- Hvis det skal bli barn må kjæresten avgjøre det

Men Oslo-ordfører Fabian Stang (55) utelukker ikke en familieforøkelse.

UTELUKKER IKKE FLERE BARN: Oslo-ordfører Fabian Stang er blant deltagerne i NRKs nye underholdningsprogram «Kjendisbarnevakten».  Stang giftet seg i sommer med Catharina Munthe, og til Seher.no sier han at det er opp til henne om paret skal få barn.  Foto: Adéle C. Blystad/Seher.no
UTELUKKER IKKE FLERE BARN: Oslo-ordfører Fabian Stang er blant deltagerne i NRKs nye underholdningsprogram «Kjendisbarnevakten». Stang giftet seg i sommer med Catharina Munthe, og til Seher.no sier han at det er opp til henne om paret skal få barn. Foto: Adéle C. Blystad/Seher.no Vis mer
SEHER.NO:   3. januar har NRK premiere på programmet «Kjendisbarnevakten», hvor syv ulike kjendiser får i oppgave å passe barna Sara (12), Simen (11), Erika (8) og Didrik (7) én hel dag hver.

Popstjernen Maria Haukaas Mittet, MGP-profil Per Sundnes, skuespiller Kari Simonsen, komiker Else Kåss Furuseth, idrettsprofil Pål Anders Ullevålseter, rallykjører Henning Solberg og Oslo-ordfører Fabian Stang er de kjente ansiktene som har fått bryne seg på foreldrerollen i høst. Og for noen av dem ble det litt mer utfordrende enn for andre...

Da Seher.no møtte Fabian Stang (55) på ordførerkontoret på Rådhuset torsdag denne uken, kunne han, i likhet med Else Kåss Furuseth, avsløre at han hadde tatt seg litt «vann over hodet» da han takket ja til konseptet.

- Jeg bomma nok litt til å begynne med, for jeg trodde jeg bare skulle ha disse barna i noen timer på kvelden, men så var det et helt døgn! Jeg husker jeg tenkte «åh Gud i himmelen», men når jeg først har gjort en avtale, så står jeg ved det. Så kjæresten flyttet ut, og barna flyttet inn. Hun nektet plent å være tilstede, humrer Stang til Seher.no.

«Torsdag kveld fra Nydalen»-stjernen Else Kåss Furuseth fortalte i forrige uke at hennes dag med barna gikk helt i spinn, og at hun mistet to av dem på Ikea, og gjorde en av guttene syke.

Ifølge Stang gikk imidlertid hans barnepass realtivt smertefritt, til tross for at det begynner å bli en stund siden han var småbarnspappa.

- Jeg hadde gruet meg såpass bra til dette, at jeg tror ikke det hadde vært mulig å få til noe verre enn det jeg hadde sett for meg. De siste dagene før de kom hadde jeg skikkelig mageknip. Den største utfordringen var å være sammen med dem, samtidig som jeg skulle gjøre jobben min. Da tenkte jeg mye på småbarnsforeldre, som både har karriere og barn, forteller han.

De fire tv-ungene fikk en svært opplevelsesrik dag med ordføreren, og var blant annet på åpningen av en baderampe for funksjonshemmede på Solvik camping på Malmøya, samt på ungdomskulturhuset X-Ray. I tillegg ble det tid til både lekselesing, middagshandling og kveldskos.

Stang har to sønner fra et tidligere ekteskap, og i sommer giftet han seg med sin flotte kjæreste , Catharina Munthe (33).

På spørsmål om NRK-innspillingen har gitt ham lyst på flere barn, smiler han imidlertid lurt.

- Jeg skal ikke med dette si at jeg vil ha barn, for jeg har sagt at hvis det skal bli barn, så må kjæresten avgjøre det, sier han, men utelukker samtidig ikke en familieforøkelse:
 
- Jeg tror hvis man låser seg i livet og sier at det og det ikke skal skje, og det og det kan jeg ikke være med på lenger, så er det livshemmende. Jeg tror vi skal være åpne for ulike situasjoner så lenge man fysisk og mentalt er i stand til det. Jeg tror ikke det er noen begrensninger på det utover i livet. Jeg har lyst til å være leken og være med på ting.

Oslo-ordføreren innrømmer imidlertid at han har det svært bra med sin nye kone, og forelskelsen er sterkere enn noen gang.

- Kjæresten er mer og mer viktig for meg, for den fritiden jeg har sammen med henne, da får jeg virkelig ladet opp batteriene. Jeg blir bare mer og mer glad i henne. Det er klart at et kjærlighetsforhold alltid vil være i forskjellige stadier, men jeg får bare mer respekt for henne. Vi har det veldig hyggelig sammen, smiler han.

Vil du si at det er hun som holder deg ung?

- Ja, hvertfall intellektuelt. Hun er veldig skarp og evner å se ting fra mange forskjellige sider, og det har vært en viktig hjelp for meg, sier han.

«Kjendisbarnevakten» har premiere på NRK1 3. januar 2011. Finn ditt favorittprogram i
Seher.nos TV-guide her.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ:    - Jeg gjorde ungene sjuke!