- Hvorfor utelukker de menn?

TV 2-seer klager værdamene inn for likestillingsombudet.

KVINNE-KLAGE: En TV-seer har klaget TV 2s værmelding inn for likestillingsombudet, fordi han reagerer på at det kun er kvinner som melder været på kanalen. Her er værmelder Desta Marie Beeder i aksjon på skjermen. Foto: TV 2
KVINNE-KLAGE: En TV-seer har klaget TV 2s værmelding inn for likestillingsombudet, fordi han reagerer på at det kun er kvinner som melder været på kanalen. Her er værmelder Desta Marie Beeder i aksjon på skjermen. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Firmaet Storm-Geo, som leverer værtjenester til TV 2, har blitt klaget inn til Likestillings- og diskrimineringsombudet, av TV-seeren Agnar Støverud, ifølge VG.

Til avisen sier Støverud at han reagerer på at det bare er unge kvinner som melder været på kanalen.

- Jeg har utelukkende sendt inn klagen av prinsipielle grunner. Jeg forstår godt at værdamene er populære, og at de får mye oppmerksomhet i media. Men jeg ønsker meg en redegjørelse fra Storm om hvorfor de utelukker menn fra disse stillingene.

Får støtte
Han får støtte av medieforsker og førstelektor Turid Øvrebø ved Høgskolen i Volda.

- Det sier seg selv at det er viktig å være en god formidler og å ha glimt i øyet for å gjøre en god jobb som værmelder. Men disse egenskapene er det også svært mange menn og eldre kvinner som har. Jeg mener derfor det er direkte nedverdigende for unge kvinner å bli prioritert til disse stillingene, fordi det tydelig ikke er nok å være flink og profesjonell.

- I tillegg må man være en ung og attraktiv kvinne, sier hun til VG.

Tradisjon
Kjell Øvre-Helland i TV 2 sier det siden kanalens start har vært ønsket å ha et uttrykk med kvinnelige værmeldere.

- Jeg synes det har vært en suksess og ser ingen grunn til å endre på det. Jeg tror også publikum synes det er vellykket på alle vis, sier han til VG.

Øvre-Helland mener ifølge avisen at været også er en redaksjonell programpost, som redaktøren står fritt til å velge uttrykket til.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: TV 2-værdamene avslører sitt triks

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer