SLIK ER VI VANT TIL Å SE HENNE: Candice Swanepoel med Alessandra Ambrosio (t.h.) på undertøysshowet til Victoria's Secret i 2014. Foto: NTB Scanpix
SLIK ER VI VANT TIL Å SE HENNE: Candice Swanepoel med Alessandra Ambrosio (t.h.) på undertøysshowet til Victoria's Secret i 2014. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Candice Swanepoel:

- Hvorfor skal det være annerledes når man ammer?

Supermodellen går ut mot dobbeltmoral rundt bryster og amming.

Publisert

Amming er et tema som stadig vekker debatt, både i inn- og utland.

I USA er det å amme offentlig et hett tema, og en rekke engasjerte kjendismødre har slått et slag for å bli kvitt tabuene rundt amming.

Den siste i rekken er supermodellen Candice Swanepoel (28), som fikk sitt første barn med forloveden Hermann Nicoli (34) i høst.

Swanepoel, som opprinnelig er fra Sør-Afrika, har gått svært lettkledd på catwalken for undertøysmerket Victoria's Secret en rekke ganger. Ettbarnsmora har gjort stor suksess som modell, og ifølge Independent er hun for tida den åttende best betalte modellen i verden.

28-åringen har tjent mange millioner på å kaste klærne profesjonelt. Nå reagerer hun på at det å vise hud når hun ammer, derimot er noe folk rynker på nesa av.

- Skammer meg ikke over toppløsbildene

I et nytt innlegg på den åpne Instagram-profilen sin, har supermodellen delt et bilde der hun ammer sønnen Anacan (2 mnd.).

Under bildet har Swanepoel skrevet en tekst der hun kritiserer det hun opplever som en dobbeltmoral i samfunnet rundt nakenhet og amming.

2 months of pure joy with my little love.💙 👪

Et bilde publisert av Candice Swanepoel (@angelcandices)

«Mange kvinner i dag blir hengt ut for å amme offentlig, eller til og med kastet ut av offentlige steder fordi de mater barna sine. Jeg er blitt påtvunget en følelse av at jeg må dekke meg til og være brydd over å mate babyen min offentlig. Men merkelig nok har jeg ingen slike følelser om de toppløse moteoppslagene jeg har gjort i kunstens navn..?» skriver hun.

Den suksessrike modellen, som er blant de såkalte «englene» til Victoria's Secret, legger til at samfunnet må slutte å anse amming som en seksuell handling:

Children of the tribe🤘🏼💕

Et bilde publisert av Candice Swanepoel (@angelcandices)

«Verden er blitt avstumpet når det gjelder seksualiserte bryst og vold på tv... Hvorfor skal det være annerledes når det gjelder amming? Amming er ikke seksuelt, det er naturlig».

I likhet med andre mødre som taler ammingens sak, påpeker Swanepoel til slutt at det å amme har klare fordeler for barnet og for mødrene som ammer.

«De som føler det er galt å amme offentlig trenger å lese seg opp på de fordelene amming har for moren, barnet og samfunnet som helhet» avslutter 28-åringen.

Little lion man 🦁 straight up chilling. He's definitely my son ✌🏼️

Et bilde publisert av Candice Swanepoel (@angelcandices)

- Forskjellsbehandling av brystvorter

Candice Swanepoel er som nevnt ikke den eneste kjendisen som fronter amming i offentlige rom.

Hollywood-stjerna Mila Kunis (33) fortalte i et intervju med Vanity Fair tidligere i år om reaksjonene hun har fått når hun har ammet datteren Wyatt Isabelle (2).

Kunis fikk nylig sitt andre barn med ektemannen Ashton Kutcher (38), og skuespillerparet er oppgitt over at folk fortsatt hever øyenbrynene over offentlig amming.

- Vi ble overraska fordi folk faktisk så på oss som om vi burde skamme oss, og vi tenkte «herregud» fordi det absolutt ikke er en seksuell handling, sa Kunis til Vanity Fair i sommer.

Tv-stjerne og tobarnsmor Alyssa Milano (44) mottok kritikk fra flere følgere da hun delte et ammebilde sammen med datteren på Instagram.

So Thankful 🙏🏻

Et bilde publisert av Candice Swanepoel (@angelcandices)

I kjølvannet av kritikken problematiserte «Charmed»-stjerna det at popstjerner som Miley Cyrus (24) kan vise brystene offentlig, mens ammende mødre blir sett ned på.

- Alle synes det er greit at hennes brystvorter er ute i friluft. Det virker som at folk er mer komfortable med å seksualisere bryster enn å forbinde dem med dét de ble skapt for, nemlig å mate et annet menneske, sa Milano til E!News i fjor.

Den britiske sangstjerna Adele (28) har på sin side gått ut mot ammepresset mange mødre også opplever, etter at hun selv bare klarte å amme sønnen Angelo (4) i ni uker.

LES OGSÅ: - Amming er blitt en veldig naturlig ting for meg

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer