Didrik Solli-Tangen:

- Hvem er jeg uten stemmen?

Forteller i podkast om en vanskelig tid etter Melodi Grand Prix.

DELER: Sangeren forteller nye detaljer om hvordan det var å bli et kjent fjes. Foto: Thomas Andersen / TV 2
DELER: Sangeren forteller nye detaljer om hvordan det var å bli et kjent fjes. Foto: Thomas Andersen / TV 2 Vis mer
Publisert

Å bli stjerne over natten er ikke enkelt. Overgangen fra å være en ukjent person til en som alle skal ha en bit av, kan være utfordrende for mange.

Dette fikk Didrik Solli-Tangen (34) erfare da han i 2010 vant Melodi Grand Prix med sangen «My Heart Is Yours».

I podkasten til kjendisstylist Jan Thomas, «Suksess med Jan Thomas», åpner han seg nå opp om hvordan livet forandret seg på godt og vondt i tiden etter seieren i Oslo Spektrum.

FINALE: Didrik som fremfører «My Heart Is Yours» . Foto: Cornelius Poppe / NTB .
FINALE: Didrik som fremfører «My Heart Is Yours» . Foto: Cornelius Poppe / NTB . Vis mer

-Få deg en ordentlig jobb

Didrik forteller om en oppvekst preget av mye sang. Han kunne stå i flere timer og synge på rommet sitt, og hadde i tillegg sangtimer fire ganger i uken.

Likevel var det ingeniør han skulle bli da han gikk på videregående skole. Han forteller videre om en far som var litt bekymret for sønnens karriere på scenen.

- Pappa var veldig sånn: «Du må få deg en ordentlig jobb. Ta deg en utdannelse og bli ingeniør, det er trygt og godt».

Traff som en vegg

Sanglæreren til Didrik, derimot, hadde andre ambisjoner. Læreren fikk banket inn den selvtilliten han trengte for å stå foran et publikum.

Som 22-åring sto Didrik foran flere tusen mennesker i Telenor Arena for å sikre seieren til Norge i «Eurovision Song Contest». Dessverre ble han nummer 20 av 25.

Se og Hør tok en prat med ham om skuffelsen etter resultatet.

- Skuffelsen var ikke så stor for min del, fordi jeg var jo veldig fornøyd med å ha kommet dit. Jeg hadde ikke så mye å tape, men man føler jo en skuffelse for alle andre, landet, og alle som har bygget opp forventinger.

-Jeg gikk jo fra å bare være en kar fra Heistad som levde livets glade dager til å være Norges representant i Europas største musikkonkurranse. Det var nok det jeg kjente mest på.

HEIAGJENG: Midt i Daniel Lukas heiagjeng under delfinalen i MGP kunne man skimte et velkjent fjes. Bilder med tillatelse fra NRK Vis mer

Den overveldende oppmerksomheten ble mye for den unge mannen fra Porsgrunn. I podkasten får han spørsmål om det er noe han angrer på fra den tiden.

-Jeg ville nok pratet mer med folk. Jeg tror nok jeg har vært litt for lite åpen om at det har vært vanskelig til tider og sånn.

Selv om han hadde støttende mennesker rundt seg, følte han seg mye alene ettersom han ikke kunne dele de unike erfaringene med noen.

Nettroll som slang med leppa gjorde heller ikke saken noe bedre.

- Å lese kommentarfelt er jo den største blemmen man gjør. Det er noe man ikke burde gjøre. Selv om det er tusenvis av fine kommentarer, så er det de tre kjipe man legger merke til og tar med seg, forteller han til Se og Hør.

Didrik beskriver seg selv som en som pleide å være litt oppmerksomhetssyk og glad i å ta rommet. Etter Eurovison trakk han seg mer tilbake.

- Komboen av at man er ung og usikker, og kommentarer på nett gjør at man kanskje havner i en posisjon hvor man tenker at neste gang man kommer på fest så skal man ikke ta så mye plass. Jeg ville ikke være han brautende på fest fordi da tenkte sikkert folk at «nå kommer han der for å synge».

SMART: Didrik Solli-Tangen vant Maskorama. Her avslører han hvordan han har lurt mange underveis i programmet. Video: Morken/Helseth. Vis mer

Finner trygghet i familien

Når Jan Thomas spør om han har hatt et vendepunkt i livet, svarer Didrik at det kom da han flyttet hjem og stiftet familie.

- Hvis vi tenker over det har jeg bare èn sang, og det er «My Heart Is Yours». Resten er på en måte at jeg formidler andres sanger. Jeg formidler klassiske sanger, det er det jeg gjør. Da er man på en måte stemmen.

- Hvem er jeg hvis man tar bort stemmen? Det har vært veldig vanskelig for meg å finne ut av.

Til Se og Hør forteller Didrik at han nå kan identifisere seg som noe mer enn bare en artist, ettersom han nå har blitt pappa og familiemann.

Når Jan Thomas spør hvor han er på vei videre, ler Didrik og svarer:

- Mot stjernene!

LES OGSÅ: - Kunne ikke ett ord norsk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer