Mick og Michael Schumacher:

Hyller faren i sjeldent intervju

- Jeg vil alltid sammenligne meg med de beste, og faren min er best.

GÅR I PAPPAS FOTSPOR: Michael Schumachers sønn, Mick (19), skal fra neste sesong kjøre på nivået under Formel 1. Foto: NTB Scanpix
GÅR I PAPPAS FOTSPOR: Michael Schumachers sønn, Mick (19), skal fra neste sesong kjøre på nivået under Formel 1. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

29. desember 2013 kom sjokkmeldingen om at Formel 1-legenden Michael Schumacher (49) var kritisk skadet etter en skiulykke i de franske alpene.

Han ble lagt i kunstig koma, mens kona Corinna (49) og barna Mick (19) og Gina (21) satt hjelpeløse ved sykesengen i Grenoble i Frankrike.

I flere måneder etter ulykken svevde tyskeren mellom liv og død, og eksperter kunne fortelle at dersom han våknet opp, ville det være med betydelig ikke-funksjonalitet i og med at Schumacher hadde ligget så lenge i koma.

Siden har 49-åringen vært totalt skjermet fra offentligheten, og få - utenom hans aller nærmeste familie - vet hvordan det går med ham i dag.

LEGENDE: Michael Schumacher var stadig å se i skibakken før ulykken i 2013. Her avbildet i 2004. Foto: NTB Scanpix
LEGENDE: Michael Schumacher var stadig å se i skibakken før ulykken i 2013. Her avbildet i 2004. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I juni 2014 ble det kjent at Michael ikke lenger lå i koma, og han ble flyttet fra Grenoble til et sykehus i Sveits. Ifølge nettstedet Mirror ble han deretter sendt hjem for å fortsette rehabiliteringen fra familiens hjem ved Genèvesjøen.

Året etter sa en representant for familien at tyskerens helse hadde forbedret seg noe. I 2016 uttalte advokaten til Michael derimot at klienten hans ikke kunne gå.

Gode minner

Schumacher-familien har vært svært sparsommelige rundt detaljer om 49-åringens tilstand, men nylig ga Michaels sønn, Mick, et sjeldent intervju om faren.

Det gjør han i en dokumentar for den tyske tv-kanalen RTL, ifølge Yahoo.

19-åringen, som har gått i farens fotspor, beskrev Michael som sitt store idol, og kunne fortelle at han allerede fra en ung alder ble tatt med til bilbanen.

- Vi dro dit for å øvelseskjøre, og selv på dager da banen var stengt dro vi dit og fikk lov til å kjøre flere runder, sier han.

PAPPA ER HANS STORE IDOL: Tirsdag forrige uke forlenget Schumacher junior kontrakten med laget Prema Racing, som i 2019 forfremmer ham fra et sete i Formel 3 til Formel 2. Foto: NTB Scanpix
PAPPA ER HANS STORE IDOL: Tirsdag forrige uke forlenget Schumacher junior kontrakten med laget Prema Racing, som i 2019 forfremmer ham fra et sete i Formel 3 til Formel 2. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Mick minnes også dagen da faren spurte om han ønsket å kjøre profesjonelt.

- Han lurte på om vi skulle gjøre det profesjonelt eller for moro skyld, som en hobby. Selvfølgelig ville jeg gjøre det profesjonelt, svarte jeg tydelig, sier han.

- Jeg vil alltid sammenligne meg selv med de beste, og faren min er best. Han er også mitt idol, legger han til.

Snakker aldri om faren

Ifølge nettstedet har Mick vanskeligheter for å snakke om farens tilstand. Det har 19-åringens venn, Nicklas Nielsen, sagt.

- Han har bare ved noen få anledninger uttalt at det er vanskelig, sier Nielsen.

MOR OG SØNN: Mick og moren Corinna er blant de få som vet hvordan helsetilstanden til Michael Schumacher er. Her er de avbildet i 2017. Foto: NTB Scanpix
MOR OG SØNN: Mick og moren Corinna er blant de få som vet hvordan helsetilstanden til Michael Schumacher er. Her er de avbildet i 2017. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Nielsen kan samtidig fortelle at han har kjørt litt med Micks onkel, Formel 1-kjøreren Ralf Schumacher (43), og at heller ikke han snakker om broren sin.

- Det kan jo være at Michael er på vei tilbake og bare vil komme ut igjen når han er ferdig med rehabiliteringen sin. Men det er vanskelig å si hva som foregår, legger Nielsen til.

Takker fansen

Det er ikke kjent offentlig hvordan helsetilstanden til tyskeren er, og ifølge Schumachers manager Sabine Kehm er det ikke utenkelig at det forblir slik i lang, lang tid, melder Dagbladet.

I et nytt intervju med Associated Press gir Kehm imidlertid en beskjed til fansen:

UVISST: Det er få som vet hvordan det går med Michael Schumacher i dag. Foto: NTB Scanpix
UVISST: Det er få som vet hvordan det går med Michael Schumacher i dag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det som kan sies er at familien virkelig verdsetter sympatien fra fansen. Folk må ha forståelse for at helsetilstanden ikke blir delt offentlig.

Familie og nære venner besøker ham imidlertid støtt og stadig. Det har også den tyske erkebiskopen Dr. Georg Gänswein gjort. I et stort intervju med tyske Bild avslørte han forrige uke nye opplysninger om Formel 1-legendens helsetilstand.

Gänswein uttalte at Schumacher nå «kan fornemme at det er folk rundt ham».

- Han fornemmer at det er folk rundt ham som bryr seg om ham. Folk som tar seg av ham og som gudskjelov holder offentligheten utenfor, sa han til Bild.

- Ansiktet hans er akkurat slik vi husker det. Det har bare blitt litt rundere, fortsatte Gänswein.

LES OGSÅ: - I hardt vært etter nytt bilde med datteren

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer