TITT-TEI: Uttrykket "Hotell-ferie" får en ny mening for Shelley Duvall i "The Shining".
TITT-TEI: Uttrykket "Hotell-ferie" får en ny mening for Shelley Duvall i "The Shining".Vis mer

Hvem er det som banker på?

Disse filmene bør du ikke se alene i påsken...

SEHER.NO: Påsken er ikke bare høytid for kirkegjengere og skigåere. Også krim, spenning og iskalde grøss på film og TV har etter hvert blitt en tradisjon for mange nordmenn.

Men sitter du alene på fjellet eller hjemme i påsken kan kanskje enkelte opplevelser bli i sterkeste laget.

Det er nemlig ikke få grøsserfilmer som tar for seg blodbad i avsidesliggende hus, hotell og hytter.

Her er Seher.no-redaksjonens liste over sju filmer som vil få deg til lure på hva skyggen utenfor husveggen din egentlig er:

1. Ondskapens hotell (The Shining) (1980): Forfatteren Jack Torrance - i Jack Nicholsons skikkelse - tar med seg familien for å passe på det isolerte Overlook hotel en hel vinter. Men de øde omgivelsene - og spøkelsene til tidligere hotellgjester -får Jack til å bli gal. Snart begynner han klappjakt på familien for å drepe dem...

2. Misery (1990): Kathy Bates gir deg nok en grunn til å håpe at du aldri kjører av veien i en snøstorm. Bates spiller nemlig den fryktinngytende kvinnen Annie Wilkes som redder forfatteren Paul Sheldon (James Caan) etter en bilulykke.

Hun tar ham med hjem for å pleie ham, men når hun oppdager hva han har tenkt å gjøre med hennes favoritt-helt i sin nye bok, blir hjelpen forvandlet til tortur....

3. Fritt Vilt (2006): En vennegjeng blir tvunget til å ta seg inn i en forlatt hytte i Jotunheimen etter at en av dem har ødelagt beinet i en snowboardulykke. Men etter hvert som folk begynner å dø, skjønner de at de ikke er så alene som de trodde...

4. Forbannelsen (The Grudge) (2004): Å dra på besøk til andre er som regel en hyggelig opplevelse, men ikke når huset inneholder en forbannelse om at alle som krysser terskelen må dø...

Sarah Michelle Gellar fikk tusenvis av kinogjengere til å holde hendene foran ansiktet og filmen har ikke blitt noe mindre skremmende med årene.

Har du allerede sett den amerikanske nyinnspillingen kan du isteden sjekke ut den japanske originalversjonen fra 2003.

5. Villmark (2003): Et norsk TV-team drar ut i skogen for å forberede seg på å lage en reality-serie.

I nærheten av en forlatt teltplass finner teamet et lik, og kort etter begynner skremmende ting å skje, mens de leter etter en vei ut av skogen.

Filmen ble nominert til Amanda-pris i klassen for beste film.


6. House On Haunted Hill (1959 og 1999): En gruppe med forskjellige mennesker får sjansen til å vinne en stor slump penger hvis de klarer å overleve en natt i et hjemsøkt hus.

Det skal vise seg lettere sagt enn gjort, for plutselig begynner nemlig den ene etter den andre å dø...

Filmen er spilt inn i to versjoner med 40 års mellomrom, men klarer du å få tak i den første, vil nok svart-hvitt grøssene gi deg flest nervøse rykninger...

Skulle ikke noen av disse filmene ha gitt deg problemer med nattesøvnen kan du alltids prøve milliardærarvingen Paris Hiltons skrekk-debut "House of Wax" fra 2005.

Filmen - som i likhet med  "House On Haunted Hill" er en nyinnspilling av en gammel klassiker - handler om en gruppe ungdommer, som strander i en nesten forlatt by.

Problemene starter når Paris Hilton og resten av ungdommene oppdager at voks-figurene i byens store museum ikke ser ut til å ha vært statuer hele sitt liv.

Filmen er utvilsomt skummel i perioder, men om det skyldes et bra manus eller Paris' skremmende dårlige skuespiller-innsats er ikke lett å si...

LES OGSÅ: Slik er krim-påsken på TV!

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.