DØTRE: Angelina Jolie ønsker at døtrene skal vokse opp til å bli sterke kvinner. Her sammen med Shiloh, Zahara og Vivienne. Foto: NTB Scanpix
DØTRE: Angelina Jolie ønsker at døtrene skal vokse opp til å bli sterke kvinner. Her sammen med Shiloh, Zahara og Vivienne. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Angelina Jolie:

- Hvem som helst kan ta på seg en kjole og litt sminke

Seksbarnsmoren med klare råd til døtrene i nytt intervju.

Publisert

(Se og Hør): Det er i forbindelse med kvinnedagen den 8. mars at Angelina Jolie (42) pryder forsiden på ELLE.

Den Oscar-belønnede seksbarnsmoren, som har fått mest medieomtale på grunn av skilsmissen og bruddet med Brad Pitt (54) de seneste årene, gir et åpenhjertig intervju med det amerikanske magasinet.

Angelina, som tidligere har vist stor interesse for kvinners rettigheter, blant annet som FN-ambassadør for flyktninger, uttaler blant annet hvordan hun prøver å fortelle sine egne døtre om deres egenverd.

- Jeg sier til døtrene mine at det som gjør at du skiller deg ut fra mengden, er hva du er villig til å gjøre for andre. Hvem som helst kan ta på seg en kjole og litt sminke. Det er ditt sinn som definerer den du er.

Seksbarnsmoren, som har barna Maddox (16), Pax (14), Zahara (12), Shiloh (11), samt tvillingene Knox og Vivienne (9), forteller hvordan livet hennes endret seg da hun besøkte Kambodsja i forbindelse med innspillingen av «Tomb Rider» i 2001. Det var da hun fikk øynene opp for hvordan hun kunne bidra til å endre ting.

Saken fortsetter under bildet.

FORSIDEPIKE: Angelina Jolie pryder månedens forside av ELLE.
FORSIDEPIKE: Angelina Jolie pryder månedens forside av ELLE. Vis mer

Tenåringer

Da Se og Hørs reporter møtte Angelina i forbindelse med filmen «Unbroken», kunne superstjernen fortelle at hun gruet seg til hennes egne barn ble tenåringer.

- Hvis de oppfører seg i nærheten av slik jeg gjorde, så kommer det til å bli tøft, spøkte Angelina, som også har vært åpen om sin egen rebelske fortid.

- Vi har alle en indre flamme i oss, og ofte når man er ung så tenker man at det er noe galt med en, at det er en dårlig ting. Man vet ikke om man er en bra person.

- Men det er den kampen, og den flammen, og noen ganger også litt trøbbel, som kan bli til en positiv kraft, bare det blir brukt på riktig vis, forklarte hun.

LYTTET: Hollywood-stjerna Angelina Jolie fikk høre de syriske flyktningene fortelle sine dramatiske historier da hun besøkte flyktningeleiren Zaatari i Jordan i 2013. Video: UNCHR Vis mer Vis mer

Ville redde ekteskapet

Seksbarnsmoren har alltid barna i fokus, og da hun åpnet seg for første gang om bruddet med Brad i februar i fjor, uttalte hun at hennes hovedfokus er på barna og at de skal påvirkes minimalt av skilsmissen.

- Jeg var veldig bekymret for min mor da jeg vokste opp. Jeg vil ikke at mine barn skal være bekymret for meg. Jeg tror det er veldig viktig at jeg gråter i dusjen og ikke foran barna. De må vite at alt kommer til å ordne seg selv om man kanskje ikke alltid føler det, sa Angelina til Vanity Fair i sommer.

FOKUS: Gjennom skilsmissen har det vært viktig for stjernene at barnas trygghet har stått i fokus. Her var de sammen i 2011. Foto: NTB scanpix
FOKUS: Gjennom skilsmissen har det vært viktig for stjernene at barnas trygghet har stått i fokus. Her var de sammen i 2011. Foto: NTB scanpix Vis mer

Ekteskapet mellom de to stjernene begynte å rakne, og Angelina skal ha satt inn støtet for å prøve å redde det.

Ikke lenge etter bryllupet i 2015, spilte paret i kjærlighetsdramaet «By the Sea» sammen. Dette var deres første prosjekt sammen siden de møttes på innspillingen til filmen «Mr. and Mrs. Smith».

«Salt»-skuespillerinnen har senere innrømmet at hun gikk inn i prosjektet med ektemannen for å bedre kommunikasjonen mellom de to.

- Vi møttes på jobb, og vi jobbet godt sammen, fortalte Angelina i «The Hollywood Reporters» podcast, «Awards Chatter», ifølge People.

Jolie håpet at arbeidet med et felles prosjekt kunne være en god øvelse for de to, men selv om det på enkelte områder forbedret situasjonen, stod ikke ekteskapet til å redde.

- Det var en tyngde i hele situasjonen som vi ikke ble kvitt, men det var ikke på grunn av filmen, fortalte hun i podcasten.

SØSKENFLOKK: Angelina og Brad har fått mye oppmerksomhet for alle sine barn. Her var familien på flyplassen i Tokyo i 2009. Foto: NTB Scanpix
SØSKENFLOKK: Angelina og Brad har fått mye oppmerksomhet for alle sine barn. Her var familien på flyplassen i Tokyo i 2009. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Tok bladet fra munnen

I mai åpnet Brad seg for første gang om sin tid før bruddet.

- Jeg drakk for mye. Det ble et stort problem. Jeg er veldig glad for at det har gått et halvt år nå, det føles både godt og vondt, men jeg har fått kontroll over og kontakt med følelsene og sjelelivet mitt igjen, fortalte han i det eksklusive intervjuet med GQ Style.

Filmstjernen var også bekymret for at ungene skulle tro på ryktene som verserte etter bruddet.

- Jeg var redd for at barna skulle tro på det, og at vennene deres skulle stille for mange spørsmål. Selvsagt var mesteparten falske rykter som ble skrevet for å selge. Det såret meg, sa han.

LES OGSÅ: Vil nekte Caitlyn å møte babyen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer