Hvor er Harpers redningsvest, Victoria?

Beckhams familieidyll hadde én mangel.

MANGLET VEST: Det var ingen i den mektige Beckham-familien som brukte redningsvest under kanalbåtturen i Cambridge mandag denne uken.  Foto: NTB Scanpix
MANGLET VEST: Det var ingen i den mektige Beckham-familien som brukte redningsvest under kanalbåtturen i Cambridge mandag denne uken. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Mandag denne uken feiret familien Beckham den offentlige høytidsdagen «Bank Holiday» med en kanalbåttur på The River Cam i Cambridge, England.

Med på turen var Victoria (41) og Davids (40) fire flotte barn Brooklyn (16), Romeo (12), Cruz (10) og Harper (snart 4). Også David foreldre Sandra (66) og Ted (67), og Victorias foreldre Tony og Jackie Adams, og lillesøster Louise var med på turen.

Men det var én ting som slo sprekker i den ellers så harmoniske familieidyllen - sikkerheten var nemlig ikke helt ivaretatt.

- Alle barn burde bruke redningsvest

Hverken Harper Seven, eller noen av de andre Beckham-medlemmene, hadde på seg redningsvest da de var om bord i kanalbåtene.

Dette får kommunikasjonsrådgiver i Redningsselskapet, Janna Aarvik, til å riste på hodet.

- Redningsselskapet mener alle barn burde bruke redningsvest når de er i åpen båt eller på dekk. Det er viktig å bruke redningsvest fordi det redder liv. Tre av fire som omkommer på sjøen fra fritidsbåt brukte ikke flyteplagg. Ofte omkommer folk i fint vær, så fint vær er ingen unnskyldning, sier hun til Seoghør.no.

- Burde Harper hatt på seg redningsvest her?

- Ja, det beste hadde vært om hun hadde på seg vest. Tipper at det ikke er så ofte at de elvebåtene går rundt, men det er en god sikkerhet uansett, konstaterer Aarvik overfor Seoghør.no
 

SAMLET: Hele familien Beckham, på begge sider, hygget seg på kanalbåttur på The River Cam i Cambridge mandag denne uken. Foto: NTB Scanpix
SAMLET: Hele familien Beckham, på begge sider, hygget seg på kanalbåttur på The River Cam i Cambridge mandag denne uken. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Ulykker kan skje når som helst

Det er ikke lovfestet av den britiske regjering at det er påbudt med redningsvest, men ifølge nettsiden Gov.uk oppfordrer Maritime & Coastguard Agency (MCA) alle til å bruke redningsvest når man ferdes på vannet:

«Ulykker kan skje når som helst, i hvilket som helst vann. Riktig trening og generell fornuft hjelper, men det er ingen tvil om at flere liv kan bli spart hvert år dersom flere bruker riktig regulert redningsvest eller annen type sikkerhetsutstyr».

PAPPAS JENTE: Det er ingen tvil om at David Beckham forguder sin eneste datter - men den flotte firebarnsfaren burde kanskje tenkt en ekstra runde over sikkerheten da han og familien var på båttur denne uken. Dette bildet er tatt av far og datter i London 18. mai.

 Foto: NTB Scanpix
PAPPAS JENTE: Det er ingen tvil om at David Beckham forguder sin eneste datter - men den flotte firebarnsfaren burde kanskje tenkt en ekstra runde over sikkerheten da han og familien var på båttur denne uken. Dette bildet er tatt av far og datter i London 18. mai. Foto: NTB Scanpix Vis mer

«Vannet i Storbritannia er kaldt året rundt. Det er overraskende vanskelig å komme seg tilbake om bord i båten, når man først har havnet i vannet, og det kjølige vannet påvirker hvordan kroppen din fungerer», står det i skrivet publisert på de offisielle regjeringssidene.

Her til lands bestemte Stortinget i mars, skriver VG, at fra og med 1. mai 2015 er det påbudt å bruke redningsvest i båt - «så lenge du er utendørs i en båt som er mindre enn 8 meter og båten er i fart», står det på Høyre sin nettside.

A day on the punting pole

Et bilde publisert av David Beckham (@davidbeckham)

På sosiale medier delte den tidligere fotballspilleren bilder fra familiedagen, og et av dem var et sort/hvitt-bilde av ham selv som tok styringen over kanalbåten:

 

Hva synes du om Stortingets redningsvestpåbud? Stem under!

LES OGSÅ: Se hvem som ble gjenforent i Beckhams bursdag

Hva synes du om Stortingets redningsvestpåbud? (Avsluttet)

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer