Alfie Curtis og Mark Hamill:

Hyller avdød «Star Wars»-kollega

Skuespiller Mark Hamill sørger over «Star Wars»-kollegaens dødsfall.

I SORG: Mark Hamill er i sorg etter at hans gode venn og skuespillerkollega Alfie Curtis gikk bort tirsdag. Foto: NTB Scanpix
I SORG: Mark Hamill er i sorg etter at hans gode venn og skuespillerkollega Alfie Curtis gikk bort tirsdag. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Mandag ble det kjent at Star Wars-skuespilleren Alfie Curtis er død.

Det kan flere utenlandske medier, deriblant Independent og BBC, melde. ​

Skuespilleren, som spilte Dr. Evazan - karakteren som truet Luke Skywalker under den ikoniske Mos Eisley Cantina-scenen, døde tirsdag 87 år gammel.

Årsaken til dødsfallet er fremdeles ukjent.

Hylles av kolleger

Den lille rollen, som blant annet er kjent for frasen «I have the death sentence on twelve systems», dukket opp i den første filmen av den opprinnelige trilogien.

Selv om rollen er liten, har Alfie gjort inntrykk på mange. Spesielt hans skuespillerkollega Mark Hamill (66), som spilte Luke Skywalker.

På Twitter hyller han sin avdøde venn.

- Alfie Curtis gjorde Star Wars Mos Eisley Cantina-scenen. En av de mest minneverdige scenene jeg noensinne har vært med på. Like forferdelig som han var i filmen, var han morsom, snill og en ekte gentleman bak kamera. Tusen takk Alf. Du kommer til å bli savnet, skrev den kjente skuespilleren på Twitter, sammen med to bilder av sin gode venn.

Lurte alle

Mark Hamill er mest kjent for sin rolle som Luke Skywalker i Star Wars, men han har også spilt i andre filmer som «Batman».

For mange er Mark en helt, og da 66 åringen dukket opp i rullestol tidligere denne måneden, var det mange som fikk panikk.

Spøken til skuespilleren gikk rett og slett ikke etter planen.

Da «Star Wars»-stjernen oppdaget fotografjegere på flyplassen i New York, dro han nemlig frem et uventet triks som i ettertid gjorde fansen bekymret for 66-åringens helse, skrev Sky News.

I flere amerikanske medier gikk det i ettertid rykter om at stjernen var alvorlig syk, men det hele viste seg å bare være tull.

Saken fortsetter under:

​Det var etter at en fan delte et bilde av ham og spurte om hvordan det gikk med mark, at stjernen røpet at han dro fram rullestol-trikset for å unngå dem som alltid prøver å dra til seg et stort antall autografer.

- Ha! Da jeg ankom klokken fem prøvde jeg det gamle rullestol-trikset. Bare for å unngå to autografjegere som konstant følger etter meg og familien min, skrev stjernen selv på Twitter for å berolige fansen om at alt sto bra til med han. ​​​

LES OGSÅ: - Jeg skjemmes over å se meg selv på TV

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer