- Hvorfor utelukker de menn?

TV 2-seer klager værdamene inn for likestillingsombudet.

KVINNE-KLAGE: En TV-seer har klaget TV 2s værmelding inn for likestillingsombudet, fordi han reagerer på at det kun er kvinner som melder været på kanalen. Her er værmelder Desta Marie Beeder i aksjon på skjermen. Foto: TV 2
KVINNE-KLAGE: En TV-seer har klaget TV 2s værmelding inn for likestillingsombudet, fordi han reagerer på at det kun er kvinner som melder været på kanalen. Her er værmelder Desta Marie Beeder i aksjon på skjermen. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Firmaet Storm-Geo, som leverer værtjenester til TV 2, har blitt klaget inn til Likestillings- og diskrimineringsombudet, av TV-seeren Agnar Støverud, ifølge VG.

Til avisen sier Støverud at han reagerer på at det bare er unge kvinner som melder været på kanalen.

- Jeg har utelukkende sendt inn klagen av prinsipielle grunner. Jeg forstår godt at værdamene er populære, og at de får mye oppmerksomhet i media. Men jeg ønsker meg en redegjørelse fra Storm om hvorfor de utelukker menn fra disse stillingene.

Får støtte
Han får støtte av medieforsker og førstelektor Turid Øvrebø ved Høgskolen i Volda.

- Det sier seg selv at det er viktig å være en god formidler og å ha glimt i øyet for å gjøre en god jobb som værmelder. Men disse egenskapene er det også svært mange menn og eldre kvinner som har. Jeg mener derfor det er direkte nedverdigende for unge kvinner å bli prioritert til disse stillingene, fordi det tydelig ikke er nok å være flink og profesjonell.

- I tillegg må man være en ung og attraktiv kvinne, sier hun til VG.

Tradisjon
Kjell Øvre-Helland i TV 2 sier det siden kanalens start har vært ønsket å ha et uttrykk med kvinnelige værmeldere.

- Jeg synes det har vært en suksess og ser ingen grunn til å endre på det. Jeg tror også publikum synes det er vellykket på alle vis, sier han til VG.

Øvre-Helland mener ifølge avisen at været også er en redaksjonell programpost, som redaktøren står fritt til å velge uttrykket til.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: TV 2-værdamene avslører sitt triks

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer