Kjendisgallaen 2019:

Hvem er årets influenser? Du bestemmer

Se og Hør har nominert ti kandidater. Nå kan du stemme fram vinneren!

HVEM BØR VINNE?: Se og Hør skal kåre en av disse kandidatene til årets influenser under kjendisgallaen i begynnelsen av november. Nå kan du være med å bestemme hvem. Foto: NTB Scanpix, TV 2. Montasje: Nicolai Aagaard
HVEM BØR VINNE?: Se og Hør skal kåre en av disse kandidatene til årets influenser under kjendisgallaen i begynnelsen av november. Nå kan du være med å bestemme hvem. Foto: NTB Scanpix, TV 2. Montasje: Nicolai Aagaard Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Se og Hør lar ikke året passere uten å avholde en storstilt kjendisgalla - og i år er den celebre helaftenen lagt til søndag 3. november i Oslo.

Et raust antall kjendiser skal tradisjonen tro samles i festlig lag, og flere priser skal deles ut. Deriblant i kategorien «årets influenser», som dere - leserne - kan være med å stemme fram.

I fjor var det tv-profil Emma Ellingsen (18) som fikk smykke seg med den gjeve tittelen, etter å ha bidratt til å kaste lys over opplevelsen av å være født i feil kropp. I år har Se og Hør nominert ti nye kandidater, der fellesnevneren er at alle har markert seg i sosiale medier, podkaster - eller andre nettkanaler - gjennom året som er gått.

Les mer om kandidatene, og stem på den du mener bør vinne (du kan stemme på nytt hver dag), under:

Jørgine «Funkygine» Massa Vasstrand (30)

NOMINERT: Jørgine Massa Vasstrand (30). Foto: NTB Scanpix
NOMINERT: Jørgine Massa Vasstrand (30). Foto: NTB Scanpix Vis mer

2019 har virkelig vært Jørgine Massa Vasstrand, også kjent under bloggnavnet «Funkygine», sitt år. Den aktive trebarnsmoren har for alvor markert seg i jungelen av treningsbloggere, der stadig mer synlighet i offentligheten har sendt henne kraftig opp på popularitetsbarometeret.

Om vi ser henne i egne kanaler, på «Bloggerne», «Skal vi danse» eller kommende «Funkyfam» - 30-åringens mantra har alltid vært å spre treningsglede. Dette, kombinert med solide doser kroppspositivitisme og helt hverdagslige øyeblikk, gjør henne trolig til et forbilde for mange.

Herman Flesvig (27)

NOMINERT: Herman Flesvig (27). Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
NOMINERT: Herman Flesvig (27). Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer

Herman Flesvig (27) har vært i «gamet» en stund, og holder fortsatt koken i sosiale medier. 27-åringen gjorde seg først bemerket på nettopp sosiale medier, der kjendisparodier og andre humoristiske snutter har sørget for både NRK-jobb og en solid kjendisstatus.

Flesvigs sjarmerende og kvikke vesen (med tilhørende Colgate-glis) har gitt ham en stadig voksende fanskare, og i våre øyne har han fortsatt tittelen som Instagrams dedisiert viktigste moromann. Underholding til folket? Ja takk.

Kristin Gjelsvik (32)

NOMINERT: Kristin Gjelsvik (32). Foto: Nina Hansen / Dagbladet
NOMINERT: Kristin Gjelsvik (32). Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Få influensere bruker stemmen sin like bevisst som Kristin Gjelsvik. Hun roper ut mot skjønnhetstyranni, dyremishandling, mobbing og urettferdighet, og er både uredd og modig.

Gjelsvik har ropt høyt også flere ganger det siste året, som da hun proklamerte at hun ville oppdra sønnen Falk på et kjøttfritt kosthold, og ble møtt med med en massiv hatstorm. Overskrifter ble det også da hun fyrte løs mot Sophie Elise Isachsen i all offentlighet, tidligere i år. Stå på, sier vi bare!

Sophie Elise Isachsen (24)

NOMINERT: Sophie Elise Isachsen (24). Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
NOMINERT: Sophie Elise Isachsen (24). Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Både den mestvinnende, den mest populære og den mest utskjelte. Det er kanskje vanskelig å toppe Sophie Elise, som fortsetter å provosere og inspirere, til manges irritasjon og like manges glede.

Og midt i kaoset står hun selv rakrygget, selv etter alle disse årene.

Vegard Harm (23) og Morten Hegseth (33)

NOMINERT: Morten Hegseth (33) og Vegard Harm (23). Foto: TV 2
NOMINERT: Morten Hegseth (33) og Vegard Harm (23). Foto: TV 2 Vis mer

Den populære duoen har i en årrekke underholdt nordmenn fra kontorene i Akersgata. De leder både «Panelet» på VGTV, der de tar for seg ukas store kjendissnakkiser, og har en podkast, der det slarves om alt over en lav sko.

Før gjennombruddet i avisen, var begge kjente på hver sin kant. Harm var stjerne på videoplattformen Vine, mens Hegseth var kjendisjournalisten som selv ble kjendis. I året vi har lagt bak oss har gutta markert seg mer enn noen gang. Harm ledet blant annet VG-lista og hadde en egen serie med ovennevnte «Funkygine», mens Hegseth har markert seg i flere debatter vedrørende influensere og påvirkningsmakt. Alt kulminerte i mai, da de vant publikumsprisen på Gullruten.

Martine Lunde (23)

NOMINERT: Martine Lunde (23). Foto: Espen Solli / TV 2
NOMINERT: Martine Lunde (23). Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

23-åringen kunne gått ned i historien som «nok en Paradise-deltaker», men slik ville hun ikke ha det. Etter at Lunde vant sesong ni av programmet, har hun konstant vært å se i rampelyset.

Lunde har blant annet vært en fast del av «Bloggerne» de siste årene, der man får et innblikk i hennes artige og hektiske liv. I fjor var hun å se i «Skal vi danse» på TV 2, og i januar var hun med i «Farmen kjendis» på samme kanal. Nylig ble det kjent at Lunde skal lede det nye realityprogrammet «Glow Up», hvor formålet er å finne Norges store sminketalent. På Instagram følges hun av 250 000, I tillegg til å drive en svært populær kanal på Youtube.

Jan Thomas (52) og Einar Tørnquist (37)

NOMINERT: Jan Thomas (52) og Einar Tørnquist (37). Foto: Discovery
NOMINERT: Jan Thomas (52) og Einar Tørnquist (37). Foto: Discovery Vis mer

Duoen som «ingen» trodde skulle finne hverandre, men som viste seg å bli en gulloppskrift!

I sin helt ufiltrerte podkast byr Jan Thomas og Einar på humor, selvironi og helt nye sider av seg selv (hele tiden). Publikum har slukt det meste rått, og virker på langt nær å være mette på den hysterisk morsomme duoen. Nylig fikk de også sin egen tv-serie - og vi gleder oss bare til fortsettelsen.

Adrian Sellevoll (21)

NOMINERT: Adrian Sellevoll. Foto: Joachim Kleven / TV 2
NOMINERT: Adrian Sellevoll. Foto: Joachim Kleven / TV 2 Vis mer

Det nyeste stjerneskuddet på denne listen, er den høylytte bergenseren som markerte seg stort i fjorårets sesong av «Ex on the Beach». Allerede før sesongen hadde begynt på tv, fikk han oppmerksomhet for flørting og drama.

Etter seriens slutt, har han markert seg stort som artist, og har gitt ut flere låter som er strømmet millioner av ganger. På grunn av sin utstrakte bruk av sosiale medier, har han også fått på seg et stempel som partyprins - etter mang en video av fuktige kvelder på Oslo vest. I høst fikk «hele Norge» muligens et annet inntrykk av ham, da han var med i «Skal vi danse». Der åpnet han seg blant annet om ADHD-diagnosen, etter at det hadde gått rykter om at energien hans skyldtes rusmidler. Man fikk også inntrykk av hvem gutten bak Gucci-solbrillene og boblevesten egentlig var.

Else (39) og Cecilie Ramona Kåss Furuseth (35)

NOMINERT: Else Kåss Furuseth og Cecilie Ramona Kåss Furuseth. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
NOMINERT: Else Kåss Furuseth og Cecilie Ramona Kåss Furuseth. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

Humor og vanskelige teamer henger kanskje ikke sammen, men søstrene Kåss Furuseth klarer å kombinere nettopp dette, på en eksemplarisk måte. Ved å dele personlige erfaringer om teamer som selvmord i nære relasjoner eller egen psykisk helse, har søstrene bidratt til å bryte ned flere tabuer, med en god - og akkurat passe - tilhørende dose komedie.

Søsterduoen har også gjort stor suksess med radioprogrammet «The Kåss Furuseths», der de inviterer kjendiser og lyttere til søndagsbrunsj for å snakke om alt og ingenting. Som damene selv sier så fint om programmets konsept: «Alle burde ha en familie, og ingen burde være alene på søndager».

Ida Fladen (33)

NOMINERT: Ida Fladen (33). Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
NOMINERT: Ida Fladen (33). Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Med sitt smørblide og usedvanlige jordnære vesen har tv-profil Ida Fladen (33) for lengst sjarmert seg inn i nordmenns hjerter. Det siste året har hun også latt seg tydelig bemerke på podkast-fronten, der mang en kjendis har stilt opp for å åpne seg om følelser og tanker tilknyttet eget kjærlighetsliv.

Kanskje er det Fladens egen åpenhet om kjærlighetslivet, ikke minst den vonde delen, som har fått kjendisene til å snakke. Vi synes uansett det er et veldig fint initiativ, da noe så normalt som kjærlighetssorg og forelskelse fortsatt snakkes for lite om.

STEM HER:

Du kan gi én stemme per dag. Avstemmingen avsluttes i slutten av oktober.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer