Jennifer Lawrence slår tilbake mot kjolekritikk:

- Hvis jeg vil være kald, så er det mitt valg

Hollywood-stjernen raser mot reaksjonene på kjolebildet i et innlegg på Facebook.

VEKKET OPPSIKT: Skuespillerne Jeremy Irons, Joel Edgerton, Jennifer Lawrence, Matthias Schoenaerts og regissør Francis Lawrence i London for å promotere filmen «Red Sparrow». Foto: NTB scanpix
VEKKET OPPSIKT: Skuespillerne Jeremy Irons, Joel Edgerton, Jennifer Lawrence, Matthias Schoenaerts og regissør Francis Lawrence i London for å promotere filmen «Red Sparrow». Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Filmstjernen Jennifer Lawrence (27) har vist seg å være en dame full av humor og ironi, men er heller ikke redd for å stå opp for seg selv.

Og at hun har bein i nesa beviser hun i sitt nyeste innlegg på Facebook.

Der svarer hun nemlig på kritikk hun har mottatt for antrekket sitt da hun og flere skuespillerkolleger var i London for å promotere filmen «Red Sparrow».

På bildene, som er tatt utendørs, er 27-åringen ikledd en fotsid, sort kjole, mens hennes mannlige kolleger har på seg langbukser og jakker.

På Twitter har flere undret seg over kontrasten, og reagerer på at Lawrence er tynnkledd ute i kulda. Dette får skuespilleren til å tenne på alle plugger.

Saken fortsetter nedenfor.

- Mitt valg

I det lengre innlegget på sin offisielle Facebook-side, skriver «Hunger Games»-stjernen at hun er fornærmet over kommentarene.

«Wow. Jeg vet virkelig ikke hvor jeg skal starte. «Jennifer Lawrence har på seg en utfordrende kjole i kulda»-kontroversen. Dette er ikke bare helt latterlig, jeg er ekstremt fornærmet. Den Versace-kjolen var fantastisk, tror du jeg skal dekke over den nydelige kjolen med jakke og skjerf? Jeg var ute i fem minutter. Jeg ville ha stått i snøen i den kjolen fordi jeg elsker mote og det var mitt valg», skriver hun.

Saken fortsetter nedenfor.

- LATTERLIG: Skuespiller Jennifer Lawrence slår hardt tilbake etter at flere Twitter-brukere kommenterte antrekket hennes. Foto: NTB scanpix
- LATTERLIG: Skuespiller Jennifer Lawrence slår hardt tilbake etter at flere Twitter-brukere kommenterte antrekket hennes. Foto: NTB scanpix Vis mer

Hun mener at de negative kommentarene er kjønnsdiskriminerende, latterlige og det motsatte av feminisme.

«Å overreagere på alt noen sier eller gjør, og skape kontroverser over dumme, uskyldige ting som hva jeg velger og ikke velger å ha på meg, er ikke å bevege oss framover. Det skaper dumme distraksjoner fra virkelige problemer. Skjerp dere, folkens. Alt du ser meg ha på, er mitt valg. Og hvis jeg vil være kald, SÅ ER DET MITT VALG OGSÅ», avslutter hun med.

Tar en pause

27-åringen har de siste årene blitt en av Hollywoods mest ettertraktede filmstjerner, spesielt etter suksessen med filmserien «The Hunger Games».

Siden hun hadde sitt store gjennombrudd med filmen «Winter's Bone» i 2010, har stjernen jobbet hardt for å komme dit hun er i dag. ​

Tidligere denne uken uttalte hun overfor Entertainment Tonight at hun ønsker å ta et års pause fra skuespillerkarrieren for å jobbe tett med organisasjonen «Represent. Us», som bekjemper politisk korrupsjon.

PROVOSERER: Under innspilling på Hawaii skal Jennifer Lawrence ha brukt hellige steiner til å klø seg på rumpa. Dette fortalte hun under forrige ukes sending av Graham Norton Show. Video: BBC Vis mer

- Dette har ikke noe med politikken å gjøre. Vi skal jobbe med lovforslag som skal forhindre korrupsjon og fikse demokratiet vårt, forklarer hun overfor nettstedet.

Også i november i fjor sa skuespilleren til magasinet Elle at hun ønsket å ta en pause fra rampelyset.

- Jeg ønsker å flytte til en gård. Jeg vil, liksom, melke geiter, sa hun den gang.

Nervøs for nakenscener

Nå straks er hun imidlertid aktuell med thrillerdramaet «Red Sparrow». Der spiller hun rollen som ballerinaen Dominika Egorova, som via en hensynsløs spionskole kastes inn i den kalde krigen mellom verdens stormakter.

I et intervju med Total Film har Lawrence røpet at filmrollen innebar mye nakenhet og at det gjorde henne svært nervøs.

- Min karakter måtte strippe foran hele klassen og et helt filmcrew. Jeg måtte virkelig jobbe med meg selv og jeg var veldig nervøs. Men Francis (Lawrence, regissøren, journ.anm.) klarte å få meg til å bli komfortabel og alle fikk meg til å føle at jeg hadde på meg klær. Da jeg var ferdig gikk jeg ut og følte meg sterk og fantastisk, sa hun nylig.

Jennifer Lawrence snubler på den røde løperen på vei for å skrive autografer til fansen på X-men-premieren. Vis mer

Den prisbelønte skuespillerens nervøsitet for nakenhet ble nok forsterket da hun i 2014 ble utsatt for hacking, og nakenbilder av henne ble spredd til hele verden.

I et intervju med Oprah for The Hollywood Reporter like før jul fortalte hun at hun lenge unngikk sexy filmroller.

- Jeg trodde at jeg aldri kom til å gjøre det igjen. At jeg aldri kom til å ville dele den siden av meg selv, siden det ble spredd uten mitt samtykke, sa hun.

- Venter på å bli ført bak lyset

I etterkant ble spredningen av nakenbildene kalt for en av de største hackingskandalene i Hollywood, og Lawrence gikk til sak mot blant annet Google.

I tillegg til Lawrence ble blant andre Ariana Grande, Kate Upton og Kirsten Dunst utsatt.

Hackeren, en ukjent mann fra Chicago, ble dømt til soning i ni måneder i fjor.

Overfor Vogue har «The Hunger Games»-stjerna sagt at hun fremdeles er redd for at noe liknende skal skje igjen.

- Å få privatlivet krenket hele tiden er ikke et problem hvis man er perfekt. Men hvis man er menneskelig, er det grusomt, sa hun og fortsatte:

- Når PR-ansvarlig ringer meg, tenker jeg alltid: «herregud, hva er det?» selv om det ikke er noe. Jeg venter alltid på å bli ført bak lyset igjen. Det er skummelt å føle at hele verden dømmer deg.

​LES OGSÅ: - Vogue-redaktøren er frekk og uhøflig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer