Jan Thomas:

- Hvis jeg ikke gjør det nå, så kommer jeg aldri til å gjøre det

Kjendisstylisten er endelig klar for «71 grader nord» etter å ha takket nei hele syv ganger.

ENDELIG MED: Jan Thomas har sagt nei til å delta i realityserien i mange år, men nå er han endelig med. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
ENDELIG MED: Jan Thomas har sagt nei til å delta i realityserien i mange år, men nå er han endelig med. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): I august ble det avslørt hvem som blir å se i årets kjendisutgave av TVNorge-serien «71 grader nord».

Blant andre får vi se kjendisstylist Jan Thomas (51) i det kanalen omtaler som «Norges vakreste eventyr».

Programmet hadde premiere søndag kveld, og 51-åringen, som har blitt spurt om å være med på realityprogrammet hele syv ganger, takket altså ikke ja før denne sesongen.

På premierefesten søndag kveld forteller Jan Thomas til Se og Hør hvorfor han nå omsider valgte å bli med.

- Fordi at sånn er det bare i livet. Noen ganger så føles noe veldig riktig, og denne gangen så stemte alt, sier han og legger til:

TURKLARE: Jan Thomas blir å se på skjermen fremover sammen med blant andre Carina Dahl, Karoline Dyhre Breivang og Abiel Tesfai. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
TURKLARE: Jan Thomas blir å se på skjermen fremover sammen med blant andre Carina Dahl, Karoline Dyhre Breivang og Abiel Tesfai. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Og det er litt todelt. Nummer én, jeg tror folk glemmer at jeg jobber, så jeg reiser mye og driver business. Så skal man jo være borte en stund. Også er det litt med det der at «71 grader nord» er «71 grader nord», og er det noe jeg vil? Også bare stemte alt, også ble det riktig denne gangen. Og jeg tenkte at hvis jeg ikke gjør det nå så kommer jeg aldri til å gjøre det. Det er «once in a lifetime».

Godt forberedt fysisk

Jan Thomas er veldig glad for at han endelig sa ja, men forteller at «71 grader nord» på enkelte områder var vanskelig å forberede seg til.

Saken fortsetter nedenfor.

GODE VENNER: Jan Thomas koste seg på premierefesten sammen med Carina Dahl. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
GODE VENNER: Jan Thomas koste seg på premierefesten sammen med Carina Dahl. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Sammen med min PT så tok jeg noen kajakktimer og noen klatretimer, men jeg visste også at det meste var det mentale. Jeg var mindre engstelig for det fysiske, fordi jeg visste at jeg var sterk. Men grunnleggende teknikker, som for eksempel klatring, som jeg visste at skulle komme, forberedte jeg meg på.

Og det er ikke tvil om at han setter pris på opplevelsen.

- Det var et eventyr som har forandret livet mitt for alltid. Så det var et godt valg, forteller Jan Thomas.

Møtte seg selv i døren

Det er ikke tvil om at «71 grader nord» er en stor påkjenning, og 51-åringen måtte flere ganger gå i seg selv for å finne en indre styrke til å fortsette.

Saken fortsetter nedenfor.

FORBEREDT: Jan Thomas sier at han var godt forberedt rent fysisk. Han har også litt erfaring fra reality-TV, og er her avbildet da han var med i Skal Vi Danse. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
FORBEREDT: Jan Thomas sier at han var godt forberedt rent fysisk. Han har også litt erfaring fra reality-TV, og er her avbildet da han var med i Skal Vi Danse. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX Vis mer

- Den største utfordringen jeg møtte på underveis var å møte meg selv i døren. Dersom du ikke tror på Gud, så gjør du det etter «71 grader nord». Du er fysisk så sliten og psykisk så utmattet at på et eller annet tidspunkt så må du stoppe opp. Da har du to valg. Enten legge deg ned for å dø, bokstavelig talt, eller så må du finne en eller annen indre styrke, forteller han og legger til:

- Det er veldig rart med det, men når du er så langt nede så er det veldig naturlig å be, til hva som helst, og det var vel det som skjedde med meg. Jeg opplevde disse øyeblikkene hvor jeg tenkte at «Okei, enten så faller du om eller så må du finne en styrke som du ikke har», og det gjorde jeg.

Savnet hverdagsluksus

På spørsmål om det var noe han savnet på tur, kom det et raskt og konsist svar fra kjendisstylisten.

- Hverdagsluksus! Toalett, evnen til å kunne ta seg et glass vann når man ville, bare de helt elementære tingene.

Saken fortsetter under bildet.

STYLIST: Jan Thomas er kjent for å være en type som liker å ta seg godt ut, men han forteller at det ikke var den største utfordringen under innspillingen. Det var mer elementære ting som å kunne gå på do når man vil som fort ble et problem. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
STYLIST: Jan Thomas er kjent for å være en type som liker å ta seg godt ut, men han forteller at det ikke var den største utfordringen under innspillingen. Det var mer elementære ting som å kunne gå på do når man vil som fort ble et problem. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX Vis mer

Men Jan Thomas visste å sette pris på opplevelsen, og forteller at hver gang han for eksempel tenkte at «nå er jeg kald», klarte han å tenke at dette er kun et lite øyeblikk - og at han ønsket å vise at han kunne gjøre dette.

Sen sendetid

Jan Thomas er tydelig på at han ikke kommer til å se på programmet når det sendes på TV, og det fordi sendetiden er altfor sen for ham.

- Jeg kommer til å ta det opp. Det er altfor sent for meg. Altså 21.30, tuller du med meg, da har jeg gått og lagt meg, ler han og legger til:

- Men jeg håper jo at folk vil se på!

I tillegg til Jan Thomas får vi også se Carina Dahl, Marthe Kristoffersen, Abiel Tesfai, Karoline Dyhre Breivang, John Arne Riise, Lars Erik Blokkhus, Håvard Tvedten, Nadya Khamitskaya Andersen og Silje Torp krige om hvem som klarer seg best på tur og i villmarken.

Mange sesonger

Dette blir niende sesong av kjendisutgaven til det kjente programmet. Det gikk for første gang på lufta i 2010, da fotballspiller Harald Martin Brattbakk gikk av med seieren.

I samme sesong var også Cato Zahl Pedersen og Tommy Steine med.

Året etter vant Pål Anders Ullevålseter sesongen, mens barne-tv-helt Asgeir Borgemoen havnet på en andreplass. I samme sesong var Vendela Kirsebom og Lene Alexandra med.

Da det i 2012 var duket for nok en sesong, kunne Didrik Solli-Tangen kalle seg vinner, tett etterfulgt av trompetist Ole Edvard Antonsen og komiker Gustav Nilsen.

Året etter vant fotballspiller Christer Basma, mens Johan Remen Evensen og Iver Horrem havnet på andre- og tredjeplass, respektivt.

I 2014 kunne Olaf Tufte kalle seg seiersherre, og året etter stakk Bjørn Einar Romøren av med den gjeve seieren. Anders Jacobsen vant i 2016.

Da programmet gikk over skjermen i forrige sesong, var det Ole Martin Årst som stakk av med seieren. Han vant foran kickbokser Thea Næss, som havnet på en god andreplass.

Blant de andre som deltok var Aleksander Hetland, Adam Schjølberg, Henrik Thodesen, Svein Østvik, Sandra Lyng, Grace Bullen, Samantha Skogrand og Alexandra Joner.

SMERTEFULLT: Det ble en følelsesmessig avgjørelse for Svein Østvik, da han besluttet å trekke seg fra etappen. Grunnet smerter i knærne, var det ikke mulig for ham å gjennomføre turen til fots. Video: TV Norge Vis mer

LES OGSÅ: Rørt til tårer av hederspris

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer