OVERDRIVER: Kommunistene liker dårlig bli framstilt som onde- igjen. Foto: Filmweb
OVERDRIVER: Kommunistene liker dårlig bli framstilt som onde- igjen. Foto: FilmwebVis mer

- Hvorfor skal vi godta slike løgner?

Kommunistene raser...

SEHER.NO: "Indiana Jones" gir et veldig feil inntrykk av den kalde krigen, og kan provosere frem en ny kald krig, hevder medlemmer av det russiske kommunistpartiet melder BBC.

De krever nå at filmen skal forbys i Russland.

- Hvorfor skal vi godta slike løgner og la vesten lure våre ungdommer? Sier Sergei Malinkovich, lederen for St. Petersburgs kommunistparti til BBC. 

Han mener at de fleste unge kinopublikummere vet lite om hendelsene i 1957, som er tidspunktet for Indianas aka Harrison Fords utfordringer denne gang.

- De vil gå på kino og tro at i 1957 så laget vi trøbbel for USA og at vi nesten startet en atomkrig. Det er bare tull. I 1957 dro ikke kommunister med krystallhodeskaller gjennom USA, sier Malinkovich.

Derfor setter de lite pris på den fiktive framstillingen av KGB og forholdet mellom Vesten og Sovjet i filmen "Indiana Jones og krystallhodeskallenes rike".

- Det er veldig ødeleggende hvis talentfulle regissører vil provosere frem en ny kald krig, sier Andrei Andreyev i kommunistpartiet i Moskva, og sikter til Steven Spielberg.

LES OGSÅ: Norske kjendiser på Indiana Jones-premiere