FARMEN-VORSPIEL: «Farmen kjendis»-deltakerne  Lene Elise Bergum og Inga Berit Lein snakker ut om intrigene på farmen. Reporter: Miriam Bakkejord/ Video: Christian Roth Christensen Vis mer

«Farmen kjendis»

- Hvis ikke Inga vil ta skylden, så har jeg sterke skuldre

Har Inga Berit og Lene Elise lagt det bak seg?

MESH (Se og Hør): Årets «Farmen kjendis»-sesong har gitt seerne en solid dose drama, og flere av deltakerne har havnet i situasjoner der utfallet har blitt heseblesende krangling.

Selv om enkelte av årets største dramatikere har valgt å droppe finalefesten, var det nok usagt mellom flere av dem som dukket opp. Det bestemte vi oss for å nøste opp i på finalefesten på Mesh i Oslo søndag kveld.

Mellom Inga Berit Lein (36) og Lene Elise Bergum (46) har det blant annet kranglet heftig under årets sesong. Som følge av en matkrangel kunne seerne kanskje få inntrykk av at det var opphetet stemning mellom de to på gården.

- Jeg tenker man kommer langt med å være ærlig, sier Bergum til Se og Hør.

- Haug med sukker

Først må vi ta et lite tilbakeblikk på konflikten.

Matbråket bunner i noe som skjedde på tv-skjermen. Lein hadde allerede blitt utpekt til førstekjempe, og valgte Bergum til kampmotstander. Mens de to «Farmen»-damene oppholdt seg i hver sin respektive kjempehytte, i kjent tvekamp-oppladningsstil, fant de resterende deltakerne et hemmelig matlager på gårdskjøkkenet.

FINALE: «Farmen kjendis»-finalen er kun timer unna, og de tre finalistene er klare for finalefest. Reporter: Miriam Bakkejord/ Video: Christian Roth Christensen Vis mer

Det blir meget dårlig mottatt.

Deltakerne fant ut at det var de to kvinnene som hadde gjemt unna maten - deriblant sukker, mel, prim, fenalår og smør - i et låst skap. De bestemte seg for å holde tett om funnene inntil én av damene kommer tilbake, for deretter å konfrontere vedkommende.

Det var Lein som fikk skyllebøtta. Trønderen krøp delvis (og gråtkvalt) til korset, men la mesteparten av skylda på Bergum, som på tidspunktet allerede var ute av konkurransen.

Søndag kveld valgte de to tv-damene å konfrontere hverandre med konflikten i Se og Hørs direktesending. Hva var det egentlig som skjedde?

«FARMEN»-NACH: Hva er de største snakkisene fra «Farmen Kjendis» denne uka? Hva synes Lene Elise Bergum (46) om å ryke ut rett før finaleuka, og hvorfor gjemte hun unna masse mat? Få de første reaksjonene fra den utslåtte deltakeren i Dagbladets «Farmen»-sending. I studio er også «Farmen»-blodfan Trym Mogen (24). Programleder: Miriam Bakkejord / Vi... Vis mer

- Jeg tenker at jeg vet hva som skjedde, og jeg vet hva jeg hadde i mitt skap. Jeg hadde en haug med sukker, men jeg hadde ikke mye mel og smør. For det kom fra Sankthansfesten da vi lagde mat, og at det kom en del en del på bordet da, det er helt greit, forteller Bergum og fortsetter:

- Hvis ikke Inga vil ta skylden, så har jeg ganske sterke skuldre. Det går fint, forteller Bergum og smiler mot Lein.

Ingen vonde følelser

- Er dere enige om hvem som gjorde hva nå?

- Det var deg, meg og Maiken, og det kommer kanskje ikke fram på tv, sier Bergum og refererer til mattyveriet.

Lein skyter så inn fra siden:

- Vi var litt underdogs, og vi prøvde å komme oss litt i posisjon, men det skar seg, flirer den tidligere «Jakten på kjærligheten»-profilen.

Bergum tror det er enklere å havne i konflikt med hverandre på en isolert gård enn hva det er i virkeligheten. Det er kanskje derfor ting virker mer dramatisk enn hva det er nå - hvor de har lagt alt bak seg.

- Jeg tenker man kommer lengst ved å være ærlig. Det å møte mennesker på «Farmen», uten staffasje, økonomi og venner, er et helt annet menneske enn det du møter på utsiden. Det er spennende å se hvordan noen er når de får makt​.

LES OGSÅ: Her går det galt for «Farmen»-Martine