Jimmy Kimmel:

- Hvil i fred, din hveser

Jimmy Kimmel setter sinnet i kok hos flere.

SPØK GIKK GALT: Jimmy Kimmel er kjent for å spøke under talkshowet sitt. Det er imidlertid ikke alt som faller i smak. Her er han avbildet med kona Molly McNearney. Foto: Christine Chew / Shutterstock Editorial / NTB
SPØK GIKK GALT: Jimmy Kimmel er kjent for å spøke under talkshowet sitt. Det er imidlertid ikke alt som faller i smak. Her er han avbildet med kona Molly McNearney. Foto: Christine Chew / Shutterstock Editorial / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det hele startet i utgangspunktet som en uskyldig spøk. Lite visste trolig talkshow-stjernen Jimmy Kimmel (53) hva han hadde i vente. Han skulle nemlig bare tulle litt i forbindelse med premiere på ny sesong av «Jimmy Kimmel Live!», men får nå svært hard medfart.

Ifølge CBS News uttalte Kimmel i programmet at sykehus ikke bør behandle pasienter som bruker antiparasittære midler, som ifølge SNL er legemidler som brukes mot infeksjoner forårsaket av parasittiske protozoer, helminter (mark journ.anm.) og artropoder (leddyr journ.anm.).

- Det valget virker ikke så vanskelig for meg. Vaksinerte som får hjerteinfarkt? Ja, kom rett inn. Vi skal pleie deg. Uvaksinerte folk som slikket på hesten? Hvil i fred, din hveser, sa han.

SEXSPØRSMÅL: Michelle Obama fikk sex-spørsmål på «Jimmy Kimmel Live!» Video: ABC Vis mer

- Sint

Kimmel siktet ifølge nettstedet til personer som bruker ivermectin, en medisin som brukes til å behandle parasittangrep, for å behandle corona-sykdom. Legemiddelverket anbefaler riktignok ikke bruk av ivermektin til behandling av covid-19.

Talkshow-stjernen beskriver personer som selvmedisinerer seg med ivermectin som dumme.

Som nevnt var dette i utgangspunktet en spøk fra Kimmel, men i ettertid har den skapt reaksjoner fra flere hold. Blant annet hos senator Ted Cruz, som blir kvalm av 53-åringens utspill.

«En venstrevridd som er sint på alle som er uenige med seg når det gjelder vaksiner. Hvil i fred, din hveser. Det er faktisk et sitat. Jeg har blitt vaksinert, men ønsker ikke at de som har tatt et annet valg skal dø», skriver han på Twitter.

MÅTTE SPY: Megan Fox gjestet «Jimmy Kimmel Live», der forteller hun om sin opplevelse med Ayahuasca. Video: ABC Vis mer

Kuttet venner

Kimmel er imidlertid ikke den eneste som virkelig oppfordrer seerne sine til å la seg vaksineres. Hans gode venn gjennom mange år, «Friends»-stjernen Jennifer Aniston (52), skapte også overskrifter om nettopp vaksinering.

I begynnelsen av august kunne hun nemlig avsløre at hun hadde kuttet ut venner og andre i sin omgangskrets, som enten nekter å ta vaksinene, eller holder vaksinestatusen sin skjult.

Det fortalte hun i et intervju med InStyle, hvor hun blant annet omtalte det som «synd at enkelte er motstandere av vaksine og ikke hører på fakta».

Hvorfor hun synes det er så viktig at man er åpen om sin vaksinestatus, fortalte hun også:

LIK: Dette er Tiktok-brukeren, Lisa Tranel. Hun går viralt fordi hun er svært lik Jennifer Aniston. Vis mer

- Jeg føler at det er din moralske og profesjonelle plikt å informere, siden vi ikke alle blir testet hver eneste dag. Det er vanskelig, siden alle har rett til sine egne meninger, men mange meninger føles som de ikke er basert på noe annet enn frykt eller propaganda.

Det fikk hun imidlertid kritikk for.

- Bekymrer meg

Flere reagerte på Anistons beinharde mening, og kort tid senere så hun seg nødt til å svare kritikerne - spesielt en følger som lurte på hvorfor hun bekymret seg hvis hun selv var vaksinert.

«Fordi hvis du har varianten (mutert virus, journ.anm.), kan du fortsatt gi den til meg», skrev hun på Instagram, og henviste til tilfeller av folk som har blitt smittet av COVID-19, selv om de er vaksinerte.

REAGERER: Flere reagerer på en stemmevane som Jennifer Aniston hadde da hun spilte i «Friends». Vis mer

«Jeg kan bli litt syk, men jeg vil ikke bli innlagt på et sykehus og / eller dø. MEN JEG KAN gi det til noen som ikke har vaksinen eller personer med dårlig helse (eller har en tidligere eksisterende tilstand) - og derfor vil jeg sette livene deres i fare. DET er grunnen til at jeg bekymrer meg. Vi må bry oss om mer enn bare oss selv», fortsatte hun.

«Friends»-skuespilleren har gjennom hele pandemien vært svært høylytt om sosial distansering, bruk av munnbind og vaksinering - der hun har oppfordret både følgere og fans til å ta smittevern på alvor.

LES OGSÅ: Svarer på det «alle» lurer på

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer