- Hver gang jeg våkner opp edru, er en god dag

19 år etter at han forårsaket store opptøyer i Los Angeles, havnet Rodney King i trøbbel med politiet igjen.

FØRTE TIL OPPRØR: En amatørvideo som viste en gruppe politimenn mens de banket opp Rodney King i 1991, førte til store raseopptøyer i Los Angeles da den ble vist på TV. Foto: All Over Press
FØRTE TIL OPPRØR: En amatørvideo som viste en gruppe politimenn mens de banket opp Rodney King i 1991, førte til store raseopptøyer i Los Angeles da den ble vist på TV. Foto: All Over Press Vis mer
SEHER.NO:  Rodney King (45) ble i 1991 en av verdens mest omtalte menn, da en video av flere hvite politimenn som banket opp den afro-amerikanske mannen i Los Angeles førte til store raseopprør i millionbyen.

54 personer døde og over 12.000 personer ble arrestert før opptøyene tok slutt.

I årene etter den dramatiske episoden har den skilte trebarnsfaren fått store problemer med alkoholmisbruk.

Problemene har ført til at han har sonet tilsammen over 300 dager i fengsel for blant annet fyllekjøring og mishandling av sin eks-kone.

Takket ja til rehab-reality
De siste årene har problemene blitt så store, at King har takket ja til å være med i realityprogrammet «Celebrity Rehab» på kanalen VH-1. I programmet følger kameraene han og andre B- og C-kjendiser mens de prøver å få bukt med avhengigheten sin.

Blant de andre deltakerne som sjekker inn med King, er Guns' N' Roses-medlem Steven Adler og «Grease»-skuespiller Jeff Conway.

- Jeg elsker alkohol, det er det som er problemet mitt. Faren min døde av alkohol, og jeg vil ikke lide samme skjebne, sier King til avisen L.A. Times.

Drakk på vei til klinikken
King sier til avisen at han var så langt nede at han drakk i bilen mens han kjørte til klinikken hvor serien spilles inn, men hevder at han i løpet av oppholdet klarte å kvitte seg med misbruket.

- Hver gang våkner opp edru, er en god dag. Jeg vil at barna mine skal forstå meg og det er lettere å gjøre det ved å være på TV.

King hevder at han nå satser på å få gitt ut både en bok og film om sitt nye liv, men den påståtte forvandlingen foregår ikke uten motstand.

Realitydeltakerens eks-kjæreste Dawn King sa tidligere denne måneden at King kun ble med på TV for pengenes skyld, og har begynt å misbruke kokain etter at han kom ut fra klinikken.

- Jeg har vært vitne til at han misbrukte kokain og drakk etter at han kom ut fra oppholdet. Det at han er blitt edru, er bare tull, sier hun til nettstedet Radaronline.com.

Bli fan av Seher.no på Facebook her.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.


LES OGSÅ: TV-stjerne arrestert etter bilkrasj