VERDENS STREITESTE: I hvert fall ifølge ham selv. Foto: SCANPIX
VERDENS STREITESTE: I hvert fall ifølge ham selv. Foto: SCANPIX Vis mer

- Hyggelig at andre doper seg

... men DumDum-Kjartan gikk på en ny smell og ble avholdsmann...

SEHER.NO: Fredag og lørdag vil "DumDum Boys"-gitaristen Kjartan Kristiansen (45) få oppfylt drømmen sin om å spille som gjest hos det britiske kultrockebandet "The Only Ones".

I fjor ville han dra til Storbritannia for å oppleve nettopp dem live, men slik gikk det ikke. Istedetfor gikk han på en dopsmell.

I 2004 innrømte han sitt lanvarige heroinmisbruk gjennom bandets første storhetstid sent på 80-tallet. Ifølge ham selv var han blitt nykter nå, men i fjor klarte han altså ikke å stå imot fristelsen.

- Men dette var en annen type smell. Det var fyll og narko dette også. Men det var ikke "den" typen narko. Og siden har jeg faktisk vært avholdsmann, sier han til VG.

Han takker nettopp engasjementet for "DumDum Boys" for at han ikke har blitt totalnarkoman. Nå går han dessuten på møter hos Anonyme Narkomane., og kaller seg selv for verdens streiteste fyr. Likevel tar han ikke helt avstand fra rusmisbruk.

- Jeg setter pris på at andre drikker og doper seg, det synes jeg bare er hyggelig. Det er jævlig mye moro med dop og alkohol. Men sannsynligheten er stor for at regningen kommer til slutt, sier han til avisen.

LES OGSÅ: - Det har gått for langt