Hvalelskeren Tess ble overrasket på Fisketorget

Bergensbesøket ble ikke som «Alt for Norge»-deltageren trodde på forhånd... Se video!

SEOGHØR.NO: I søndagens episode av «Alt for Norge» går turen til Bergen for de ni gjenværende norsk-amerikanerne.

Etter at de har fått laget «sakte-TV» på toget fra Oslo til Bergen, ankommer de byen og avlegger det berømte Fisketorget et besøk.

Der kommer Tess Roholt (27), Jake Uggerud (26) og Hannah Tjoflat (26) over en bod som selger forskjellig slags sjømat.

- Hva er det der? spør Tess og peker på noe som ser ut som et mørkt kjøttstykke.

- Hvalkjøtt, svarer de to mennene bak disken - til de tre norsk-amerikanernes store begeistring.

Se hele situasjonen i klippet øverst i saken!

Hval-elsker

I høstens første episode av «Alt for Norge» fortalte Tess Roholt at hval er yndlingsdyret hennes, og da hun fikk vite at de var på hvalsafari i en ekte hvalfangstbåt reagerte hun kraftig. 

- Hvaler er de vakreste skapningene på denne jord. De har mer emosjonell intelligens enn mennesker, sier Tess følelsesladet i klippet øverst i saken.

Saken fortsetter under bildet.

HVAL-ENTUSIAST: Norsk-amerikaneren Tess Roholt (t.v) ble fra seg av begeistring da «Alt for Norge»-gjengen fikk se spekkhoggere i høstens første episode. Likevel smakte hun gladelig på hvalkjøtt i Bergen. Foto: TVNorge
HVAL-ENTUSIAST: Norsk-amerikaneren Tess Roholt (t.v) ble fra seg av begeistring da «Alt for Norge»-gjengen fikk se spekkhoggere i høstens første episode. Likevel smakte hun gladelig på hvalkjøtt i Bergen. Foto: TVNorge Vis mer

Når det kommer til det å smake på det delikate hvalkjøttet som mennene på Fisketorget steker og skjærer opp for dem, har pipen fått en annen lyd:

- Det smaker veldig godt, må Tess Roholt innrømme.

Både i utlandet og i Norge er norsk hval- og selfangst gjerne blitt oppfattet som kontroversiell. Dagens hvalfangst er blitt kritisert av blant andre biolog Robin Cristofari i en Dagbladet-kronikk, mens kommentator Hege Ulstein har forsvart den i Dagsavisen.

NATUROPPLEVELSER: I «Alt for Norge» får norsk-amerikanerne både oppleve og smake mange norske ting - deriblant spekkhoggere. Foto: TVNorge
NATUROPPLEVELSER: I «Alt for Norge» får norsk-amerikanerne både oppleve og smake mange norske ting - deriblant spekkhoggere. Foto: TVNorge Vis mer

Ifølge Fiskeri- og kystdepartementet er hvalfangsten i dag strengt regulert og overvåket, og skiller seg klart fra den tidligere kommersielle rovfangsten.

I dag er det vågehval, den minste av bardehvalene, som er gjenstand for hvalfangst på norskekysten.

«Alt for Norge» sendes på TVNorge søndag klokken 20.00. Hittil er det Sarah Jensen-Giampapa, Camille Humpherys og Joel Hilmo som har måttet gi opp «den norske drømmen».

Nedenfor kan du se flere «Alt for Norge»-videoer!

LES OGSÅ: Aksel Hennie droppet «The Martian»-premiere