SØKER NY NORSK STJERNE: I Broen 2 har Jakob Oftebro (bildet) spilt kriminell miljøforkjemper i flere episoder. Nå lover manusforfatterne at en ny norsk skuespiller skal få spille mot Sofia Hellin og Kim Bodnia gjennom hele sesongen i Broen 3.  Foto: NRK
SØKER NY NORSK STJERNE: I Broen 2 har Jakob Oftebro (bildet) spilt kriminell miljøforkjemper i flere episoder. Nå lover manusforfatterne at en ny norsk skuespiller skal få spille mot Sofia Hellin og Kim Bodnia gjennom hele sesongen i Broen 3. Foto: NRKVis mer

Hvem blir den nye norske «Broen»-stjernen?

Manusforfatteren lover at nordmann skal spille i samtlige ti episoder.

SEOGHØR.NO: «Broen 2» ble i går kveld avsluttet på svensk og dansk TV – ett døgn før NRK, som har valgt å sende serien på mandager i stedet for søndager.

Ser alltid mot Norge.
I en nettprat svt.se umiddelbart etter at episode 10 var sendt, røpet den svenske manusforfatteren Hans Rosenfeldt at han og teamet skriver på en tredje sesong.

I nettpraten med Sveriges Televisjon klarte ikke Rosenfeldt å dy seg. Han kom med flere frempek. Deriblant da en fan spurte om man ikke burde skrive inn enda et nordisk land i handlingen. Rosenfeldt svarte da:

«Vi ser alltid litt mot Norge, det gjør vi».

Blir med i alle episodene.
Og i et intervju med nrk.no i dag, går Rosenfeldt enda lenger:

- Vi kommer til å skrive inn en norsk karakter som kommer til å være med i alle ti episodene, bekrefter han.

Norske Jakob Oftebro hadde en sentral gjesterolle i de tre første episodene av årets «Broen»-sesong. Men Oftebro både snakket dansk og spilte en danske.

Minst én nordmann.  
I «Broen 3» blir det ikke slik:

Det kommer i hvert fall én skuespiller som snakker norsk og som jeg definerer som norsk, bekrefter den danske manusforfatteren Nikolaj Scherfig.

De ni første episodene av «Broen 2» er gjennomsnittlig sett av 640.000 på NRK – et tall den norske statskanalen er strålende fornøyd med.

For Sverige og Danmark er de tilsvarende seertallene 1,4 og 1,1 millioner.

«Broen 2» er solgt til bortimot 150 land verden over.