TUNG TID: Geir Magne Haukås (48) hadde akkurat kommet hjem fra «Farmen» da kona ble syk. Nå forteller han om den vanskelige tiden. Video: Miriam Bakkejord og Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer Vis mer Vis mer

«Farmen»

- Hvis kona mi dør, hva faen gjør jeg da?

2018 ble et av Geir Magne Haukås' tøffeste år. Nå forteller han og kona om den vanskelige tiden.

Publisert

BODØ (Se og Hør): - De siste månedene har vært veldig vanskelige. Det er brutalt å se hvordan kreften herjer med kroppen til kona mi - at hun tappes for krefter og blir en skygge av seg selv. Kreft er bare jævelskap.

Det tilhører sjeldenhetene å høre Geir Magne Haukås (48) ta banneord i sin munn. Helt siden den troende firebarnsfaren dukket opp blant deltakerne i fjorårets «Farmen», har han vært flink til å påpeke hva han tenker om den slags språk: Det bør unngås, og hører i alle fall ikke hjemme i hans dagligtale.

Det finnes riktignok unntak. Som nå.

- Det er nok nå

- Hvis kona mi dør, hva faen gjør jeg da? Jeg har egentlig fått nok av sykdom, død, og fordervelse, og nå ber jeg til gud om at det må stoppe. Det er nok nå, konstaterer han.

Stemmen er like skarp som alltid, og det skal godt gjøres å se at tv-profilen har vært gjennom et av sine tøffeste år noensinne. Haukås hadde bare vært hjemme noen måneder etter «Farmen»-innspillingen da kona, KrF-politiker Bente Haukås (43), begynte å føle seg uvel.

VED GODT MOT: Bente og Geir Magne Haukås prøver å ikke fokusere på kreftsykdommen, så langt det lar seg gjøre. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
VED GODT MOT: Bente og Geir Magne Haukås prøver å ikke fokusere på kreftsykdommen, så langt det lar seg gjøre. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Senere fikk 43-åringen vite at hun var rammet av en aggressiv form for brystkreft.

- Jeg merket at noe ikke var som det skulle, spesielt på energinivået. Det var selvfølgelig ingen hyggelig beskjed å få, men jeg tenkte først og fremst på Geir og ungene, og at de burde sluppet dette, forteller Bente Haukås, som møter Se og Hør sammen med ektemannen i sentrum i hjembyen Bodø.

Brått ble hverdagen snudd på hodet for Bente og Geir Magne, som har barna Henrik (22), Benedicte (20), Armand (19) og attpåklatten Othelian Vincent (2) sammen. Ekteparet lever vanligvis aktive liv hjemme i nordlandsbyen, som inkluderer lange sykkelturer, aktiviteter med yngstesønnen og daglig drift av et felles firma.

Nå ble alt satt på vent. Og det er ikke første gang.

Lang behandling

Allerede i ung alder mistet Geir Magne flere av sine nærmeste familiemedlemmer. Broren døde i en alder av bare 28 år, da hjertet sviktet under fotballtrening. Moren gikk bort i en alder av 50 og faren i en alder av 64. Alle så altfor tidlig.

- Jeg har ikke råd til å miste flere. Heldigvis har jeg håpet, og det er det viktigste av alt. Uten min personlige tro hadde jeg gått rett i kjelleren, sier Geir Magne.

Bente startet på cellegift i sommer, og hadde sin siste behandlingsrunde like før jul. Nå venter operasjon og påfølgende strålebehandling. Målet er å være frisk til påske.

- Jeg fjerner begge brystene hvis jeg må det. Det er faktisk ikke det ytre som teller, så lenge jeg har hodet og tankene i behold. Alt annet kan repareres, sier Bente, som legges på operasjonsbordet 3. januar.

Annerledes jul

Selv er ikke firebarnsmoren redd for å dø.

Hvis du lever lenge nok, opplever du smerte. Bente Haukås (43)

- Kreft skaper såklart store omveltninger, men jeg velger å tenke at sykdom er en naturlig del av livet. Det kan skje hvem som helst, når du minst venter det - og jeg er i gode hender. Det nytter ikke å bekymre seg, men heller fokusere på å bli frisk og overvinne kreften. Dødsdommen var underskrevet den dagen vi ble født, og det som er meningen, det skjer, sier Bente bestemt, og legger til:

- Hvis du lever lenge nok, opplever du smerte.

Snart 25 år er gått siden ekteparet Haukås giftet seg. Siden den gang har de altså oppdratt fire barn sammen, der flere av dem har forlatt redet og flyttet sørover. I julen kommer alle hjem.

Geir Magne legger ikke skjul på at høytiden i år blir helt spesiell.

- På mange måter er jo hele familien syk. Det blir fint å samle alle, jeg tror vi har behov for å være sammen. Det blir en rolig jul, men vi skal kose oss, forsikrer han.

Saken fortsetter under videoen.

TI BUD: Geir Magne Haukås sprer det kristne budskap på «Farmen», men lever han etter de ti bud selv? Video: Miriam Bakkejord / Redigering: Marie Røssland / Foto: Preben Hunstad / TV2 Vis mer

Utelukker ikke tv-comeback

Geir Magnes «Farmen»-opphold forbigikk på ingen måte i stillhet. 48-åringen, som meldte seg på realityprogrammet for å spre diverse filosofier og skape blest rundt egen livscoach-virksomhet, seilte opp som en av fjorårets mest omtalte deltakere, ofte i sammenheng med sin kristne tro eller kontroversielle meninger.

Fortsatt opplever nordlendingen, opprinnelig fra Kabelvåg i Lofoten, å bli stoppet på gata av fremmede.

- Det går i en del «selfies», eller så vil folk bare slå av en prat. Det er hyggelig å bli husket. Hvem vet, kanskje jeg kommer tilbake og lager bølger igjen, sier 48-åringen, og smiler lurt.

- At vi får se deg på tv igjen, mener du?

- Jeg er ikke fremmed for tanken, men akkurat nå er det helt uaktuelt. Familien først, så får alt annet komme etter. Det viktigste nå er at Bente blir frisk, sier han.

LES OGSÅ: Finalebråk på «Farmen»: - En skandale

VENNER: «Farmen»-deltagerne Eunike Hoksrød og Geir Magne Haukås har skværet opp. Nå er de så gode venner at Eunike har tatt med Geir Magne på homseklubb. Video: Christian Roth Christensen Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer