Chester og Talinda Bennington:

- Hvordan skal jeg plukke opp min knuste sjel?

En uke etter dødsfallet åpner kona seg om sorgen.

SAVN: Linkin Park-vokalistens modell-kone, Talinda Bennington, går for tiden gjennom en svært tøff periode. Foto: NTB scanpix
SAVN: Linkin Park-vokalistens modell-kone, Talinda Bennington, går for tiden gjennom en svært tøff periode. Foto: NTB scanpix Vis mer

(Seoghør.no): Forrige uke kom sjokknyheten om at Linkin Park-vokalisten Chester Bennington hadde blitt funnet død i et hus i området Palos Verdes i Los Angeles torsdag like før kl. 09.00 lokal tid.

Det var TMZ.com som først meldte om dødsfallet. Bennington ble 41 år gammel, og etterlot seg seks barn fra to ekteskap.

Nå bryter vokalistens kone Talinda Bennington (40), som Chester giftet seg med i 2006, tausheten etter ektemannens død.

- For en uke siden mistet jeg min sjelevenn, og mine barn mistet sin helt og pappa. Vi hadde et eventyrlig liv som nå har blitt snudd om til en syk Shakespeare-tragedie. Hvordan skal jeg komme meg videre? Hvordan skal jeg plukke opp min knuste sjel?, skriver hun i en uttalelse til People.

Vil fokusere på barna

Ekteparet fikk tre barn sammen, Tyler Lee (11) og tvillingene Lily og Lila (6). Nå vil hun bruke alle sine krefter på å oppdra dem med all kjærlighet hun kan gi.

- Det eneste svaret jeg har, er at jeg skal oppdra våre barn med all den kjærlighet jeg har igjen. Jeg vil at samfunnet og fansen verden over skal vite at vi føler deres kjærlighet. Vi kjenner tapet deres. Mine barn er for unge til å ha mistet sin far, og jeg vet at dere vil hjelpe til og holde minnet om ham i live.

- Han var en lysende, elskelig sjel med stemmen til en engel. Nå er han smertefri og synger sangene sine i alle våre hjerter. Gud velsigne oss alle, og la oss hjelpe hverandre i sorgen. Det ville Chester ha ønsket. Hvil i fred min elskede, skriver Talinda åpenhjertig.

Sangeren skal ifølge TMZ ha slitt med alkohol- og narkotikaproblemer i årevis, og en en talsperson for rettsmedisineren i Los Angeles bekreftet at Bennington tok sitt eget liv.

I sorg og sjokk

Etter at dødsfallet ble kjent, var det en rekke av Benningtons kolleger i kulturlivet og underholdningsbransjen som uttrykte sorg og sjokk på sosiale medier.

En av dem var talkshow-verten Jimmy Kimmel.

- Chester var et av de snilleste menneskene jeg noen gang har hatt som gjest. Mitt hjerte er knust, skriver Kimmel på Twitter.

Også det populære bandet Imagine Dragons sørger:

Den 24. juli kom resten av bandet og Benningtons etterlatte familie med en offisiell uttalelse.

Uttalelsen ble publisert på Linkin Parks Facebook-side.

- Kjære Chester, våre hjerter er knust. Sjokkbølgene av sorg og fornektelse skyller fortsatt gjennom familien vår, mens vi begynner å fatte hva som har skjedd, innledes uttalelsen.

Saken fortsetter under bildet.

MUSIKKGRUPPE: Linkin Park ble opprettet i 1996. I dag et det Mike Shinoda, Rob Bourdon, Joe Hahn, Brad Delson, Dave 'Phoenix' Farrell, Chester Bennington som har vært med i bandet, men nå er fremtiden usikker.
MUSIKKGRUPPE: Linkin Park ble opprettet i 1996. I dag et det Mike Shinoda, Rob Bourdon, Joe Hahn, Brad Delson, Dave 'Phoenix' Farrell, Chester Bennington som har vært med i bandet, men nå er fremtiden usikker. Vis mer

I uttalelsen takket bandet og familien hans for all støtte de hadde fått den siste tiden, både fra fans, kjente og kjære, og fra alle verdenshjørner:

- Talinda og familien setter pris på det, og vil at verden skal vite at du var den beste ektemannen, sønnen og faren; familien vil aldri være hel uten deg.

Etter vokalistens brå død, avlyste Linkin Park samtlige planlagte konserter. I uttalelsen forteller bandet at framtida til Linkin Park er usikker.

- Vår kjærlighet til det å lage og framføre musikk er umulig å slokke. Selv om vi ikke vet hvilken vei framtida vår vil ta, vet vi at du forbedret livene våre. Takk for den gaven. Vi elsker deg, og savner deg så mye, ble uttalelsen avsluttet med.

Gjennombrudd for over 15 år siden

Bennington fikk sitt store gjennombrudd som musiker tilbake i 2000.

Da ga Linkin Park ut «Hybrid Teory», et album som solgte over 11 millioner utgaver. Med Bennington som frontfigur gikk bandet videre til å produsere hitlåter som «Somewhere I Belong», «Numb», «Crawling» og «Burn It Down».

I tillegg til Linkin Park, har Bennington også sunget for Dead By Sunrise, Bucket of Weenies og Stone Temple Pilots.

Saken fortsetter under bildet.

PÅ SCENEN: Her står Chester Bennington på scenen i Monza i Italia sist måned. Foto: NTB Scanpix
PÅ SCENEN: Her står Chester Bennington på scenen i Monza i Italia sist måned. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg har hørt mange band som jeg likte, men det var ikke noen som gjorde det bedre live, sa Bennington om hva det betydde for ham personlig da han overtok vokalistrollen for sistnevnte band i 2013, ifølge en lokal CBS-stasjon.

Bandets nyeste album «One More Light» toppet Billboard 200-listen tidligere i år.

Ifølge bandets egen hjemmeside var de for tiden på verdensturné. De var akkurat ferdig med Europa og skulle fortsette i USA senere denne måneden.

LES OGSÅ: - Øynene mine er HER oppe!