- Hvis barna har det bra, så har alle det bra

Men «Sommeråpent»-aktuelle Ingerid Stenvold lar ikke de to små døtrene bestemme sommerferien.

TOBARNSFORELDRE: «Sommeråpent»-programleder Ingerid Stenvold og ektemannen Torkel Halmø har to små jenter sammen. Her er de på Idrettsgallaen i 2011. Foto: Andreas Fadum
TOBARNSFORELDRE: «Sommeråpent»-programleder Ingerid Stenvold og ektemannen Torkel Halmø har to små jenter sammen. Her er de på Idrettsgallaen i 2011. Foto: Andreas Fadum Vis mer

SEOGHØR.NO: Fra 30. juni til 4. juli leder Ingerid Stenvold (38) «Sommeråpent» sammen med P3-profil Ronny Brede Aase (28), fra båten M/S Sjøkurs.

Turen går fra Narvik til Vega utenfor Helgelandskysten, før Ingerid også begynner sommerferien med familien i Lofoten-traktene.

Dagsrevyen-ankeren, som giftet seg med Torkel Halmø i Lofoten for tre år siden, er dessuten blitt mamma til to døtre på henholdsvis fire og snart halvannet år.

Til Seoghør.no forteller NRK-profilen om hvordan småbarnstilværelsen har påvirket familiens ferieplaner.

- Foreløpig er barna så små at de ikke får bestemme så veldig mye, hehe. Men det er klart at vi reiser til litt andre steder nå, etter at vi fikk barn, enn vi gjorde før. For det er noe med det at hvis barna har det bra, så har alle det bra. Så enkelt er det, sier hun lattermildt.

Saken fortsetter under bildet.

Familien på fire skal til Lofoten - der tre års bryllupsdag skal markeres - og til utlandet i sommer, men Ingerid påpeker at ferier med småbarn ikke trenger å være særlig avanserte. 

- Vi gjør det ofte litt enkelt. Unger har det fint på de underligste steder, sier programlederen med et smil.

- For eksempel når vi skal til Lofoten nå, da er målet stort sett bare å gå litt i fjæra og samle litt stein og skjell. Og kanskje sove en natt i telt. Så det blir helt topp, legger Ingerid Stenvold til overfor Seoghør.no.

Saken fortsetter under bildet.

BARNEVENNLIG BRYLLUPSREISE: Etter at Ingerid Stenvold og Torkel Halmø giftet seg sommeren 2012, tok de med sin førstefødte og familie til Frankrike. Foto: Rune Nilsen, Se og Hør
BARNEVENNLIG BRYLLUPSREISE: Etter at Ingerid Stenvold og Torkel Halmø giftet seg sommeren 2012, tok de med sin førstefødte og familie til Frankrike. Foto: Rune Nilsen, Se og Hør Vis mer

Også da hun og ektemannen skulle på bryllupsreise til Frankrike, hadde de et lite sjarmtroll å ta hensyn til - eldstedatteren Idun, som dengang var ett år gammel.

- Ja, det blir ikke så mye bryllupstur som familieferie, sa Ingerid til Se og Hør etter bryllupet i 2012.

Se Ingerid Stenvold mimre om bryllupet sitt i videoen nedenfor:

«Sommeråpent» startet 21. juni - med Ingrid Gjessing Linhave og Kåre Magnus Bergh som programledere.

Disse leder «Sommeråpent» på NRK i år:

- Kåre Magnus Bergh og Ingrid Gjessing Linhave (Vadsø - Harstad)
- Ingerid Stenvold og Ronny Brede Aase (Narvik - Vega)
- Nadia Hasnaoui og Atle Pettersen (Brekstad - Ulsteinvik)
- Atle Bjurstrøm og Ida Nysæther Rasch (Florø - Os)
- Carina Olset og Tarjei Strøm (Odda - Haugesund)
- Haddy N’Jie og Tore Strømøy (Utsira - Farsund)
- Dan Børge Akerø og Jeannette Platou (Mandal - Larvik)
- Marte Stokstad og Anne Rimmen (Horten - Oslo)

LES OGSÅ: For én måned siden virket lykken komplett