«Stjernekamp» 2023:

«Hvorfor sa jeg ja til det her?»

Tone Damli er blant de ti artistene som skal ut i ilden på «Stjernekamp» lørdag.

UT I ILDEN: Lørdag skal årets artister ut i ilden for første gang. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør.
UT I ILDEN: Lørdag skal årets artister ut i ilden for første gang. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør. Vis mer
Publisert

Etter ett års pause er «Stjernekamp» endelig tilbake på TV-skjermen. Lørdag kveld står ti nye artister klare på scenen, i håp om å vinne hjertene til seerne.

Se og Hør møter artistene under prøvene i Nydalen, og fersk fra scenen kan Tone Damli (35) fortelle at det går bedre og bedre med nervene, men at det er med skrekkblandet fryd hun skal entre scenen lørdag kveld.

Jan Thomas sin kjære Harlem Alexander er med på «Skal vi danse», men han legger ikke skjul på at han vil se på Tone Damli på «Stjernekamp» også. Video: Jenny Emilie Aas/Nora Skavhaug Vis mer

- Jeg gleder meg, men gruer meg og. Jeg har jo tenkt masse i det siste: «Hvorfor sa jeg ja til det her?». For man holder jo nesten på å kaste opp liksom. Men så vet jeg jo hvorfor jeg gjør det, for det er litt som å hoppe i fallskjerm. Og følelsen er nok litt lik som ekstremsport. Dette er min form for ekstremsport.

Det er ikke første gang Damli deltar i en direktesendt musikkonkurranse. Fra før av har hun vært å se på «Idol», og som deltaker i «Melodi Grand Prix» to ganger.

- Jeg begynner å kjenne denne kroppen her nå, så jeg vet at jeg er nervøs ganske lenge før. Gjerne en måned. Men når det nærmer seg så begynner det roe seg, kanskje fordi det ikke er så mye mer jeg får gjort?

- Nå har jeg øvd og forberedt meg, så det er litt sånn: «Det får bare stå til». Men jeg er nervøs for lørdag altså, det er jeg, ler hun.

Se og Hør Reality Awards hadde Caroline Nitter som reporter, der hun blant annet snakket med Tone Damli, Carina Dahl og Alessandra Mele. Video: Jenny Emilie Aas Vis mer

Mer fryktløs før

Videre kan 35-åringen fortelle at hun synes det var lettere å delta i slike konkurranser før.

- Jeg var mer fryktløs før. Nå tenker jeg mer på konsekvenser, og tenker mer på hva som kan gå galt. Så sånn sett var det lettere for 18 år siden, da jeg var med på «Idol».

- Du har jo hatt et fullpakket program denne uken, med motefest og det hele. Hvordan er det med energien?

- Det er helt tomt for energi, spøker hun, før hun fortsetter:

- Jeg er sliten denne uken her. Det er en kombinasjon av at jeg har to unger hjemme, og at Markus er bortreist på jobb.

Tone Damli gjestet Motepolitiet Live med Jan Thomas og dreiet ut om tiden fra «Idol». Video: Jenny Emilie Aas/Håvard Bjørnerem/Dennis Appelong/Se og hør. Vis mer

Videre forteller tobarnsmoren at moren hennes er redningen.

- Jeg hadde ikke fått timene til å gå opp uten mamma, som er på besøk. Men så tenker jeg at når man er aktuell med noe som det her, så må man ikke akkurat drive «valgkamp» kanskje, men man må synes liksom, om det så er med en rosa kjole på en rosa løper. Jeg jobber hvert fall på, så får jeg heller sove litt mindre.

- Jeg får sove til jul, legger hun spøkefullt til.

- Ville vært surt

På spørsmål om hvilke forventninger hun har til «Stjernekamp»-reisen, sier hun følgende:

- Helt oppriktig, så går jeg inn i det her med total ydmykhet. Jeg har aldri vunnet noe i mitt liv. Og det er ikke fordi jeg ikke har troa på meg selv, for det må man jo ha, men det kan like gjerne være jeg som ryker først – det vet man jo aldri.

Hun innrømmer likevel at det ville vært surt å være første artist ut.

- Jeg vil jo være med videre, og få oppleve alle sjangrene. Jeg tenker litt sånn: «ryker jeg ut tidlig, får jeg mer tid med familien». Jeg får bare gjøre så godt man kan.

Tone Damli gjestet Motepolitiet Live med Jan Thomas og snakket om tiden fra «Skal vi danse». Video: Jenny Emilie Aas/Håvard Bjørnerem/Dennis Appelong/Se og Hør. Vis mer

Datteren, Billie, skal heie frem mamma fra salen lørdag.

- Datteren min og nevøer kommer. Markus (Foss, 40, journ.anm.) er på jobb så han får ikke kommet. Men sånn er det å ha en jobb som krever mye, og det går bra. Han kommer til rockesendingen, avslører Damli avslutningsvis.

Kjenner på nervene

Lørdag kveld skal Damli konkurrere mot ni andre artister. Blant dem «Idol»-kollega Aleksander With (36).

Overfor Se og Hør kan han fortelle at nervene er på plass, men:

- Nå vet jeg hvordan det blir, det har vært den store «nerveklumpen» - at man ikke greier å se for seg hvordan det blir. Det begynner å bli virkelig, så jeg har bestemt meg for å være spent og ikke nervøs. Vi får se da, om kroppen hører på det, ler han.

På innspillingen av Motepolitiet Live med Jan Thomas, kunne Tone Damli røpe det dyreste hun eier. Video: Jenny Emilie Aas/Håvard Bjørnerem/Dennis Appelong/Se og hør. Vis mer

Han gleder seg likevel stort til å stå foran publikum og TV-seerne.

- Den følelsen av å stå der og greie å håndtere noe så krevende er så fin. At man er på toppen av det man jobber mot, og får det til. Den mestringsfølelsen liksom. Så får jeg prøve å kjenne litt på det underveis også, leve litt i nuet.

Adrian Sellevoll (25) skal fremføre en helt spesiell låt, og gleder seg veldig til å vise den frem.

- Den betyr veldig mye for meg. Det blir som å ta et farvel med den gamle meg, veldig dyp tekst. Veldig ærlig. Jeg lagde den når jeg var lengst nede i livet mitt. Det blir jo selvfølgelig skummelt også.

Tone Damli gjestet Motepolitiet Live med Jan Thomas og åpnet opp om graviditet og svangerskap. Video: Jenny Emilie Aas/Dennis Appelong/Håvard Bjørnerem/Se og hør. Vis mer

Hver «Stjernekamp»-sending vil den nye faste musikkeksperten, Christine Dancke (39), få besøk av to gjestedommere. Første til å gjeste årets sesong er artistene Maria Mena (37) og Tshawe Baqwa (43).

Nerver eller ei, artistene trenger ikke frykte å måtte dra hjem etter bare en sending. Ingen ryker ut under premieren lørdag kveld.

LES OGSÅ: - Full fart hele tiden

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer