FANT LYKKEN: En av de modige som sendte inn brev til Jo Arne Kjøglum var Hilde Kyllo. - Vi har vært kjærester i åtte måneder nå. Vi er ikke samboere, men hun har vært på besøk i to måneder nå. En slags snikinnflytting, ler Jo Arne.  Foto: Privat
FANT LYKKEN: En av de modige som sendte inn brev til Jo Arne Kjøglum var Hilde Kyllo. - Vi har vært kjærester i åtte måneder nå. Vi er ikke samboere, men hun har vært på besøk i to måneder nå. En slags snikinnflytting, ler Jo Arne. Foto: PrivatVis mer

Hvordan gikk "Jakten" uten TV 2?

De slapp å sjekke foran 1 million seere. Se hvem som fikk full klaff uten TV 2-sjekking...

SEHER.NO: Kjærligheten kommer og går, men TV-bildene består. Også når det gjelder sjekkeprogrammet "Jakten på kjærligheten". 

- Det er gode muligheter her, har Kathrine Moholt (34) tidligere uttalt.

Det er det riktignok. For blant de 16 populære bøndene som har fått flest frierbrev gjennom de fire første sesongene har det resultert i to ekteskap for Wenche Søndrol (33) og Thor Even Furvann (33) og Tore Jardar Johannessen (30) og Michelle Skjønsholt (25) og en forlovelse mellom Magnus Valen-Sendstad og Camilla Madsen, i tillegg til to kjærestepar fra siste sesong. 

Med andre ord har mer enn en av fire bønder funnet kjærligheten i programmet. I tillegg kan en regne med de parene som falt for hverandre, for senere å slå opp.

Som eplebonden Harald H. Opedal (29), kornbonden Torleif Mørk (29), odelsgutten til storgård Lars Jacob Galåen (29), som alle ble forelsket i en av sine friere, men måtte jakte videre på kjærligheten innen ett års tid. 

Men hva med de 15 bøndene som ikke fikk nok brev? De slapp dermed å jakte på kjærligheten med rundt en million TV-seere som vitner. Men fant de kjærligheten blant en av de håpefulle som så dem på TV?

Ble far
En av dem har allerede fått baby med sin utkårede, Brit Elin Nordbø (33). Hun visste med en gang hun så bonden Erik Wilberg (34) på TV i 2004-sesongen at han var den rette.

Erik var ganske så kjapp til å falle for henne også, og de er nå gift og foreldre til ei jente.

Også odelsjenta Tonee Cecilie Thomassen (37) fra 2006-sesongen fant den store kjærligheten, selv om hun ikke var blant de fire som fikk flest brev. For henne ble det derimot lite bonderomantikk, hun flyttet fra gården i Alta til huset i Vikersund på Østlandet.

- Jeg er kjempeheldig som har funnet drømmemannen, sier hun til TV2.

Drømmemannen var Thore fra Vikersund, som sendte en melding flere måneder etter at han hadde sett henne på TV.

- Han er ikke den kjappeste, og måtte nok gå noen runder med seg selv før han turte, ler Tonee.
Leif Jarle Espedal (36) var den første og siste homofile som var blant de åtte bøndene. Han fikk ikke mange nok brev, men etter TV-innslaget fikk han henvendelser fra flere hundre homofile og lesbiske som takket ham for å ha meldt seg på.

Den dag i dag er det mange som kjenner ham igjen fra programmet i 2004, forteller han.

- Jeg har aldri angret på deltakelsen, sier han i dag til Seher.no

Men den store kjærligheten lar fortsatt vente på seg.

- Jeg jakter fortsatt, for å si det slik. Det ble ett forhold som en konsekvens av programmet. Et litt kortvarig ett, som varte i ett halvt år. Skulle gjerne ønske at det varte lenger, sier han muntert.

Da hadde Vidar Vange (30) fra samme sesong mer flaks.

- Jakta, den går fint den!

Mange frierlystne
Til tross for at han ikke fikk nok brev, forteller også Vidar at pågangen var enorm etter programmet.

- Ja, det ble nesten litt slitsomt. Og det varte i over ett år, det var jeg ikke forberedt på, sier Vange til Seher.no.

Likevel velger han å kalle opplevelsen positiv, og hevder at det ikke er noe å lure på, om man har lyst til å melde seg på.

Idag er han altså samboer, men ikke som en konsekvens av TV-deltakelsen.

- Nei, hun kommer i fra bygda, vi fikk en fin kontakt, også utviklet det seg, sier gudbrandsdølen.

Samme historie kan Halvor Sjuve (28) fra Eidsvoll fortelle, også han fra 2004-sesongen. Han hadde også kjent sin kjære lenge da det oppstod en gnist.

- Vi er kjærester, men ikke samboere, forteller bonden.

Han hadde derimot et forhold med ei av dem som tok kontakt etter programmet, men det tok slutt. Men nå har han altså funnet lykken igjen.

I 2005 var det Jan Ove Ness, Marianne Bøthun, Olav T. Veum og Tollef Haug som jaktet uten kameraer.

Jan Ove Ness (35) er fortsatt singel.

- Sånn sett var det ingen suksess, ler han.

Men han er opptatt på annet vis, etter han nå har tatt over drifta av enda flere gårdsbruk.

- På en måte ble jeg litt skuffa da responsen ikke var stor nok til å komme videre, men godt å slippe det mediekjøret, forteller han.

- Sprøtt!
Det synes også Marianne Bøthun (38) fra Sogn, som har fått mer enn nok beilere etter programmet. Og er derfor glad hun ikke kom videre, siden det da hadde blitt enda mer oppstyr.

- Det var senest en i helga som tok kontakt. Jeg synes det er sprøtt, at folk den dag i dag tror jeg er singel og står klar med åpne armer, forteller hun.

Hun er altså langt ifra singel, og sammen med en som faktisk ikke hadde sett henne på tv.

- Jeg angrer ikke, men jeg hadde ikke gjort det samme igjen, sier hun.

Tollef Haug (40) fikk en del henvendelser utover høsten og vinteren i 2005, men nå er alt tilbake til det normale. Han er også fortsatt singel, til tross for det.

- Det som overrasket meg, var at mange av dem som tok kontakt var en god del eldre enn meg, forteller han.

Også sauebonden Olav T. Veum (35) må jakte videre. Selv om han, da programmet ble sendt på TV, fant kjærligheten. Men hun var ikke en av frierne.

- Etter at oppsummeringsprogrammet på slutten av sesongen, hvor også jeg og kjæresten min deltok, så roet det seg heldigvis med alle henvendelsene, forteller han.

Men nylig tok det forholdet dessverre slutt, etter tre år, og nå er han singel igjen. Han vil råde de nye deltagerne om å sile godt blant henvendelsene.

- For det er litt av hvert som tar kontakt, ifølge Veum.  

Fra 2006 var det Nils Are Hatteland, Olav Einar Hegstad, Bjørg Randmæl, og Tonee Ceciliee Thomassen som ikke kom videre.

Sistnevnte, Tonee Ceciliee Thomassen (36), fikk som nevnt napp og flyttet fra Alta til Vikersund.

Nils Are Hattedal (27) er fortsatt singel, eller det vil si, bare nesten. Nylig traff han på ei som kjente ham igjen fra TV.

- Og da var jo praten igang, så på en måte er det takket være "Jakten på kjærligheten", sier han.

Han og den nye flammen har truffet hverandre i seks uker nå, og det ser veldig lovende ut, ifølge Hatteland. Han synes deltakelsen har bare hatt én liten hake.

Kjærestepress
- Mange rundt deg forventer, at etter at man har deltatt på noe slikt, så vil man treffe en med en gang. Men man skal jo ikke ta noen, bare for å ha noen. Ikke la dere stresse, råder han årets deltakere.

Også Olav Einar Hegstad (31) forteller at han må jakte videre.

- Jeg møtte henne som jeg ringte når Kathrine Moholt var på besøk, men vi hadde ikke noen kjemi.

Bjørg Randmæl (38) fikk knallsuksess.

- Det ser ut til at jeg har funnet mannen i mitt liv! Han var blant en av frierene som sendte brev. En skal tørre å være åpen, de er ganske modige de som sender inn, sier hun. 

Hva det stod i det brevet som gjorde henne så sjarmert, det vil hun ikke si.

- Det er for privat. Sånn sett så var det en fordel for meg at jeg ikke kom videre. Jeg fikk ha ham for meg selv, og fikk god tid til å bli kjent med ham. 

I 2007 var det Ingrid Elin Reksten, Jo Arne Kjøglum, Nina Karlsen.

- Nei, det har ikke blitt noe. Jeg er nok blitt litt kresen, sier Ingrid Elin (56).

Full klaff
For Sp-politikeren Jo Arne (30) fikk TV2-programmet fart på sakene. Blant frierbrevene så var det særlig ei som skilte seg ut. Nemlig Hilde Kyllo fra Skatval.

- Vi har vært kjærester i åtte måneder nå. Vi er ikke samboere, men hun har vært på besøk i to måneder nå. En slags snikinnflytting, ler han.

Og på den vakre gården hans i Høylandet er det nok lett å trives. 

Jo Arne fikk inntrykk av at hun var ei trivelig, aktiv jente i brevet. Noe som viste seg å stemme veldig i virkeligheten.

Mens vakre Nina Karlsen (38) fra Tromsdalen fant kjæresten, og understreker at det ikke var takket være TV-programmet.

- Jeg tror vi ville blitt kjærester selv om jeg aldri hadde vært med.

Dermed ble resultatet åtte som ikke lenger er single, og en "delvis" singel, blant de femten som ikke kom videre. Hvorav fem av de nye parene var som et resultat av deltakelsen på programmet.

Dermed ligger de nesten likt med dem som fikk flest frierbrev i gjennom alle sesongene.

Altså ingen grunn til å fortvile for dem av de åtte bøndene som TV-seerne kun får et kort bekjentskap med, mulighetene for kjærlighet er like store også uten Moholt som jevnlig gjest!

Har du et kjendistips? Tips oss på Seher@seher.no

LES OGSÅ: Bondebryllup for "Jakten"-Inga

DELVIS SINGEL: Kjekkasen fra Jæren, Nils Are Hatteland (27), falt nylig for ei som kjente ham igjen fra TV og tok kontakt. Foto: privat
NYSINGEL: Olav T. Veum fant seg en kjæreste gjennom programmet, men de slo opp nylig etter tre år. Foto: TV2
IKKE SINGEL: Marianne Bøthun får fortsatt henvendelser fra interesserte på grunn av deltakelsen i "Jakten på kjærligheten". Men hun er langt ifra singel om dagen. Foto: privat
HAR KJÆRESTE: Halvor Sjuve har for tiden kjæreste, men ikke som konskvens av TV-programmet. Foto: TV2
SINGEL: Tollef Haug må fortsette jakten på kjærligheten. Foto: TV2
SINGEL: Leir Jarle Espedal hadde et kort forhold som konsekvens av serien, men nå er han singel. Foto: TV2
SAMBOER: Vidar Vange falt for ei han hadde kjent lenge fra hjembygda si. Foto: TV2
PAPPA OG GIFT: Erik Wilbergs kone, Brit Elin Norbø, visste at han var den rette fra første sekund hun så ham på TV. Foto: TV2
SAMBOER: Bjørg Randmæl fant mannen i sitt liv takket være ett av brevene. Foto: TV2
SAMBOER: Tonee Ceciliee Thomassen flyttet fra gården for sin nye kjærestes skyld, som sendte henne en melding etter å ha gjenkjent henne på TV. Foto: Alta
KJÆRESTE: Nina Karlsen fant ingen som passet blant frierbrevene, men traff en i ettertid. Men ikke på grunn av TV-programmet. Foto: TV2
SINGEL: Olav Einar Hegstad (29) fant ingen aktuelle blant frierne. Foto: Stiklestad
FANT LYKKEN: En av de modige som sendte inn brev til Jo Arne Kjøglum var Hilde Kyllo. - Vi har vært kjærester i åtte måneder nå. Vi er ikke samboere, men hun har vært på besøk i to måneder nå. En slags snikinnflytting, ler Jo Arne. Foto: Privat
SINGEL: Ingrid Elin Reksten tror hun er blitt kresen, men etter TV-deltakelsen har det blitt mye henvendelser. Foto: Rognaldsvåg i Sogn og Fjordane
SINGEL: Heller ikke Jan Ove Nes hadde det store hellet med frierne fra programmet. Foto: TV2