Donald og Melania Trump:

- Hvor er Melania?

Uteble tilsynelatende fra ektemannens 75-årsfeiring.

SUNKET I JORDA?: Det har vært stille fra Melania Trump det siste halvåret. Nå lurer mange på hva hun holder på med. Foto: Shutterstock / NTB
SUNKET I JORDA?: Det har vært stille fra Melania Trump det siste halvåret. Nå lurer mange på hva hun holder på med. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Det har nå gått nesten et halvt år siden Joe Biden (78) tok over stafettpinnen som USAs president fra Donald Trump (75). Sistnevnte har man, kanskje ikke overraskende, både sett og hørt fra flere ganger siden den gang.

En som imidlertid glimrer med sitt fravær, er tidligere førstedame Melania Trump (51). Melania har ikke vist seg siden slutten av januar, og nå er hun som sunket i jorda.

Etter at hun takket for seg i rollen som førstedame i januar, har hun publisert beskjedne 13 meldinger på Twitter. De fleste er offisielle kondolanser og gratulasjoner. Den siste ble publisert på Memorial Day 31. mai.

Da ektemannen fylte 75 år mandag denne uka, uteble hun tilsynelatende fra feiringen.

Så, hvor er egentlig Melania, og hva fyller hun dagene sine med? Ikke med Donald Trump, skal vi tro amerikanske medier.

AVSKJED: Melania Trump publiserte 18. januar en avskjedsvideo på Twitter. Vis mer

- Hvor er Melania?

Mandag 14. juni fylte altså den tidligere presidenten 75 år. Dagen ble markert med nære og kjære ved golfklubben hans i Bedminster i New Jersey, hvor den ferske 75-åringen vil bo gjennom sommeren.

Sønnen Donald Trump Jr. (43) delte en videosnutt fra feiringen på Instagram, der han samtidig viste fram den interessante gjestelista. Deriblant Donald Jr. og hans kjæreste, NFL-stjerna Herschel Walker og kongressmedlemmene Jim Banks og Lauren Boebert var til stede.

I SKYGGEN: Melania Trump har tilsynelatende trukket seg helt tilbake. Foto: Pablo Martinez Monsivais / AP Photo / NTB
I SKYGGEN: Melania Trump har tilsynelatende trukket seg helt tilbake. Foto: Pablo Martinez Monsivais / AP Photo / NTB Vis mer

Ei som ikke var der - etter videosnutten å dømme - var hans kone gjennom 16 år.

- For en fest! Alle de beste folka er der. Men, jeg kan ikke la være å legge merke til at kona hans ikke er der. Det er hans 75-årsdag. Dette er en stor bursdag. Hvor er Melania?, delte en oppmerksom Jimmy Kimmel denne uka i talkshowet «Jimmy Kimmel Live».

- Ville det ikke vært fantastisk hvis hun stakk av med Hunter Biden? Hvor er Melania? Vent, hvor er Hunter?, spøkte han videre.

People skriver at det er uklart hvilke familiemedlemmer som var til stede på mandagens feiring utover Donald Jr., og at det er uklart hvorvidt Melania og sønnen Barron (15) var til stede i Bedminster.

Trumps ekskone Ivana Trump har på sin side uttalt til People at «Donald hater bursdagene sine», så det er ikke helt umulig å tenke seg til at det kan ha sammenheng med konas fravær.

TABBE: Avtroppende førstedame i USA, Melania Trump, får kritikk etter et besøk på et barnesykehus i Washington, D.C. Foto: AP Vis mer

- Fyller dagene med spabehandling

En omgangsvenn og sosietetsskribent fra New York, R Couri Hay, uttalte i et intervju med The Times i januar at Melania så fram til et liv som hjemmeværende.

- Melania kommer til å forsvinne. Det kommer ikke til å bli noen Instagram- eller Twitter-innlegg, dere kommer ikke til å se noe, sa han.

Ifølge en rekke internasjonale medier, deriblant Independent og CNN, holder Melania seg nå stort sett for seg selv, og fyller dagene med dyre spabehandlinger - ofte to ganger om dagen.

DEBATT: Denne videoen av førstedame Melania Trump (50) og ektemannen blir hyppig delt på Twitter. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

- Hun er ikke tilstedeværende på Mar-a-Lago i det hele tatt. Hun mingler ikke med mennesker og snakker sjelden med ektemannens ansatte, sa en kilde nær den tidligere førstedamen til CNN i slutten av april.

Melania skal være svært lykkelig og tilfreds nå som hun kan holde en lav profil. Ifølge CNN skiller ikke det seg veldig fra hennes fire år i Det hvite hus. Nå ønsker 51-åringen å gjøre det hun vil, når hun vil, skriver nyhetskanalen videre.

Mar-a-Lago: Melania og Donald Trump har bosatt seg her, i solfylte Florida, etter presidentperioden. Foto: MediaPunch / Shutterstock / NTB
Mar-a-Lago: Melania og Donald Trump har bosatt seg her, i solfylte Florida, etter presidentperioden. Foto: MediaPunch / Shutterstock / NTB Vis mer

Nyhetskanalen skriver at Melania har blitt observert på vei til spabehandlinger på dagtid, mens hun på ettermiddagene tilbringer mye tid med parets felles sønn Barron.

Flere personer med kjennskap til Trump-familiens middagsvaner på Mar-a-lago har uttalt til CNN at Melania framstår «glad og avslappet» de gangene de har sett henne. Hun er glad i flyndre og drikker Coca Cola-Light uten isbiter. Periodevis har hun også besøk av foreldrene, Viktor og Amalija Knavs.

OPPSIKT: Kjolen Melania Trump brukte da hun stemte under presidentvalget vekker oppsikt. Vis mer

Ikke store forventninger

I forbindelse med at 51-åringen ble USAs førstedame, var det flere som stusset over at hun ble boende i Trump Tower på Manhattan, framfor å bli med ektemannen til Washington D.C. Det var for at sønnen kunne fullføre skoleåret i New York.

VED EKTEMANNENS SIDE: Til tross for at Melania og Donald har vært gift i 16 år, lever de i dag ganske så separate liv. Her avbildet i desember i fjor utenfor Det hvite hus. Foto: Evan Vucci / Ap Photos / NTB
VED EKTEMANNENS SIDE: Til tross for at Melania og Donald har vært gift i 16 år, lever de i dag ganske så separate liv. Her avbildet i desember i fjor utenfor Det hvite hus. Foto: Evan Vucci / Ap Photos / NTB Vis mer

Vel på plass i Det hvite hus, bodde hun i en separat del sammen med sønnen.

Nå, etter perioden som førstedame, har hun opprettet sitt eget offisielle kontor med tre ansatte. Det er foreløpig ukjent hva de skal gjøre, men CNN har tidligere omtalt det som en forlengelse av Melanias «Be Best»-kampanje - som fokuserte på barns trivsel og trygghet.

- Jeg har ikke store forventninger til kampanjen videre. Melania har heller dyrket glamouren og brukt mye tid på ikke-politiske ting, og mye mer enn tidligere førstedamer. Det vil i utgangspunktet fortsette, uttalte USA-ekspert og politisk kommentator Eirik Bergesen til Dagbladet i mars.

VEKKER OPPSIKT: De siste dagene har ivrige Twitter-brukere vært overbevist om at USAs president Donald Trump har leid inn en stand-in for Melania Trump. Video: AP Vis mer

- Leve i en boble

Kort tid før Biden overtok rollen fra 75-åringen forklarte USA-ekspert og forsker ved Norce Norwegian Research Centre, Hilmar Mjelde, til Dagbladet at presidentpar normalt trekker seg tilbake til en luksuriøs politisk pensjonisttilværelse

- Vi vet bare at de vil bosette seg på Mar-a-Lago-godset i Florida, og leve i sin egen boble der, sa Mjelde, og fortsatte:

- Trump vil nok forsøke å være politisk aktivt på et eller annet vis. Melania har ikke gjort så mye annet enn å være glamour-kone siden hun giftet seg med Trump, og jeg antar hun vil fortsette med det.

Og slik ser det altså ut til å ha blitt.

Førstedame-rollen

USA-ekspert Bergesen mente i mars at det var helt forventet at Melania Trump brått ville trekke seg tilbake etter å spasert ut døra til Det hvite hus for siste gang.

- Det er egentlig veldig vanlig at tidligere førstedamer gjør det. Vi har jo ikke heller hørt noe fra Laura Bush, for eksempel. Den som derimot var veldig lite klassisk var Hillary Clinton, hun hørte vi straks fra med egen politisk karriere, fortalte Bergesen.

KRITIKK: USAs førstedame Melania Trump har flere ganger fått kritikk for klesvalgene sine. Her er verstingene! Video: Rød Løper Vis mer

Han trakk også fram Michelle Obama, som blant annet skrev en svært populær bok. En slik bok er foreløpig ikke forventet å komme fra førstedame Trump, ifølge Independent.

Ifølge Bergesen kan man noen ganger lure på hvor viktige førstedamene egentlig er, og påpeker blant annet at det har virket som at Melania ikke har trivdes i den svært offentlige og spesielle rollen.

- Hun har ikke brukt rollen eller etterlatt seg noen minneverdige politiske poeng. Etter det rapporter og bøker sier, har hun ikke brukt særlig mye tid på førstedame-rollen i det hele tatt, sa han den gang.

LES OGSÅ: Dette sier hun om eksen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer