Prinsesse Märtha Louise og Leah Isadora Behn:

Hyller dattera

Prinsesse Märtha Louise deler varme ord i forbindelse med Leah Isadora Behns konfirmasjon.

KONFIRMANT: Leah Isadora Behn ble lørdag konfirmert. Mamma, prinsesse Märtha Louise, deler bilder fra den store dagen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
KONFIRMANT: Leah Isadora Behn ble lørdag konfirmert. Mamma, prinsesse Märtha Louise, deler bilder fra den store dagen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag var en stor dag for kongefamilien, da prinsesse Märtha Louise og avdøde Ari Behns datter, Leah Isadora (15), ble konfirmert i Jar kirke.

Konfirmanten ankom kirken kort tid før seremonien startet, sammen med sin mor og søstrene Maud Angelica (17) og Emma Tallulah (11).

STOR DAG: Lørdag ble Leah Isadora konfirmert i Jar kirke. Her i anledning kongeparets 25-årsjubileum i 2016. Foto: NTB Scanpix
STOR DAG: Lørdag ble Leah Isadora konfirmert i Jar kirke. Her i anledning kongeparets 25-årsjubileum i 2016. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Av smittevernhensyn var det begrensede plasser inne i kirken, og bare de aller nærmeste fikk overvære seremonien.

Til stede i kirken var også kongeparet, før det bar av sted til festen, som ble arrangert på restaurant- og selskapslokalet Hvalstrand bad i Asker. Her kunne de nyte et bedre måltid og en slående panoramautsikt over Oslofjorden.

- Så stolt av deg

Søndag ettermiddag deler prinsesse Märtha Louise varme ord om dattera i anledning den store dagen.

«Min fantastiske og talentfulle datter Leah Isadora ble konfirmert i går. Du var så vakker i din nye bunad. Jeg er så stolt av deg, vennen min», skriver Märtha innledningsvis til bilder av 15-åringen.

Videre skriver prinsessa at dattera våger å følge drømmene og intuisjonen sin, og at hun har arvet sin kunstneriske side fra faren, besteforeldrene og oldeforeldre på begge sider.

«Jeg elsker hvor kjærlig og ekte du er med følelsene dine, jeg elsker humoren din og den spøkefulle siden din. Jeg elsker alt ved deg», fortsetter hun, og legger til at faren, avdøde Ari Behn, ville vært svært stolt over dattera.

- Mye på en gang

Leah Isadora Behn kom til verden 8. april for over 15 år siden på familiens landsted. Kronprins Haakon hadde allerede meddelt stortingspresidenten at jenta skulle hete Leah Isadora Behn.

Märtha og Aris førstefødte, Maud Angelica, ble med dette storesøster.

Mens en kongelig fødsel er noe stort for hele landet, vanlige fødsler også for den saks skyld, skjedde det uvanlig mye i den norske kongefamilien samtidig som lille Leah Isadora kom til verden.

DÅP: Leah Isadora ble døpt i Slottskapellet 16. juni 2005. Her på pappa Aris fang. Storesøster Maud Angelica sitter hos mamma Märtha Louise. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
DÅP: Leah Isadora ble døpt i Slottskapellet 16. juni 2005. Her på pappa Aris fang. Storesøster Maud Angelica sitter hos mamma Märtha Louise. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, fortalte nemlig tidligere i år at bestefar kong Harald var sykmeldt etter en hjerteoperasjon, mens bestemor dronning Sonja var i begravelse til paven.

- Faktisk fikk hun melding fra sin datter om at Leah var født idet hun var på vei ut av kirken, sa kongehuseksperten til Dagbladet.

GUDMOR: Dronning Sonja bar Leah Isadora til dåpen i 2005. Her var dronningen med barnebarnet i 2017. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
GUDMOR: Dronning Sonja bar Leah Isadora til dåpen i 2005. Her var dronningen med barnebarnet i 2017. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Kronprins Haakon, som var regent på den tida, dro på sin side til Storbritannia samme dag med kronprinsesse Mette-Marit.

- De to skulle være gjester i bryllupet til prins Charles og hertuginne Camilla, som sto dagen etter Leahs fødsel, forklarte Vagle.

Navnevalg

Den uvanlige tida i kongefamilien roet seg imidlertid ned igjen, og noen måneder seinere, 16. juni for å være eksakt, var det duket for dåp i Slottskapellet i hovedstaden.

Dronning Sonja, som er blant fadderne til konfirmanten, bar hovedpersonen selv til dåpen. De øvrige fadderne er prinsesse Laurentien av Nederland, Gry Brusletto, Katharina Salbu, Espen Bjørshol, Didrik Vigsnæs og Jon Andreas Håtun.

MORSOM: Prinsesse Ingrid Alexandra fikk en lattermild respons da hun holdt en tale under den kongelige konfirmasjonslunsjen. Video: NRK. Vis mer

I et intervju med Aftenposten, som ble publisert samme dag, avslørte Märtha Louise at det var Ari som tok initiativet til datteras navn.

- Han har alltid vært fascinert av danseren Isadora Duncans liv og tragiske død. Han har dessuten reist mye i Midtøsten, og Leah kommer derfra. Så må jeg innrømme at jeg alltid har vært en stor «Star Wars»-fan, og prinsesse Leia har alltid vært den vakreste i hele verden, fortalte prinsessa

Kongehusekspert Caroline Vagle er sikker på at 48-åringen også synes dattera er en av de vakreste i verden.

- Mange tenker nok at prinsesse Märtha Louise og Ari valgte spesielle navn på barna sine, men det er først og fremst kombinasjonen Leah Isadora som er uvanlig i dette tilfellet. Navnet Leah var nemlig et navn som var i full fart på vei oppover på popularitetsskalaen på den tida, forklarte Vagle.

LES OGSÅ: - Ikke et øye var tørt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer