Tiffany Trump:

Hvem er Donald Trumps «ukjente» datter?

23-åringen har bevisst valgt å holde seg unna rampelyset. 

MILLIARDÆRARVING: Tiffany Trump har denne helga vært å se i hælene på faren, president Donald Trump. Hun har hatt en skjermet oppvekst, og er i motsetning til Trumps andre barn ikke i farens selskaper. Foto: NTB scanpix
MILLIARDÆRARVING: Tiffany Trump har denne helga vært å se i hælene på faren, president Donald Trump. Hun har hatt en skjermet oppvekst, og er i motsetning til Trumps andre barn ikke i farens selskaper. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Fredag kveld fulgte millioner av mennesker verden over med, da Donald Trump offisielt ble innsatt som USAs 45. president.

Store deler av presidentens familie var til stede gjennom dagen, og viste seg blant annet under talen og på det offisielle ballet etterpå. Trumps barn stilte opp og stjal oppmerksomheten, blant andre ti år gamle Barron som lekte med sin fetter.

Verdenspressen hadde også fokuset rettet mot presidentens døtre, Ivanka (35) og Tiffany Trump (23). Førstnevnte har vært i media i flere år, mye på grunn av hennes rolle i farens selskap og gjennom sitt eget mote- og smykkemerke.

Saken fortsetter nedenfor.

SER DU DET?: Da Trump signerte papirer like etter innsettelsen i går, foregikk det noe helt annet i bakgrunnen, som mange kanskje ikke fikk med seg. Video: CNN Vis mer

23-åringen har det derimot vært skrevet lite om de siste åra. Hun vokste ikke opp midt på Manhatten sammen med sine søsken, og fikk en skjermet start på livet.

Dette er Tiffany Ariana Trump:

Flyttet fra faren

Den 13. oktober i 1993 ble Donald Trumps yngste datter født. Moren er presidentens andre kone, skuespilleren Marla Maples. De var gift fra desember i 1993, separerte seg i 1997 og ble offisielt skilt 1999.

Saken fortsetter nedenfor:

STOLTE FORELDRE: Marla Maples og Donald Trump viste stolt fram Tiffany for pressen dag etter at hun ble født. Foto: AP Photo/Hans Deryk, NTB scanpix
STOLTE FORELDRE: Marla Maples og Donald Trump viste stolt fram Tiffany for pressen dag etter at hun ble født. Foto: AP Photo/Hans Deryk, NTB scanpix Vis mer

Trump har tidligere fortalt til New York Times at han fløy ned til Florida så fort han fikk vite at fødselen var i gang. Den ble gjennomført uten bedøvelse.

- Det er alltid veldig vanskelig. Jeg var der, men kunne ikke bidra til spesielt mye, sa han til avisa den gang.

Datteren ble ifølge Mirror oppkalt etter det eksklusive smykkehuset Tiffany & Co, som Trump-familien er kjent for å fronte. Før innsettelsen av Donald Trump som USAs 45. president, ga Melania Trump Michelle Obama en gave fra nevnte smykkemerke - en gaveoverrekkelse som har gått som ild i tørt gress denne helga.

Saken fortsetter nedenfor:

Happy Happy Birthday! 💕🎂🎈@itsmarlamaples

A photo posted by Tiffany Ariana Trump (@tiffanytrump) on

Familien, som da besto av barna Ivanka, Donald Jr., Eric og vesle Tiffany, bodde i New York fram til skilsmissen mellom Donald og Maples. Hun fikk bare ett barn med den daværende forretningsmannen, og tok Tiffany med seg til California etter splitten.

- Fikk en sjanse

Mens hennes halvsøsken vokste opp på Manhattan i «det store eplet», hadde den nå 23 år gamle arvingen en skjermet oppvekst.

- Jeg fikk en sjanse til å være et normalt barn utenfor rampelyset, mens de andre vokste opp i New York. De hadde alltid det intense søkelyset til mediene på seg, fortalte hun til Daily Mail i 2013.

Saken fortsetter nedenfor:

PÅ FEST MED PAPPA: Selv om Tiffany Trump vokste opp i California, har hun gjennom hele barndommen hatt godt kontakt med faren. Her er hun på fest i Los Angeles med faren og skuespiller Hayden Panettiere i 2008. Foto: NTB scanpix
PÅ FEST MED PAPPA: Selv om Tiffany Trump vokste opp i California, har hun gjennom hele barndommen hatt godt kontakt med faren. Her er hun på fest i Los Angeles med faren og skuespiller Hayden Panettiere i 2008. Foto: NTB scanpix Vis mer

Gjennom oppveksten har hun vært involvert i flere prosjekter. Hun gikk på en privatskole i Calabasas som kostet nærmere 260 000 kroner i året, og begynte etter videregående på universitetet i Pennsylvania. Der tok hun en grad i sosiologi, og fant kjærligheten.

23-åringen er sammen med Ross Mechanic, sønnen til en eiendomsadvokat. På Instagram legger hun ofte ut bilder av kjæresten.

UTEKSAMINERT: Det var i mai 2016 at Tiffany Trump ble ferdig med graden sin i sosiologi fra universitetet i Pennsylvania. Foto: NTB scanpix
UTEKSAMINERT: Det var i mai 2016 at Tiffany Trump ble ferdig med graden sin i sosiologi fra universitetet i Pennsylvania. Foto: NTB scanpix Vis mer

I likhet med storesøster Ivanka har Tiffany hatt flere modelloppdrag, og hun var praktikant hos det prestisjetunge motemagasinet Vogue mens hun gikk på videregående.

I 2011 slapp hun en singel med tittelen «Like A Bird», ifølge Hollywood Reporter.

«Flasher» rikdom

På tross av den skjermede oppveksten, har hun ikke kommet seg helt unna medienes søkelys. 23-åringen er relativt aktiv i sosiale medier, deriblant på Instagram.

Bilder av dyre ferier, biler og vesker har sørget for at hun ble en del av «Rich Kids of Instagram». Her samles bildene til verdens rikeste ungdommer og deles videre til millioner av følgere.

New York Times har omtalt henne som en del av den såkalte «Snap Pack»: etterkommerne etter store figurer innen flere felt. I gjengen hennes finner vi blant annet barnebarna til kunstner Henri Matisse og politiker Robert F. Kennedy.

Hun er ofte å se i luksuskjoler, og har gjerne en designerveske på armen. På hennes Instagram-konto ser man derimot også at hun trives på stranda, ofte ikledd en enkel shorts og t-skjorte.

Saken fortsetter nedenfor:

BALL: Fredag kveld ble innsettelsen av Donald Trump som president feiret med flere ball. Fra venstre ser vi Ross Mechanic (kjæreste), Tiffany, broren Eric og kona hans  Lara Yunaska. Foto: NTB scanpix
BALL: Fredag kveld ble innsettelsen av Donald Trump som president feiret med flere ball. Fra venstre ser vi Ross Mechanic (kjæreste), Tiffany, broren Eric og kona hans Lara Yunaska. Foto: NTB scanpix Vis mer

På farens innsettelsesball fredag kveld var hun og moren kledd i matchende kjoler. Kjolene var signert Simin Couture fra Los Angeles, og designeren ble spurt om å kle de to bare to uker før innsettelsen, ifølge The Hollywood Reporter.

Det er ikke kjent om den 23 år gamle Trump-dattera har planer om å gå i farens fotspor. Til Daily Mail i 2013 sa hun at hun fortsatt har en lang vei foran seg.

- Mine brødre og søstre har alle klart så mye i sine liv og har oppnådd mye suksess. Men jeg vokser og lærer, og er godt planta på jorda, sa hun.

LES OGSÅ: «Farmen kjendis»-Ida har funnet kjærligheten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer