Hvordan er det mulig?

Programskaperne burde vært sperret inne i snickarboa.

FARMEN HAR GJENNOM fem sesonger etablert seg som en av TV 2s sikreste seersuksess på hverdager. Premieren av den sjette sesongen mandag samlet på det meste over 1 million tv-seere.

Hvordan programmet har klart det, er for meg en gåte. Og det er ikke lettere å forstå etter å ha sett de første episodene av årets sesong.

SOM ALLE ANDRE realityprogrammer har også Farmen konfliktene, romantikken, alliansene og svikene.

Men det største problemet med Farmen er at livet på gården blir brutt opp av nær parodiske svart/hvitt-filmer med Ibsen-aktige figurer, kunstig dramatikk og et marked stappet med skuespillere kledd som Emil i Lønneberget.

For dette burde programskaperne blitt sperret inne i snickarboa til de har spikket ut nye ideer. 

SLIK DET FREMSTÅR NÅ er det litt for mye opplysnings-tv som bare er med på å drøye ut tv-tiden slik at det kan vare til tre ganger i uka, og slik at det skal skille seg fra "Big Brother", "Robinson" og "Paradise Hotel". For det tilfører ikke programmet mye nyttig.

DET ER JO ÅPENBART at Farmen treffer en nerve i den norske befolkningen, og til tider er det også god underholdning og god tv det som skjer mellom deltakerne på Farmen. Problemet er alt det andre som stikkes innimellom, og som totalt dreper all mulig framdrift og spenning.

Vi har liksom forstått at det er hardt og ugjestmildt på øya, og at deltakerne skal leve som for hundre år siden. Men det finnes grenser for hva slags bygdeteater man skal utsettes for å understreke dette underveis.

AT DELTAKERNE spiller med og til og med feller en tåre når TV 2 sprenger båten deres i fillebiter gjør bare at man lurer på om det er reality, rollespill eller en såpeserie man ser på.

Heldigvis har slike konsepter ofte en stigende formkurve etter hvert som karakterene blir bedre etablert, og allerede denne uken blir det høyere temperatur mellom deltakerne på Farmen og det kan komme til å redde programmet.

Problemet er bare at ikke bare gårdsdriven men også framdriften går i samme tempo som i 1910. Derfor scorer nok programmet også bedre blant de eldre TV-seerne enn de yngre...

"Farmen" går på TV 2 mandager, onsdager og lørdager klokka 20.00. Se Seher.nos TV-guide her.

LES OGSÅ: Sjokkerende om norske forskere
LES OGSÅ: De blir avslørt én etter én