- Hvordan følge opp ei kreftsyk kone når jeg sitter inne?

Per og Veronica Orderud snakker om utfordringene de har møtt i fengselslivet.

HOLDER SAMMEN: Etter løslatelsen vil Per og Veronika Orderud flytte sammen igjen på Orderud gård. Her er paret avbildet sammen i Skien fengsel, før de fikk soning i hvert sitt fengsel - og før Veronica fikk brystkreft.
 Foto: Se og Hør
HOLDER SAMMEN: Etter løslatelsen vil Per og Veronika Orderud flytte sammen igjen på Orderud gård. Her er paret avbildet sammen i Skien fengsel, før de fikk soning i hvert sitt fengsel - og før Veronica fikk brystkreft. Foto: Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Veronica (42) og Per Orderud (59) har snart sonet ferdig dommene sine for medvirkning til drap på Orderud gård i 1999.

Ekteparet har de siste årene sonet i hvert sitt fengsel og møtes kun når de har permisjon. Særlig krevende ble avstanden da Veronica fikk brystkreft i 2012.

- Det var vanskelig. For hvordan skulle jeg greie å følge opp ei kreftsyk kone når jeg sitter inne? sier Per Orderud i et stort intervju med Dagbladet Magasinet.

Mens kona fikk behandling for kreftsykdommen, som ble oppdaget tidlig, valgte han å bruke permisjonsdagene på å følge henne til cellegiftbehandling.

- Vi har aldri noen garanti. Men det er spesielt å få kreft i tillegg til alt det andre. Etter behandlingen var det tungt å reise fra henne. Jeg ville så gjerne være en støtte, forteller 59-åringen.

Han og Veronica, som ved juletider blir løslatt etter å ha sonet de foreskrevne to tredeler av straffen, ser frem til å flytte tilbake til familiegården på Sørumsand.

Vil behandle saken på nytt

Veronica Orderud sier til Dagbladet Magasinet at ektemannen er mer oppsatt på at saken deres må bli gjenopptatt enn det hun er.

- Det var en vekker å bli syk. Vi må utnytte den tida vi har, må brette opp ermene og gå videre. Derfor har jeg ikke brukt mye av min energi på saken, forklarer hun i intervjuet.

Intervjuet med Per og Veronica Orderud kan leses i sin helhet som en del av Dagbladet Magasinets hovedoppslag på Dagbladet Pluss her.

Natt til pinseaften, 22. mai 1999, ble foreldrene og søsteren til Per Orderud skutt og drept i kårboligen på Orderud gård.

Veronica og Per har hele tiden hevdet sin uskyld, men fikk likevel lovens strengeste straff, 21 års fengsel.

Ved hjelp av blant annet privatetterforsker Tore Sandbergs arbeid, håper ekteparet at saken blir gjenopptatt når de leverer sin gjenopptakelsesbegjæring i nærmeste fremtid.

Ingen er dømt for å ha utført drapene på Kristian Magnus og Marie Orderud, og Anne Orderud Paust. men Per og Veronica Orderud ble dømt for medvirkning til trippeldrapet.

Det samme ble Veronicas halvsøster Kristin Kirkemo (39) og hennes daværende kjæreste Lars Grønnerød (56). De to er i dag løslatt.

LES OGSÅ: Vender tilbake til Orderud gård

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer