STERKT PREGET: Kikki Danielsson har hatt vanskelig for å komme over den traumatiske opplevelsen hun hadde i 1999. Foto: Stella Pictures
STERKT PREGET: Kikki Danielsson har hatt vanskelig for å komme over den traumatiske opplevelsen hun hadde i 1999. Foto: Stella PicturesVis mer

- Hva skjer? Skal jeg i fengsel?

Kikki Danielsson førte dagbok fra dagene etter ulykken.

SEHER.NO: I TV 4-programmet "Berg flyttar in" leser Kikki Danielsson (55) høyt fra sine dagbøker fra tiden etter at hun fyllekjørte for ni år siden. Ifølge Expressen var det den vanskeligste tiden i hennes liv.

- Mørbanket og ulykkelig. Hva skjer nå? Skal jeg i fengsel? skrev Kikki i dagboken i dagene etter ulykken.

Det var i juli 1999 at Kikki Danielsson satte seg i bilen - beruset. Dette etter å ha vært hjemme hos en venninne i Bollnäs. Kikki kjørt i vei med en promilleverdi på 2,44 i blodet, suste av veien - og veltet med mannen Kjells bil.

Alt endte med at hun ble dømt til 40 timers samfunstjeneste, i tillegg til at hun ble pålagt behandling for sine alkoholproblemer. I fredagens TV 4 åpner hun sine hellige dagbøker og leser opp sine tanker fra den tunge tiden.

På spørsmål om hva det første hun skrev etter ulykken var, blir Kikki litt usikker.

- Det har jeg ikke forberedt, jeg har ikke lest... sier hun, før hun langsomt begynner å lese.

- Jeg har ingen anelse om hva som egentlig skjedde. Det smalt og krasjet rundt meg. Når alt ble stille kom det vektere fra motsatt side, og spurte hvordan det hadde gått. Jeg kjente meg forferdelig mørbanket og ulykkelig. Hva skal skje nå? Skal jeg i fengsel?

Ifølge den svenske avisen er sangerinnen merkbart preget etter det hun nettopp har lest.

- Det var et trauma, jeg var sjokkert, sier hun før hun lukker den følelsesladde dagboken.

I sommer drar Kikki Danielsson på "allsangturné". I tillegg kommer hun til å gjøre en del andre oppdrag på diverse scener i Sverige.

Dette er langt fra den første gangen 55-åringen står fram på tv. I 2006 brøt hun sammen i programmet "Du er hva du spiser" på svensk TV 3.

LES OGSÅ: Kikki i spisekrise