Julie og Espen Valsø:

- Hvordan skal vi overleve dette?

Julie og Espen Valsø snakker ærlig om problemene i parforholdet, mens Espen utredes.

ÆRLIG: Podkast-profilene Espen og Julie Valsø snakker om en helt spesiell tid i forhold. Foto: Privat
ÆRLIG: Podkast-profilene Espen og Julie Valsø snakker om en helt spesiell tid i forhold. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Småbarnslivet er kanskje ikke det man forbinder med et hett sexliv, egenpleie og en god natt søvn.

Likevel er det ikke mange som snakker om hvor vanskelig det faktisk kan være å gå inn i de nye rollene som foreldre, mener Julie (30) og Espen Valsø (31) som har podkasten «Forhold under utredning».

Flere og flere krangler dukket opp, og stemningen ble dårligere og dårligere hjemme. Nok en gang kom samme krangel opp på bordet, men en dag tok diskusjonen en uventet vending.

- Vi kranglet sikkert om hvem som skulle gjøre noe eller hvem som hadde glemt noe, jeg husker ikke engang. Men Espen gikk inn på rommet og etter 15 minutter fikk jeg en melding fra han, forteller Julie til Se og Hør.

BEKREFTER: Vi har tatt en prat med tidligere «Love Island»-deltaker Mie Cappelen om det ferske forholdet. Video: Nora Skavhaug. Reporter: Luna Lea. Vis mer

Ble irritert

Etter krangelen startet Espen å google de tingene paret vanligvis sto fast på, og hvordan han opplevde situasjonene.

På meldingen til Julie skrev ektemannen at han lurte på om han hadde Asperger syndrom, noe han da mente kunne forklare kommunikasjonsproblemene paret kjente på.

- Jeg har aldri tenkt tanken før, forteller Espen, som ble overrasket over hvor godt beskrivelsene som kom ut av Google-søket passet for han og Julie.

Julie på sin side var ikke like fornøyd.

- Jeg ble først litt irritert over at han skulle sette en diagnose på seg selv fremfor å løse problemet med meg, men da legen var enig med han ble det litt mer alvor.

«LINNIS UNIVERS»: Linni Meister og kjæresten Morten møtte på utfordringer i forholdet. Video: Discovery+. Vis mer

Paret valgte å spille inn reaksjonen de hadde på den noe uventede nyheten om at Espen muligens kunne være på autismespekteret.

Lydklippet ble til en podkast-idé, og før de viste ordet av det satt de uke etter uke og snakket om utfordringene i parforholdet og oppdaterte lytterne på Espens utredning.

- Sårbart

- Det har vært sårbart å dele så mye, innrømmer Julie som både har snakket om parets sexliv og krangler i podkasten.

Likevel ønsker paret, som har vært sammen i ti år, å bidra til mer åpenhet rundt alt som skjer og endrer seg i forholdet under småbarnsperioden.

BABYLYKKE: Maria Amundsen, kjent fra «Ex on the beach», forteller om veien til fødselen og hvorfor hun ikke har planer om å forlove seg med det første. Reporter/klipp: Luna Lea. Vis mer

- Man vet ikke hvordan man blir når man får barn. Plutselig sover man mindre og har mindre tid. Ofte sammenligner man parforholdet med hvordan det var før barn, og det kan jo ikke bli det samme, sier Julie.

I podkasten har duoen snakket med flere kjente eksperter om utfordringene i forholdet, blant annet sexolog Tuva Fellman, lege Jørgen Skavlan og psykolog Catrin Sagen.

- Jeg savnet selv at noen snakket mer om dette da jeg prøvde å finne informasjon om autismespekter og parforhold, forteller Espen, som mener det bør være mer åpenhet rundt de tøffe tingene småbarnsforeldre ofte kan kjenne på.

ÅPENHJERTIG: Katarina Flatland og Harald Dobloug delte klipp fra fødestua i en episode av podkasten «Åpen journal». Video: Rød Løper Vis mer

Ny start

Selv om podkasten startet som et privat lydklipp, var det ikke helt tilfeldig at nettopp Julie skulle sette seg inn i et podkast-studio. 30-åringen startet først å dele om tiden med fødselsdepresjon på Instagram.

- Jeg startet med å legge ut videoer over hvor rotete vi hadde det hjemme, ler Julie, som kan fortelle at det fikk henne til å føle seg bedre.

Mange kjente trøst i åpenheten til den nybakte tobarnsmoren, og kontoen startet å vokse.

I dag deler hun mye med følgerne sine, blant annet parets nyeste prosjekt - å flytte inn i en van med deres to barn på tre og fem år.

- Det blir en ny start for forholdet, mener hun.

LES OGSÅ: Røper babynyhet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer