Jennifer Lawrence:

«Hvor mye skal du gå ned i vekt?»

Letter på sløret om tiden under «Hunger Games».

MEST BETALT: Jennifer Lawrence er en av de mest betalte kvinnelige skuespillerne. Foto: MARK BLINCH/ NTB
MEST BETALT: Jennifer Lawrence er en av de mest betalte kvinnelige skuespillerne. Foto: MARK BLINCH/ NTB Vis mer
Publisert

Hollywood-stjernen Jennifer Lawrence (32) er kanskje best kjent for rollen som Katniss Everdeen i «Hunger Games»-filmene. I Varietys serie «Actors on Actors» snakker Lawrence med skuespiller Viola Davis (57) om deres prestasjoner så langt i karrieren.

Under samtalen kommer det frem at Lawrence opplevde kroppspress fra dag én under innspillingen av blockbuster-trilogien. På starten av innspillingen var 32-åringen i slutten av tenårene, og vokste fortsatt.

OSCAR: Her er Jennifer Lawrence avbildet da hun vant en Oscar for beste skuespillerinne i 2013. Foto: Chris Pizzello/ NTB
OSCAR: Her er Jennifer Lawrence avbildet da hun vant en Oscar for beste skuespillerinne i 2013. Foto: Chris Pizzello/ NTB Vis mer

- I «Hunger Games» hadde jeg et enormt ansvar. De bøkene var gigantiske, og jeg visste at publikummet var barn. Jeg husker at det største samtaleemne var; «Hvor mye skal du gå ned i vekt?», forteller Lawrence i intervjuet, og legger til:

- Samtidig som jeg var ung og voksende - og ikke i stand til å være på diett, var jeg redd for at alle jentene som kom til å ville kle seg ut som Katniss, skulle føle at de ikke kunne, fordi de ikke hadde en bestemt vekt. Men jeg kunne jo ikke la det sive inn i hjernen min heller.

OPERERT: Kirurg, Ben Talei, avslører hvilke kjendiser i Hollywood som har operert seg. Video/ reporter: Kjersti Flaa / Rød Løper Vis mer

Ikke første gang

Dette er ikke første gang Lawrence har fått oppfordringer om å gå ned i vekt. Ifølge Forbes skal skuespilleren tidligere ha uttalt at hun tidlig i karrieren sin ble bedt om å gå ned nesten syv kilo på to uker for en film.

Før henne hadde en jente blitt sparket for å ikke gå ned raskt nok i vekt for den samme rollen.

Lawrence forteller også at hun opplevde ved et annet tilfelle å stille opp naken på linje ved siden av fem andre jenter, med bare teip som dekket for underdelen av kroppen. Lawrence forteller at alle de andre jentene var mye tynnere enn henne.

Den kvinnelige produsenten skal ha uttalt at 32-åringen kunne bruke bildene de hadde tatt av henne, som inspirasjon for å gå ned i vekt.

Kvinner kunne ikke være i hovedrollen

Den første «Hunger Games» filmen kom ut i 2012, og før det hadde det ikke vært mange kvinner i hovedrollen i en actionfilm.

Dette ble man fortalt at var fordi både jenter og gutter kunne identifisere seg med en mann, men gutter kunne ikke identifisere seg med en kvinne.

Lawrence understreker at dette bare var tullprat, og at den egentlige grunnen var for å stenge enkelte grupper ute, og holde dem på det samme stedet som dem alltid har vært.

Etter den gang har det kommet flere filmer med kvinnelig hovedrolle i actionfilmer. Det som vi derimot ser et mindretall av i vår tid er mørke kvinner i hovedrollen.

AKTUELL: Viola Davis er aktuell med filmen Woman King. Foto: Unique Nicole/NTB
AKTUELL: Viola Davis er aktuell med filmen Woman King. Foto: Unique Nicole/NTB Vis mer

Denne problematikken tar Davis opp i intervjuet. Hun er nemlig aktuell med filmen «Woman King», hvor hun er i hovedrollen.

Skuespilleren avslører at hun aldri i verden hadde trodd hun skulle få hovedrollen i filmen. Nettopp fordi det ikke er vanlig å se en mørk kvinne i hovedrollen på actionfilmer.

56-åringen uttaler at dette virkelig er et stort steg i riktig retning.

- Det gjør meg så glad hver gang en film bryter mot alles forventninger, forteller Lawrence under intervjuet.

LES OGSÅ: - Uakseptabelt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer