«Skal vi danse»:

Hvor ble det av stemmen?

Flere TV-seere savner den dype «Skal vi danse»-stemmen.

SAVN: Stemmen ble et kjennetegn for programmet, men plutselig forsvant den. Foto: Espen Solli / TV 2 / NTB
SAVN: Stemmen ble et kjennetegn for programmet, men plutselig forsvant den. Foto: Espen Solli / TV 2 / NTB Vis mer
Publisert

I sosiale medier tar flere til orde for at de savner en helt spesiell detalj ved «Skal vi danse».

De som har fulgt med gjennom de mange sesongene, kan antakeligvis huske den tidligere «Skal vi danse»-stemmen, som ønsket velkommen og introduserte parene før de inntok parketten.

«Kan … og … komme til parketten for sin Rumba» og «Her er dommernes poeng», er blant det den dype, mørke stemmen serverte TV-seerne.

Både i sosiale medier og i «Skal vi danse»-podkasten har savnet blitt omtalt.

SKAL VI DANSE: Jørgine «Funkygine» Massa Vasstrand imponerte stort i sesongpremieren av «Skal vi danse - All Stars» - men var forbanna over én detalj. Video: Jenny Emilie Aas Vis mer

- Hvor har det blitt av stemmen?

- For den har jeg savnet litt og det vet jeg det er mange som har, uttalte Helene Olafsen i forrige ukes podkast-episode da stemmen ble et tema.

- Jeg fikk senest en melding i boksen «hvor har det blitt av den stemmen?», følger Anders Hoff opp.

På den sosiale plattformen Jodel diskuteres savnet etter stemmen i en egen «Skal vi danse»-gruppe.

«Når jeg tenker tilbake til slik det var før, så savner jeg litt den stemmen som sa «kan … og … komme på dansegulvet for sin cha-cha-cha. Tider!», er det en som skriver.

I kommentarfeltet er mange enige, der blir det også nevnt at mannen som hadde stemmen har gått bort.

STOLT: Både storebror Tom-Erik og Jørgen Nilsen er å se på parketten med hver sin kjendis i «Skal vi danse» denne høsten. Men ikke nok med det. Jørgens forlovede, Helene Olafsen, debuterte som programleder lørdag 27. august. Dette syntes Jørgen om kjærestens debut. Reporter: Thea Hope. Video: Jenny Aas / Rød løper Vis mer

Dette sier TV 2

Se og Hør har vært i kontakt med TV 2 for en kommentar til hvorfor stemmen forsvant.

- Det er både naturlig og ønskelig med fornying av programmer som har vært på luften i mange år, som publikumssuksessen «Skal vi danse». Dette er en av flere endringer som er gjort opp gjennom årene, uttaler pressesjef Jan-Petter Dahl.

SJARMERTE: Jørgine Vasstrands eldste datter Filippa ble intervjuet sammen med moren etter lørdagens «Skal vi danse»-sending. Video: Luna Lea Vis mer

Gikk bort

Roy Markussen var mannen som hadde den berømte stemmen de første sesongene - helt frem til sesong syv.

Markussen skulle egentlig bidra i den neste sesongen også, men i 2012 gikk han bort i en alder av 56 år - han døde av kreft.

- Roy Markussen var ønsket til denne sesongen av «Skal vi danse», men takket nei på grunn av sykdom, uttalte informasjonsmedarbeider i TV2, Unn-Grethe Berge til Dagbladet i 2012.

- Han hadde en stemme som bar «Skal vi danse» og som var helt fantastisk til vårt konsept. Både TV2 og Monster Entertainment synes dette er ufattelig trist, la Berge til den gangen.

Etter Markussen var det Simen Sand (59) som tok over stemmen. Dette skjedde i 2012, rett etter at førstnevnte hadde gått bort.

STEMMEN: Simen Sand hadde stemmen i tre år. Foto: Privat
STEMMEN: Simen Sand hadde stemmen i tre år. Foto: Privat Vis mer

- Jeg fikk ett døgn på meg tror jeg, Da var det bare å hoppe i det, minnes Sand overfor Se og Hør.

Sand forteller at han hadde stemmen frem til 2015, men at TV 2 da valgte å droppe både stemmen og livebandet. Han tror det handlet om å spare penger.

- Sånn er det i TV-bransjen. Vi kan ikke ønske oss mer enn det blir!, sier den tidligere «Skal vi danse»-stemmen og understreker at han ikke er noe lei seg for det.

Sand forteller også at han har fått flere andre jobber ut av å være den ikoniske «Skal vi danse»-stemmen. Han har blant annet ønsket publikum velkommen til både «Gullruten» og «Gullfisken».

KRITIKK: Kollega Bjørn Wettre Holthe gir programleder Helene Olafsen en skjennepreken etter «Skal vi danse»-premieren. Video: Luna Lea / TV 2. Reporter: Jonas Hammer. Klipp: Celina Morken Vis mer

- Hadde du kommet tilbake hvis produksjonen spurte deg?

- Ja, selvfølgelig hadde jeg gjort det!

- Det var litt mer schwung over Skal vi danse når det var voice!

Sand forteller også at han mottar haugevis med meldinger både på Facebook og andre steder, fra folk som lurer på hvor det har blitt av stemmen hans.

- Jeg får mange fantastiske, hyggelige meldinger fra brudepar, avslører Sand og forklarer at de ønsker et lydklipp hvor han ber brudeparet komme til dansegulvet for brudevalsen.

- Det er kjempekoselig, å være en stemme folk kjenner igjen.

LES OGSÅ: Levde dobbeltliv: - Skjulte det i to år

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer