin hovedrolle i komiserien «Kongen av Queens», kom for noen år siden ut med en bok om trossamfunnet, som hun selv tidligere har vært en del av. Der hevdet hun blant annet at metoder som vold og trusler stadig blir brukt.

<strong>MELDTE SEG UT:</strong> I 2013 meldte skuespiller Leah Remini seg ut av scientologikirken. Siden den gang har hun vært en stor motstander av trossamfunnet. Foto: NTB Scanpix
MELDTE SEG UT: I 2013 meldte skuespiller Leah Remini seg ut av scientologikirken. Siden den gang har hun vært en stor motstander av trossamfunnet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I november gikk 48-åringen hardt ut mot trossamfunnet igjen, og anklaget Tom Cruise, som lenge har vært et aktivt medlem i scientologikirken, for at han skal ha vært fullt klar over all volden som er blitt utført de siste årene.

- Blir sett på som guddommelig

Ifølge Leah har Tom Cruise en mye mer sentral rolle i trossamfunnet enn det folk flest tror. Hun påsto at scientologer blir fortalt at Cruise redder verden, og blir regnet som guddommelig innenfor trossamfunnet.

- Han står ved siden av David Miscavige, som regnes som redderen av den frie verden blant scientologer. Tom blir blant annet kalt «mister Cruise» av medlemmene, sa hun i et intervju med The Daily Beast.

Det var i 2013 at 46-åringen forlot den omdiskuterte kirken. Til magasinet fortalte skuespillerstjernen at kirken gjør alt de kan for at Tom ikke skal få meg seg innhold som setter trosretningen i en negativ forstand.

- De går så langt at de gjemmer unna magasiner fra butikkene hvis de er ute og går sammen, fortalte hun.

Vis mer

Leah fortalte videre at det er nettopp derfor mange tror at Tom er et uskyldig offer for kirken, mens han, ifølge henne, egentlig er fullt klar over kirkens mye omdiskuterte virkemidler.

- Han er fullt klar over volden som er blitt utført. Han har vært en del av det, påsto skuespilleren.

I etterkant av Leahs' utspill har scientologikirken selv kommentert saken, og påsto at «Kongen av Queen»-stjernens påstander bare var et PR-stunt.

- Intervjuet er et rent PR-stunt for å promotere hennes falske realityshow. Så lenge underholdningsbransjen fortsetter å publisere Leah Reminis' løgner, kommer hennes antireligiøse meninger til å ha en stemme. Hennes merkevare som en hater kan ha store konsekvenser, uttalte kirken til ET.

Tidligere i år rettet for øvrig scientologikirken skyld mot «Kongen av Queens»-stjernen etter et brutalt drap i Australia.

LES OGSÅ: Raser mot Tom Cruise-rykter

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer