POLITIKERE I BÅS: Kristin Halvorsen og Jens Stoltenberg kjenner du selvsagt igjen, de er nemlig A-kjendiser ifølge Norsk Kjendisleksikon. Men hvem er mannen til høyre på bildet? Stem i saken.  Foto: SCANPIX
POLITIKERE I BÅS: Kristin Halvorsen og Jens Stoltenberg kjenner du selvsagt igjen, de er nemlig A-kjendiser ifølge Norsk Kjendisleksikon. Men hvem er mannen til høyre på bildet? Stem i saken. Foto: SCANPIXVis mer

Hvem er B-kjendis av dem?

Se nøye på dette bildet. Kjenner du egentlig igjen mannen til høyre på bildet? Han er nemlig B-kjendis.

SEHER.NO: Tirsdag slippes boka Norsk Kjendisleksikon. Her får man blant annet vite hvordan kjendisene fikk sine kallenavn.

I boka er også samtlige kjendiser delt inn i kategoriene A-, B- eller C-kjendis. Overraskende for mange er det nok at politikerveteraner som Kjell Magne Bondevik som var statsminister fra 1997 til 2000, og så igjen fra 2001-2005 har havnet i B-kategorien, sammen med de tidligere statsministerne Thorbjørn Jagland og Kåre Willoch.

Vår nåværende statsminister Jens Stoltenberg, havner derimot i den gjeve A-bunken, sammen med politiker Kristin Halvorsen, artisten Åge Aleksandersen og D.D.E-vokalist Bjarne Brøndbo. 56 kjendiser har fått navnet sitt i den eksklusive klubben.

Moteekspert Kikki Sørum, filmskaper Liv Ullmann og tidligere fotballtrener Nils Arne Eggen havner nederst på kjendistreet.

De regnes som C-kjendiser i boka.

- Det er helt sikkert noen som blir fornærmet over å havne i C-kategorien, men det får vi leve med, sier bokas redaktør Einar Røhnebæk til Seher.no.

Røhnebæk sier at det får de bare tåle.

- Dette er en uhøytidelig bok, og hvis man ikke tåler å havne i den kategorien, har man ingenting å gjøre her i kjendis-Norge. Da får man en tung tid i rampelyset, sier han.

"Rangeringen er ut i fra en forsøksvis objektiv vurdering av personens "kjenthet". Vi har ikke vurdert andre kvaliteter, og har heller ikke tatt med i betraktningen om kjendisstatusen er fortjent eller ikke. Vi har ikke tatt med personer som har fått sin kjendisstatus gjennom kriminell virksomhet", skrives det i bokas forord.

Her er andre som har fått kjendispasset sitt påskrevet:

A-kjendiser:
"Nytt på nytt"-sjef Jon Almaas
Landsmoder Gro Harlem Brundtland
Fotballspiller John Carew
Programleder Ivar Dyrhaug
Artist Sissel Kyrkjebø

B-kjendiser:
Komiker Zahid Ali
Filmguru Pål Bang-Hansen
Langrennsløper Bjørn Dæhlie
Håndballspiller og mamma Mia Hundvin
Sportskommentator Kjell Kristian Rike

C-kjendiser:
Skuespiller Siw Anita Andersen
Skandalekunstner Marianne Aulie
Artist Sigvart Dagsland
Skuespiller Janne Formoe
Stylist Jan Thomas

LES OGSÅ: Henges ut i skandalebok